Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Hazarbaba Kayak Merkezi

Kayak sporuna elverişli konumda bulunan pisti yer alan, kafeterya imkanları ve telesiyeji ile standartlara uygun konumda olan, Hazarbaba dağında konumlu, Hazar gölüne yukarıdan bakmakta olan, 1850 metre yükseklikteki kompleks, Hazarbaba Kayak Merkezidir. Hazarbaba Kayak Merkezi 1999 yılında faaliyete girmiştir. Yoğun kar yağışı görülen kayak merkezinde, kar kalınlığı 3 metreye kadar yükselebilmektedir. Gerek profesyonel, gerek ise amatör kayakçıların, rahatlık ile kullanabildiği pistleri dikkat çekicidir.

Yazı Başlıkları
Hazarbaba Kayak Merkezine Ne Zaman Gidilir?
Hazarbaba Kayak Merkezi Pistleri
Hazarbaba Kayak Merkezi Resimleri
Hazarbaba Kayak Merkezinde Konaklama (Oteller)
Hazarbaba Kayak Merkezi Nerede ?Hazarbaba Kayak Merkezine Nasıl Gidilir ?
Haritası ve Konumu

Hazarbaba Kayak Merkezine Ne Zaman Gidilir?

Hazarbaba Kayak Merkezine, kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu Aralık ayı ile Mart ayı aralığında gidilmesi tavsiye edilmektedir.

Hazarbaba Kayak Merkezi Pistleri

Elazığ ili, Sivrice ilçesi Hazarbaba Kayak Merkezinde, sekiz adet pist yer almaktadır. Pistlerin uzunluğu 3 km.yi bulmaktadır. Telesiyej hattı 1100 metre uzunluğuna sahip olup, kullanılan bu tesis standartlara uygun yapıdadır. Özellik ile slalom yapılmasına ihtiyaç duyulan zorlu inişler nedeni ile Hazarbaba Kayak Merkezi, ülkemizdeki en zorlu pistler arasında yer almaktadır.

Hazarbaba Kayak Merkezi Resimleri

Hazarbaba Kayak MerkeziHazarbaba Kayak Merkezi
Hazarbaba Kayak MerkeziHazarbaba Kayak Merkezi

Hazarbaba Kayak MerkeziHazarbaba Kayak Merkezi

Hazarbaba Kayak MerkeziHazarbaba Kayak Merkezi

Hazarbaba Kayak MerkeziHazarbaba Kayak Merkezi

Hazarbaba Kayak Merkezinde Konaklama (Oteller)

Hazarbaba Kayak Merkezinde konaklama imkanı bulunmamaktadır. Kayak merkezi günü birlik ihtiyaçlara cevap verecek niteliktedir. Konaklama ihtiyaçlarının karşılanması maksadı ile kayak merkezine 6 km mesafede bulunmakta olan Hazar gölü kenarına gidilmektedir. Hazar gölü kenarında, 100 yatak kapasitesine sahip Mavigöl Oteli ile 150 yatak kapasitesine sahip Turpol Oteli yer almaktadır. Kayak yapmak maksadı ile gelenler, konaklama ihtiyaçlarını bahsedilen bölgede ve ismi geçen otellerde gerçekleştirmektedir.

Ergan Kayak MerkeziErgan Kayak Merkezi
Ergan Kayak Merkezi

Sarıkamış Kayak MerkeziSarıkamış Kayak Merkezi
Sarıkamış Kayak Merkezi

Kartalkaya Kayak MerkeziKartalkaya Kayak Merkezi
Kartalkaya Kayak Merkezi

Hazarbaba Kayak Merkezi Nerede ?

Hazarbaba Kayak Merkezi, Elazığ iline bağlı Sivrice ilçesinde yer almaktadır. Sivrice ilçesi sınırları içerisinde bulunan Hazarbaba dağı, kayak merkezinin konumlandığı alandır. Elazığ’a 30 km. mesafede bulunan merkez, Sivrice ilçesine ise 6 km. uzaklıkta bulunmaktadır. Kayak merkezine ulaşımda kullanılan kara yolu sürekli olarak açık halde tutulmaktadır.

Hazarbaba Kayak Merkezine Nasıl Gidilir ?

Hazarbaba Kayak Merkezi, Elazığ hava alanına 22 km. mesafede yer almaktadır. Ayrıca demir yolu hattına da 5 km.lik bir mesafede bulunmaktadır. Bu neden ile kayak merkezine ulaşım imkanı oldukça kolaydır. İlçe merkezine ulaşıldıktan sonra 6 km. mesafeye sahip yol, kara yolu üzerinden aşılmaktadır. Sivrice ilçesinden kayak merkezine ulaşım için araç temin edilebilmektedir. Ankara’ya olan mesafesi 741 km. olması nedeni ile Elazığ’a uçak ile ulaşmak ve sonrasında karayolu ile devam etmek ulaşımı kolaylaştırmaktadır.

Haritası ve Konumu

Ülkemizde bulunan diğer kayak merkezleri için Türkiye’deki Kayak Merkezleri yazımızı inceleyebilirsiniz.

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorumda bulunarak bizlerle paylaşabilirsiniz.