Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Sandıklı Gezi Rehberi

Ege Bölgesi’nin gelişmekte olan ve her geçen gün daha modern bir görüntü sergileyerek dikkat çekici bir hal alan şehri Afyonkarahisar, mütevazı tavrı ile de yaşanılacak şehirler arasında gösteriliyor. Yazımızda kaplıcaları ile ünlü şehrin yine termal suları ile ünlü Sandıklı ilçesi hakkında detaylara yer veriyoruz.

Yazı Başlıkları
Sandıklı Hakkında Bilgiler
Sandıklı Kaplıcaları
Sandıklı Kaplıcalarının Faydaları
Sandıklı Nerede?Haritası ve Konumu

Balkaz, Ahır, Akdağ ve Kumalar Dağı ile çevrelenmiş olan Sandıklı, gerçek bir termal fabrikasıdır. Son dönemde sayısı artan termal tesisler ile birlikte şehre ve ilçeye akın eden ziyaretçi sayısı da artış göstermiş durumda. Sandıklı, termal bakımdan bir hayli zengin ve işletmelerin de katkısı ile birlikte ilçe her geçen gün daha dikkat çekici bir hal alıyor.

Kaplıca ziyareti ve tatilinin yanı sıra bölgede görülmesi gereken çok sayıda tarihi eser de mevcut. Sandıklı Kalesi de bu adreslerden bir tanesidir ve en az kaplıcalar kadar yoğun bir ziyaretçi kitlesine hitap ettiğini söyleyebiliriz. Ulu Camii ve Meydan anıtı da yine ilçeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistin ilgi odağı olmayı başaran yapılardan bazılarıdır.

Sandıklı Hakkında Bilgiler

Sandıklı İlçesiSandıklı İlçesi

M.Ö 72-M.S 395 tarihleri arasında uzunca bir süre Roma İmparatorluğunun hakimiyetinde olan Sandıklı, 395’ten sonra ise Bizans İmparatorluğu egemenliğine girmiştir. 2. Malazgirt zaferi sonrası Türklerin egemenliğine giren bölge, bugünkü haline ulaşmayı başarmıştır. Tarihi bakımdan büyük bir önem taşıyan ilçe, hali hazırda bünyesinde çok sayıda tarihi esere de ev sahipliği yapmaktadır.1924 Yılında ilçe olmuştur. Termal zenginlikleri ile birlikte tarihi gezilere de fırsat sunan ilçe, Afyonkarahisar şehir merkezine 60 km mesafede yer alıyor. Şahsi araçlarınız ile olduğu gibi firmaların düzenlediği seferler ile de ilçeye erişim sağlayabiliyorsunuz.

Sandıklı Kaplıcaları

Kükürtlü su bakımından zengin kaynaklara sahip olan ilçe, çok sayıda termal tesis ve kaplıca ile birlikte özellikle romatizma hastalarına kapılarını aralamaya devam ediyor. Hüdai Kaplıcaları, an itibarıyla en popüler adreslerden bir tanesidir. İşletmecilik konusunda da profesyonel adımlar atan ve müşteri memnuniyetini üst seviyelere taşıyan bu adres, modern görüntüsü ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Sandıklı Termal TesislerSandıklı Termal Tesisler

Thermal Park Resort de yine en az Hüdai Kaplıcaları kadar popüler olan ve çok sayıda ziyaretçiye konaklama fırsatı sunan adresler arasında yer alıyor. Ayrıca bölgede yer alan Sandıklı Termal Park ve Sandıklı Safran Termal otelde yine tercih edebileceğiniz tesisler arasında yer alıyor.

Sandıklı Kaplıcalarının Faydaları

Şifa dağıtan suları özellikler aşağıda yer alan hastalıklara ve rahatsızlıklara iyi geldiği biliniyor.Termal sularını faydaları şu şekilde;

Afyon’da Ne Yenir, Nerede YenirAfyon’da Ne Yenir, Nerede Yenir
Afyon’da Ne Yenir, Nerede Yenir

Acıgöl (Çardak Gölü)Acıgöl (Çardak Gölü)
Acıgöl (Çardak Gölü)

Erzincan’da Gezilecek YerlerErzincan’da Gezilecek Yerler
Erzincan’da Gezilecek Yerler

•Kireçlenme
•Çocuklarda ve yetişkinlerde meydana gelen deri hastalıkları
•Doku romatizması ve türevleri
•Fıtık hastalığı
•Bel ve boyun bölgesinde meydana gelen kronik ağrılar
•Nörolojik sorunlar
•Kadın hastalıkları

Ve daha birçok hastalığın tedavi edilmesinde etkin rol oynayan kaplıca suları, her yaştan insan grubuna hitap etmeyi de başarıyor.

Sandıklı Nerede?

Afyonkarahisar iline bağlı olan ilçe, Kızılören, Şuhut ve Dinar ile komşudur. Şehir merkezine 60 km mesafede yer alan ilçeye ulaşım oldukça kolay. Afyon otogardan hareket eden dolmuşları tercih ederek ilçeye ulaşabiliyorsunuz.

Haritası ve Konumu

İlçe için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Bölgede yapacağınız gezilerde görülmesi gereken yerler arasında olan Acıgöl (Çardak gölü) yazımıza da göz atabilirsiniz.

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz.