Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Gökpınar Gölü

Sivas ilinin Gürün ilçesinde yer alan Gökpınar gölü, ülkemizde ender olarak görülen tabiat harikalarından bir tanesidir.

Yazı Başlıkları
Gökpınar Gölü’nde Ne Yapılır?
Gökpınar Gölü ResimleriGökpınar Gölü Sualtı Video Görüntüleri

Gökpınar Gölü Nerede ve Nasıl GidilirGökpınar Gölü Ulaşım Haritası

Bahar aylarında rengarenk çiçekler ile mavinin eşsiz buluşmasının yaşandığı, derinliği 20 metreyi bulan göl, tabanının görülmesini sağlayacak kadar temiz ve berrak bir görünüme sahiptir. Güneşin yaklaşma şekline göre renk değişimlerinin izlendiği Gökpınar gölü, ismini gökyüzünün göl üzerine yansıyan maviliğinden almıştır. Gölü besleyen kaynaklar, tabanında bulunan kayalıkların altından gelen ve kaynadığı ya da diğer bir ifade ile çıkışı gözlenen su kaynaklarıdır. Gökpınar genel olarak iki parçadan meydana gelmektedir. Birinci kısım olarak bilinen ve küçük göl olarak isimlendirilen bölümde, alabalık üretimi yapılmaktadır. İkinci kısım olarak bilinen ve büyük göl olarak isimlendirilen bölüm ise, turizm sektörüne hizmet veren ve ziyaretçilerin dolaşımına açık bulunan kısımdır.

Gökpınar Gölü MaviGökpınar Gölü Mavi

3000 metrekarelik bir alana sahip olan Gökpınar gölünün oluşumu ile ilgili, iki farklı efsane dilden dile dolaşmaktadır. Birinci inanışa göre, bir çoban sürüsünü gölün bulunduğu alanda dinlendirirken uyuyakalır ve rüya görür. Riyasında bir ses çobana, ‘’Buradan su kaynayacak, sürünü al ve uzaklaş’’ der. Çoban hemen sürüsünü alır ve arazinin karşı tarafına geçer. Ardından gerçekten su kaynamaya başlar ve bu günkü göl oluşur. İkinci inanışa göre ise; Çoban ve sürüsü susuzluktan perişan düşmüştür. Çaresiz kalan çoban ‘’Ya Rabbim su’’ diye inlemeye başlar ve elinde bulunan asayı yere vurur. Asayı vurduğu yerden su kaynamaya başlar ve bu günkü Gökpınar gölü oluşur.

Gökpınar Gölü ResimleriGökpınar Gölü Resimleri

Gökpınar Gölü’nde Ne Yapılır?

Gökpınar gölü temizliği, berraklığı ve dev bir akvaryumu andıran görünümü sayesinde özellik ile dalış sporları ile ilgileneler açısından kaçırılmayacak güzellikler sunmaktadır. Gerek bireysel dalış yapan sporcuların, gerek ise dalış eğitimi alanların, uğrak noktası haline gelmiş bir cennettir. Ayrıca Rafting sporu ile uğraşanlarında sıklık ile uğradığı emsalsiz güzelliklerin sunulduğu bir atmosferdir.

Gökpınar Gölü Resimleri

Gökpınar Gölü ResimleriGökpınar Gölü Resimleri
Gökpınar Gölü ResimleriGökpınar Gölü Resimleri
Gökpınar Gölü ResimleriGökpınar Gölü Resimleri
Gökpınar Gölü ManzarasıGökpınar Gölü Manzarası

Gökpınar Gölü ResimleriGökpınar Gölü Resimleri
Gökpınar Gölü ÇevresiGökpınar Gölü Çevresi
Gökpınar Gölü YemekGökpınar Gölü Yemek
Gökpınar Gölü HaftasonuGökpınar Gölü Haftasonu
Gökpınar Gölü DalışGökpınar Gölü Dalış
Gökpınar Gölü MaviGökpınar Gölü Mavi

Gökpınar Gölü SivasGökpınar Gölü Sivas

Gökpınar Gölü Sualtı Video Görüntüleri

ESGAM Ekibi olan Erkan Balk, Fuat Dönmez, Yakup Butun ve Mutlu Kurtbas tarafından Gökpınar Gölü’nde dalış yapılarak çekilen görüntüler ile gölün dışarından harika bir manzaraya sahip olduğu kadar içerisinde de harika manzaralar barındığını bizlere gösterdiler.

Gökpınar Gölü Nerede ve Nasıl Gidilir

Gökpınar gölü Sivas ilinin Gürün ilçesinde bulunan, Karahisar ve Yelken köylerinin arasında yer almaktadır. Gürün ilçesi ise; Doğu Anadolu Bölgesi sınırları içerisinde kalan, Malatya, Maraş, Sivas ve Kayseri illerinin farklı uç noktalarında yer almaktadır. Sivas’a olan uzaklığı 137 kilometre, Malatya’ya 140 kilometre ve Kayseri’ye ise, 190 kilometredir. Bu eşsiz doğal güzelliğin Gürün ilçesine olan mesafesi ise, 10 kilometredir.

Divriği Ulu Camii ve DarüşşifasıDivriği Ulu Camii ve Darüşşifası
Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası

Sivas Gezilecek YerlerSivas Gezilecek Yerler
Sivas Gezilecek Yerler

Pembe Göl (Hillier Gölü)Pembe Göl (Hillier Gölü)
Pembe Göl (Hillier Gölü)

Sivas iline ulaşım sağlandıktan sonra, Gürün ilçesine doğru olan 137 kilometrelik mesafe, yaklaşık 2,5 saat süren zaman diliminde aşılarak, Gökpınar gölüne ulaşılmaktadır. Ulaşım ister özel araçlar, ister ise toplu ulaşım araçları aracılığı ile kolaylıkla gerçekleştirilmektedir. İlçeden göle ulaşım sağlayan minibüsler ve taksiler bulunmaktadır.

Özel aracınız ile izlenecek güzergah ise, Kayseri Malatya yolunu takip ederek, Çayboyu mahallesinden Gökpınar gölüne giriş yapmanız gerektiği şeklindedir.

Gökpınar Gölü Ulaşım Haritası

Göl için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Sivas gezilerinizde görülmesi gereken yerler listesi olan Sivas gezilecek yerler yazımıza da göz atabilirsiniz.

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz.