Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Kapadokya Gezilecek Yerler : Detaylı Gezi Rehberi

Kapadokya hem coğrafi yönden hem tarihsel açıdan tüm medeniyetlerin ilgisini çeken bir yer olmuştur. Peri bacalarını oluşturan coğrafi etmenler bölgeye sanatsal ve görsel açıdan zenginlik katmıştır ve her yıl birçok turisti Nevşehir’e çekmektedir.

Yazı Başlıkları
Kapadokya Hakkında Bilgiler
Kapadokya Gezilecek YerlerGöreme Açık Hava Müzesi
Güvercinlik Vadisi
Güllüdere Vadisi
Aşk Vadisi
Zemi Vadisi
Göreme Panorama Manzara İzleme Noktası
Uçhisar Kalesi
Paşabağ Rahipler Vadisi
Devrent Vadisi
Kapadokya Yeraltı Şehirleri

Kapadokya’da Balayı Tatili
Kapadokya Konaklama TavsiyeleriKapadokya Otel Tavsiyeleri

Kapadokya Balon Turları
Kapadokya NeredeKapadokya Ulaşım Haritası

Kapadokya Hakkında Bilgiler

Kapadokya, 60 milyon yıl öncesine dayanan bir geçmişe sahiptir.Erciyes Hasan Dağı‘ndan ve Güllü Dağı‘ndan püsküren lavlarla birlikte küllerden oluşan yumuşak tabakalar, milyonlarca yıl üzerlerine yağan yağmur ve üzerlerinden esen rüzgarla meydana gelmiştir.

Eski zamanlarda Hititler ‘in yaşam sürdüğü bu topraklar, aynı zamanda Hristiyanlığın önemli merkezlerinden birisi haline gelmiştir. Kapadokya’da bulunan kayalara oyulmuş evler ve kiliseler, Roma İmparatorluğu döneminde baskılardan kaçan Hristiyanlar için en önemli sığınaklar olarak kullanılmıştır. Doğal olayların etkileriyle meydana gelen Peri bacaları, aynı zamanda insanlar için ev, ibadet edebilecekleri alanlar olmuştur. Yaşamın sürekliliğiyle birlikte fresklerle süslenen bu evler, geçmişten günümüze kadar tarihin izlerini taşımayı başarmıştır.

Kapadokya Gezilecek Yerler

Kapadokya, Perslerin tanımlamasıyla “Güzel Atlar Ülkesi” anlamını taşır. Şimdilerde olmasa bile eskilerde en güzel atların yetiştiği ve geniş vadilerde özgürce dört nala koştukları bir yermiş. Kapadokya’nın etrafı görülmeye değer ve efsanelere ev sahipliği yapmış pek çok eser barındırmaktadır. Sırasıyla Kapadokya gezilecek yerler listemize geçiyoruz.

Göreme Açık Hava Müzesi

Göreme Açık Hava Müzesi KapadokyaGöreme Açık Hava Müzesi Kapadokya

İçine girildiğinde ziyaretçilerini bambaşka bir dünyayla buluşturan Göreme Açık Hava Müzesi, Hristiyanların baskılardan kaçarak Manastır hayatını başlattığı ve misyonerlik ve inzivaya çekilmişliğin izlerini taşıyan pek çok kilise ve yaşam alanlarının olduğu bir alandır. 1985 yılından beri Unesco’nun Dünya Mirasları listesinde yer alan bu müze, kesinlikle görülmesi gereken yerlerin başında yer alır.

Güvercinlik Vadisi

Güvercinlik Vadisi KapadokyaGüvercinlik Vadisi Kapadokya

Güvercinlik Vadisi, 4 km.’lik bölgeyi kaplayan bir alandır. Adının geçmişine bakılacak olursa, aslında bu vadi görüldüğünde kolayca anlaşılmaktadır. Kayalara oyulmuş güvercin yuvalarından dolayı vadiye bu isim verilmiştir. Bu bölgede yaşayan halk, 9. yy’a kadar güvercinleri besleyerek gübrelerini de üzüm bağlarında kullanmışlardır. Ayrıca güvercin yumurtalarını da frekslerin alçılarında malzeme olarak kullanmışlardır. Bu eşsiz doğa manzarasını görmeden dönmek, bir şeylerin eksik kalması demektir. Ayrıca vadiden akan ve 15 metre yüksekliğe sahip olan şelale de görülmek istenecektir.

Güllüdere Vadisi

Güllüdere Vadisi KapadokyaGüllüdere Vadisi Kapadokya

4 kilometre alana sahip olan bu vadi, Peribacalarının en güzel hallerinin görüldüğü yerdir. Vadide yürürken, Peribacalarının olağanüstü görüntüsü karşısında dillerin tutulmaması imkansızdır. Aynı zamanda bu vadide eski Hristiyanların manastır yaşantısının izlerini taşıyan yerler ve kiliseler de vardır. Vadinin en önemli tarihi yapıtları olan Üç Haçlı Kilise ve Ayvalı Kilise, bağlar ve kayısı ağaçlarının arasından ziyaretçilere kendilerini göstermektedir.

Aşk Vadisi

Aşk Vadisi KapadokyaAşk Vadisi Kapadokya

Romantizmi yaşamak isteyen çiftler için ideal bir atmosfer sunan bu vadi, dillere desten namını kesinlikle hak etmektedir. Evlilik teklifi yapmak için de tercih edilebilecek iddialı yerlerden bir olduğu da rahatlıkla söylenebilir. Kapadokya balon turları için de uğrak yeri olan bu doğal güzellik, görsel şölenle ziyaretçilerini karşılıyor.

Zemi Vadisi

Zemi Vadisi KapadokyaZemi Vadisi Kapadokya

Sarnıç Kilisesi, Görkündere Kilisesi ve Saklı Kilise ile El Nazar Kilisesi’ni içinde barındıran bu vadi, yürüyüş yapılarak gezmek için son derece elverişli bir alana sahiptir. Yürüyüş esnasında da zengin bir bitki örtüsü ziyaretçilerine eşlik etmektedir.

Göreme Panorama Manzara İzleme Noktası

Göreme Panorama KapadokyaGöreme Panorama Kapadokya

Göreme panorama noktası, Kapadokya’yı izlemeye doyamayacağınız ve huzurla buluşacağınız bir yerdir. Özellikle geceye geçiş sürecindeki gün batımı adeta görsel bir şölene dönüşmektedir. Gündüzden geceye geçerken hissedilen hafif serinlikten dolayı bu güzel manzara kaçırılmak istenmiyorsa, bu esnada giymek için biraz kalın birşeylere sahip olmak iyi bir fikir olabilir. Ayrıca anılardaki yerini alması için bolca fotoğraf çekmek oldukça keyifli olacaktır.

Uçhisar Kalesi

Uçhisar Kalesi KapadokyaUçhisar Kalesi Kapadokya

Kapadokya’yı ayaklar altına seren bu kale, gün batımının izlenebileceği bir başka keyifli yerdir. Kapadokya’nın adeta çatısı görevini gören bu bölge, bütün detayları en ince ayrıntısına kadar izleme ve keyfini yaşama fırsatı sunuyor.

Paşabağ Rahipler Vadisi

Paşabağ Rahipler Vadisi KapadokyaPaşabağ Rahipler Vadisi Kapadokya

Şapkalı peribacalarının ilginç oluşumlarının izlenebileceği vadiler arasında yer alan Paşabağ Rahipler Vadisi, vadinin tam orta kısmında yer alan üç başlı peribacası olan şapel Aziz Simeon’a adanmış bir yerdir. Geçmişten günümüze gelen söylentilere göre, Aziz Simeon burada 15 yıl inzivaya çekilmiştir.

Devrent Vadisi

Devrent Vadisi KapadokyaDevrent Vadisi Kapadokya

Herkes tarafından dilden dile dolaşan deve biçimindeki ve değişik siluetlerle kimi zaman insana benzetilen kimi zaman da hayvana benzetilen peri bacaları bu vadide yer alıyor. Bu vadi Hayal Vadisi ve Perili Vadi olarak da biliniyor. Aynı zamanda ellerini açmış şekliyle dua eden Meryem Ana peribacası da bu görsel şölen esnasında ziyaretçilerin kendisini keşfetmesini bekliyor.Peri bacaları hakkında detaylı bilgiler için Peri Bacaları yazımıza göz atabilirsiniz.

Kapadokya Yeraltı Şehirleri

Kapadokya Yeraltı ŞehirleriKapadokya Yeraltı Şehirleri

Kapadokya’da gezilecek yerler arasında vadiler, peri bacaları ve yine en çok tercih edilen aktiviteler arasında bulunan balon turları dışında bölgede turizm açısında önemli yerlerden biride yeraltı şehirleridir.Bölgede bulunan yeraltı şehirleri geçmiş yaşamın izlerini ve tarihi gözler önüne seriyor.Yeraltı şehirlerinin tarihi, yapımı ve gezilecek şehirlerin yer aldığı Kapadokya yeraltı şehirleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Kapadokya’da Balayı Tatili

Evlendiniz ve balayına gitmek için yer arıyorsunuz. Kapadokya balayı için en ideal yerlerden biridir. İlginç coğrafi oluşumları, gün batımı ve gün doğuşunu apaçık seyretme gibi özellikleri, tarihi olan diğer oluşumları, pek çok etkinlik ve sosyal aktivite olması, yer altı şehirleri, doğal güzellikleri gibi özellikler bölgeyi daha cazip hale getirmektedir.

Kapadokya Konaklama Tavsiyeleri

Kapadokya Konaklama ve OtellerKapadokya Konaklama ve Oteller

Tatildesiniz ve Kapadokya’ yı ziyaret etmek istiyorsunuz. Nerde kalınacak, en uygun yerler nereler, hangi oteller ucuz gibi sorular kafanızı kurcalamaya başlamıştır. Kapadokya’ da birçok otel mevcuttur. Bu sayı üç yüz altmışı bulabilmektedir.

Kapadokya Otel Tavsiyeleri

Bölgede kalabileceğiniz pek çok otel seçeneği bulunuyor.Bütçenize göre aşağıda yer alan puan ve yorum açısından en iyi otelleri inceleyebilirsiniz.
Millstone Cave Suites
Kapadokya Hill
Grand Cave Suites
Shoestring Cave House
Elysee Cave
Safran Cave

Kapadokya Balon Turları

Kapadokya Balon TurlarıKapadokya Balon Turları

Kapadokya’nın bir diğer güzel tarafı balon turlarının olmasıdır. Standart olarak altmış dakika süren balon uçuşları, istenirse süre uzatma şansı da vermektedir. Balon ile bölgeyi kuşbakışı izlemek turistlere muhteşem bir deneyim yaşatmaktadır. Bölgede balonların uçuş yeri Göreme’ dir. Balonlar oradan kalkar.

Fiyatı ise ortalama kişi başı iki yüz liradan başlar. Üç yüz elli, dört yüz liraya kadar çıkabilir. Balon etkinliğine dahil olan hizmetler genel olarak şöyledir: otelden alma ve geri otele bırakma, minibüsler ile balon kalkış noktasına ulaşım, uçuş madalyası, uçuş katılım belgesi, kahvaltı menüsü gibi.

Nevşehir Gezilecek YerlerNevşehir Gezilecek Yerler
Nevşehir Gezilecek Yerler

Peri Bacaları Gezi RehberiPeri Bacaları Gezi Rehberi
Peri Bacaları Gezi Rehberi

Kapadokya Yeraltı ŞehirleriKapadokya Yeraltı Şehirleri
Kapadokya Yeraltı Şehirleri

Kapadokya’da balon turu firmaları da oldukça fazladır. Royal, Anatolia, Turca, Voyager, Kapadokya balon, Ürgüp balon, Göreme balon bunlardan bazılarıdır. Balonlarda çeşitli etkinlikler de yapılabilmektedir. Örneğin evlenme teklifi bunlardan biri. Balon yerden onlarca metre yüksekte iken yapılabilecek evlenme teklifi fazlasıyla güzel bir jest olacaktır. Bu tür organizasyonlar ekstra ücrete tabidir.Detaylar için Kapadokya Balon Turları yazımızı inceleyebilirsiniz.

Kapadokya Nerede

Kapadokya, Türkiye’nin ortasında, yani iç Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Merkezi Nevşehir’de olmak üzere Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kayseri gibi illerin bir kısmını da kaplamaktadır.

Kapadokya Ulaşım Haritası

Kapadokya için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Nevşehir hakkında detaylı bir görülmesi gereken yerler listemiz bulunan Nevşehir Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

Sizlerde gezilerinizde edindiğiniz bilgileri ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz.