Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Elmadağ Kayak Merkezi

Ankara sınırları içerisinde bulunan Elmadağ Kayak Merkezi, kış mevsiminde sürekli kar yağışı alan ve kar kalınlığının 60 cm. ye kadar ulaştığı, karasal iklimin hüküm sürdüğü bir yerdir. Elmadağ Kayak Merkezi Ankara ODTÜ, Hacettepe Üniversiteleri ve Gençlik ve Spor Müdürlüğüne ait üyeler tarafından kullanılmak ile birlikte sporculara açık vaziyettedir. Kompleks içerisinde, Hava Kuvvetlerine ait bir adet teleski tesisi ile kafeterya ve kar üstü aracı bulunmaktadır.

Yazı Başlıkları
Elmadağ Kayak Merkezine Ne Zaman Gidilir?
Elmadağ Kayak Merkezi Pistleri
Elmadağ Kayak Merkezi Resimleri
Elmadağ kayak Merkezinde Konaklama (Oteller)Otel Tavsiyeleri

Elmadağ kayak Merkezi Nerede ?Elmadağ Kayak Merkezine Nasıl Gidilir ?
Elmadağ Kayak Merkezi Haritası ve Konumu

Yakın zaman içerisinde komplekslere yapay kar makinesi kurulmuş bulunmaktadır. Elmadağ Kayak Merkezinin denizden yükseklik seviyesi, 1850 metre civarındadır. Kayak merkezi ülkemizin kış turizm açısından önemli bir yer tutmaktadır. Gerek yerli, gerek ise yabancı turistler tarafından yoğun ilgi ile karşılaşan Elmadağ Kayak Merkezi, en fazla ziyaretçi çeken kış turizmi bölgeleri arasında yer almaktadır.

Elmadağ Kayak Merkezine Ne Zaman Gidilir?

Elmadağ Kayak Merkezine doğa yürüyüşleri için gidilecek ise, ziyaret zamanı olarak bahar ve yaz ayları tercih edilmelidir. Tesisler içerisinde bulunan kompleksler bahar ve yaz aylarında da ziyaretçilere hizmet vermektedir. Kayak sporu ile ilgilenenler için Elmadağ kayak Merkezine gitme zamanı ise, kayak sezonu olarak da ifade edilen, Ocak ile Mart ayları arası olmalıdır. Kar yağışının hüküm sürdüğü bu zamanlarda sportif faaliyetlerde bulunmak, en uygun dönemler olarak görülmektedir.

Elmadağ Kayak Merkezi Pistleri

Elmadağ Kayak Merkezinde, kuzey yamaç bölgesinde, 1500 ile 1850 metre yükseklikleri arasında kayak pistleri bulunmaktadır. Pistlerin alpin çayırlar ile kaplı olduğu görülmektedir. Ayrıca kullanılmakta olan pistlerin bir tanesi askeri pist olarak faaliyet göstermekte, diğeri ise ziyarette bulunan herkesin kullanabileceği tipte bir pisttir. Pistlerin ağaçsız bir halde bulunması, Elmadağ Kayak Merkezinin tercih edilmesinde önemli bir etkendir. Zorluk derecesinden değerlendirilecek olur ise, pistler orta ve kolay zorluk derecelerinde yer almaktadır.

Elmadağ Kayak Merkezi Resimleri

 

Elmadağ kayak Merkezinde Konaklama (Oteller)

Elmadağ Kayak Merkezine gidenlerin konaklama ihtiyaçları, Ankara ODTÜ, Hacettepe Üniversiteleri ve Gençlik ve Spor Müdürlüğüne ait olan kayak evinde karşılanmaktadır. Ayrıca Turizm Bakanlığı’na ait olan Turban Otel ve özel şahıslara ait iki adette restoran yer almaktadır.

Otel Tavsiyeleri

Bölgede yer alan ve kayak merkezinin yaklaşık 10-20 KM yakınında bulunan oteller;

Beypazarı Gezi RehberiBeypazarı Gezi Rehberi
Beypazarı Gezi Rehberi

Augustus TapınağıAugustus Tapınağı
Augustus Tapınağı

Kartepe Kayak MerkeziKartepe Kayak Merkezi
Kartepe Kayak Merkezi

•No 19 Boutique Hotel
•Koza Suite
•Hotel Samm

Elmadağ kayak Merkezi Nerede ?

Elmadağ Kayak Merkezi, Ankara sınırları içerisinde bulunan Elmadağ’ın kuzey yamaç kesiminde yer almaktadır.

Elmadağ Kayak Merkezine Nasıl Gidilir ?

Ankara iline 18 km. uzaklıkta bulunan kayak merkezine, şehir merkezinden kalkan özel araçlar ya da üniversite araçları ile ulaşmak mümkündür.

Elmadağ Kayak Merkezi Haritası ve Konumu

Kayak merkezi için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Ülkemizde yer alan diğer kayak merkezleri için Türkiye’de ki kayak merkezleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Sizlerde Elmadağ Kayak Merkezi gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorumda bulunarak bizlerle paylaşabilirsiniz.