Patara Plajı ismini nereden aldığını ve tarihi hakkında kısa bir bilgi ile başlıyoruz. Patara bir Likya kentidir. Likya birliğinin üç oy hakkına sahip olan altı kentinden biri ve belkide en önemlisidir.
Yazı Başlıkları
Patara Plajı Hakkında Bilgiler
Patara Plajı Resimleri
Patara Plajı Kumu ve Denizi Nasıl?
Patara Plajı Giriş Ücreti
Patara Plajı Nerede ve Nasıl Gidilir? Haritası ve Konumu
Patara Plajı Hakkında Bilgiler
Likya birliği toplantılarının çoğunlukla Patara’da yapıldığı yazılmıştır. Likya dilinde patara olan kentin M.Ö. 5. yüzyılda var olduğu ve İskender’in kuşattığı kentlerin arasında yer aldığı da bilinir. Bir inanışa göre ise Patara’yı su perisi Lykia ile beraber tanrı Apollon’un oğlu paturus kurmuştur. Patara Romalıların döneminde de çok önemli bir kent olmuştur. Patara limanı, hububat depoları, ve sevkiyat açısından önem taşımıştır. Bizanslıların döneminde de gelişimini sürdüren kent, hiristiyanlarca da önemli sayılmıştır.
Patara plajı Kaş ve Fethiye ilçeleri arasında kalan ve şimdiki adı ile Gelemiş köyü olan antik Patara kentinin plajıdır. Nesilleri tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan caretta caretta adı verilen deniz kaplumbağalarının en önemli yumurtlama alanlarından birisi olarak, doğal hayatı koruma vakfı tarafınca hazırlanan proje ile korunmaktadır. Bozulmamış yapısı ile doğa sevenlerin ilgisini çeken patara, bütün dünya çocuklarının Noel baba adı ile tanıdığı Aziz Nikolaus’un doğum yeridir. Antik dönemlerden kalan eserler ile ilgi odağı olan Patara’nın 22 km’lik en dar bölümü, 285, en geniş bölümü ise 1500 metre olan plajı Türkiye’nin en uzun kumsalı olarak nitelendirilmektedir.
Çölü andıran kumları ve tertemiz denizi, çam ormanları ile ünlü yöre bünyesinde daha pek çok sürprizi saklıyor. Ancak antik kentin büyük bir bölümü rüzgarlar ile bir yerden bir yere taşınan kumlar altında saklıdır. Kum taşınmasını önlemek amacıyla geliştirilmiş bir proje dahilinde iklime uygun olarak dikilen akasya ve bitki türleri bölgeye ayrı bir güzellik katıyor.
Kaputaş PlajıKaputaş Plajı
Kaputaş Plajı
Kleopatra PlajıKleopatra Plajı
Kleopatra Plajı
Sarısu Kadınlar PlajıSarısu Kadınlar Plajı
Sarısu Kadınlar Plajı
Patara Plajı Resimleri
Patara Plajı ResimleriPatara Plajı Resimleri
Patara Plajı ResimleriPatara Plajı Resimleri
Patara Plajı ResimleriPatara Plajı Resimleri
Patara Plajı Kumu ve Denizi Nasıl?
Alabildiğine geniş, uzun ve vahşi kumsallarda rüzgar, denizde ise dalgalar hiç eksik olmuyor. Akdeniz’in sayılı temiz denizlerinden olan Patara’da sahile vuran dalgalar vücudunuzda adeta jakuzi etkisi ortaya çıkartırken, kulaç atmaya çabalamaktan da sizleri yorgun düşürüyor. Patara’nın kum yapısı ise oldukça ilginçtir. Binlerce yıl öncesinde temiz denizlerin göstergesi olan bir çeşit mikroorganizma ürünü olan kumlar üzerinde kum kürü yapanlar ağrı ve sızılarından kurtuluyorlar.
Patara Plajı Giriş Ücreti
Patara plajının girişinde bekçiler bulunuyor. Plaja girmeniz için bir haftalık giriş ücretini toptan ödemek zorundasınız.Fiyatı ise 5 TL.
Patara Plajı Nerede ve Nasıl Gidilir?
Pattara plajı Antalya ilinin Kaş ilçesinde bulunuyor.Eğer Patara’ya hava yolu ile gitmek isterseniz, Dalaman hava limanını tercih edebilirsiniz. Buradan kiralayacağınız bir araç ile Fethiye – Finike yolunu takip ederek Patara’ya ulaşmanız mümkündür. Fethiye’den Kalkan’a doğru giderken, Gelemiş yoluna saptığınız zaman, önünüze çıkan 5 km’lik bir yol sizi Patara harabelerine ulaştıracaktır. Eğer Gelemiş yoluna kadar otobüs ile gelirseniz burada inerek, Fethiye veya Kaş’tan geçen Patara minibüslerine binebilirsiniz.
Haritası ve Konumu
Plaj için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.
Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz.