Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Erfelek Tatlıca Şelaleleri Tabiat Parkı

3 farklı adlandırma mevcut. Erfelek şelaleleri veya Tatlıca şelaleleri ya da tatlıca takım şelaleleri denmektedir. İsmi de Sinop‘un Erfelek ilçesinden gelmektedir. Diğer isimlerinin geldiği yerse Tatlıca Köyü yakınında olmasıdır. Şelalenin üzerinde durduğu bir de Karasu Deresi vardır. Haliyle bu doğal güzelliğin bulunduğu yerde trekking ya da tırmanma yapılabilmektedir. Şelalenin aktığı yerdeki kayaçlarda oyuklar delikler bulunmaktadır. Tırmanıcılar burayı kullanarak tırmanırlar.

Yazı Başlıkları
Erfelek Tatlıca Şelaleleri Tabiat Parkı
Erfelek Şelaleleri Konaklama
Erfelek Şelaleleri Nerede ve Nasıl gidilir?Haritası ve Konumu

Erfelek Tatlıca Şelaleleri Tabiat Parkı

Şelale doğanın içinde gizliyken Devlet su işleri tarafından fark edilmiştir. Erfelek barajı için açılan yolların sebebiyle tespit edilmiştir. Neden bu kadar çok seviliyor derseniz eğer 28 farklı şelaleden oluşuyor. DSİ bünyesinde olduğundan giriş ücretlidir.

Şelalenin etrafında kamp alanları, mesire yerleri olduğundan sevdiklerinizle piknik yapmaya gidebileceğiniz güzel ve eğlenceli vakit geçirebileceğiniz bir yerdir. Yıldan yıla yerli ve yabancı ziyaretçi sayısında artış görülmektedir. Şelale, merdiven şeklindedir. Bu yüzden şelalelin üst kısmını ve alt kısmını rahatlıkla görmenizi sağlar. Doğa ile iç içe olduğunuz için çeşitli hayvanlara denk gelmeniz mümkündür. Tabi ki her hayvan size yanaşmayacaktır sizden korkup kaçmaları da mümkündür. Suyun düştüğü bazı bölgelerde göletler bulunmaktadır. Ziyaretçiler tarafından serinlemek için kullanılabilir. Yukarıda bahsettiğim gibi kamp yeri için eşi benzeri bulunamayacak kadar güzel bir yerdir.

Erfelek Tatlıca Şelaleleri Tabiat ParkıErfelek Tatlıca Şelaleleri Tabiat Parkı

Erfelek şelalesi ile gökyüzünün mavisinin göletlere yansıması ile etrafında yeşillenmiş ağaçların, yosunların benzersiz görüntüsü ile içinize mutluluk ve huzur dolacak. Eğer büyük bir şehirde yaşıyorsanız, mazot kokusundan bunaldıysanız trafik stresinden sıkıldıysanız buraya uğramanızı tavsiye ediyorum. Sinop, bildiğiniz üzere Karadeniz Bölgesindedir. Dolayısıyla yağışı bol, nemli haliyle de ağacı bol bir yerdir. Ağaç demek oksijen tabiat demektir. Nefes alacaksınız. Üstünüze rahat bir şeyler giyin, yanınıza suyunuzu ve kan şekeriniz düşmesi tehlikesine karşı 3-5 parça yiyecek bir şeyler alın ve tırmanmaya başlayın derin bir nefes alın ve oksijeni hissedin.Şelalelin dönüş yolunda bolca çay bahçeleri bulunur. Doğa yürüyüşünüzü yaptıktan sonra buralarda oturun yöresel yemekleri tadın ve çayınızı yudumlayın.

Erfelek ŞelaleleriErfelek Şelaleleri

Erfelek Şelaleleri Konaklama

Devlet bünyesinde olduğundan ücreti oldukça kâfidir.Araç girişi: 7-8 TL’dir.5 TL gibi bir ücret ödeyerek şelale etrafındaki mesire alanlarda kamp yapıp konaklayabilirsiniz. Veya civarındaki pansiyonlarda ve küçük otellerde konaklayabilirsiniz.

Manavgat ŞelalesiManavgat Şelalesi
Manavgat Şelalesi

Uçansu ŞelalesiUçansu Şelalesi
Uçansu Şelalesi

Ilıca ŞelalesiIlıca Şelalesi
Ilıca Şelalesi

Erfelek Şelaleleri Nerede ve Nasıl gidilir?

Erfelek Tatlıca Şelaleleri Tabiat Parkı Sinop ilinin tam merkezinde değildir. Sinop’a yaklaşık 45-50km uzaklıktadır. Erfelek ilçesine de 10 km kadardır. Sinop’tan şelaleye özel aracım olmadan nasıl ulaşırım diyorsanız, Sinop’tan Erfelek’e 30 dakikada bir otobüs otogardan kalkmaktadır. Erfelek’e varınca da şelaleye gitmek için dolmuşları kullanabilirsiniz.

Sinop’tan yolculuğumuz Erfelek şelaleleri için epey zor olacak çünkü yollar çok engebeli. Arabanız epey zorlanacak yolda. Ama inanın sonundaki manzara için buna değecek. Zaman kaybetmeyin eğer Sinop’a günün birinde işiniz düşerse uğramayı kesinlikle ihmal etmeyiniz.

Haritası ve Konumu

Sinop gezileriniz için hazırladığımız Sinop’ta Gezilecek Yerler listemizi inceleyebilirsiniz.

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi bizlerle yazımıza yorumda bulunarak paylaşabilirsiniz.