Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Trilye Gezilecek Yerler ve Gezi Rehberi

Yeşil bahçeleri ve Rum evleri ile Bursa’ya bağlı bir beldedir Trilye. Hafta sonlarında aileniz ile keyifli vakitler geçirebileceğiniz bir zeytin bağıdır. Kırmızı kiremitler ile kaplı tek bir çatı gibi görünüme sahip mimari dokusu, dar sokakları ve eski mahalle kültürünü devam ettiren insanları ile huzurlu bir tatil beldesidir.

Yazı Başlıkları
Trilye Konaklama
Trilye Resimleri
Trilye’de Ne Yenir?
Trilye Gezilecek Yerler
Trilye Nerede ve Nasıl Gidilir?Trilye Haritası

Sokaklarında dolaşırken çok fazla tarihi dokuya denk gelmeniz kaçınılmazdır.Cumbalı evleri gördüğünüzde Rumların yaşadıkları dönemleri anımsayacaksınız.Samimi insanları ile Trilye’yi çok seveceğinizi umuyoruz, şimdiki adı ise zeytin bağı’dır.

Trilye Konaklama

Deniz ile iç içe olan bir bölge olduğundan pansiyon ve otel bulmanızda pek sıkıntı çekmezsiniz, ayrıca fiyatları da oldukça uygundur.Günü birlik konaklama ortalama olarak, 50 ile 150 TL arasındadır.Burası oldukça küçük bir yer olduğundan otellerin merkez veya denize yakın olmasının hiç bir önemi yoktur, merkez ile deniz kıyısı arası yaklaşık 5 dakikalık bir yürüme mesafesidir. Bu nedenle nerede konaklayacağınızı pek düşünmeyin, neresi daha uygun fiyatlı ise orada konaklayabilirsiniz.

Trilye Resimleri

Trilye ResimleriTrilye Resimleri
Trilye ManzarasıTrilye Manzarası
Trilye ResiaTrilye YatlarmleriTrilye ResiaTrilye Yatlarmleri
TrilyeTrilye
Trilye KıyıTrilye Kıyı
Trilye ÇarşısıTrilye Çarşısı
Trilye EvleriTrilye Evleri
Trilye Evleri ResimleriTrilye Evleri Resimleri
Trilye DükkanlarTrilye Dükkanlar
Trilye ResimleriTrilye Resimleri
Trilye ResimleriTrilye Resimleri
Trilye ResimleriTrilye Resimleri
Trilye’de Ne Yenir?

İlk olarak uğrayacağınız mekan şirin ev olabilir.Hoşsohbetli işletmecisi, lezzetli mezeleri, ara sıcakları, manzarası ve oldukça huzur dolu atmosferi ile vazgeçilmezler arasındadır. Balık çeşitleri sevenlerinde bağımlısı oldukları bir yerdir burası. Ayrıca hemen yanında Trilye balık vardır oraya da gitmenizi tavsiye ederiz.Özellikle tatmanızı istediğimiz bazı tatlar şu şekilde; kalkan, mezgit, sardalye, dil balığı kavurması, balık çorbası, kabak çiçeği dolması, pavurya, hardal otu salatası, enginar, levrek buğlama, közde yağ biberi, ve ayva tatlısı oluyor.Ayrıca buraya gelenler mutlaka o lezzetli zeytin yağına kekik ve pul biber ekerek odun ekmeğine banarak yemelere de doyamıyorlar.

Trilye Gezilecek Yerler

Tarihi Trilye evleri, yüzyıllara meydan okuyan bir simgesidir. Rumlardan kalan adeta nefesleri kesen evlerdir. Genelde kerpiç ve ahşaptan yapılmış bu evleri seyrederken zamanda yolculuk yaşayacaksınız.Limanda yan yana dizilen balık lokantalarının rengarenk tezgahları ile cezbeden takıcıların ve kafelerin bulunduğu bir yerdir. Denizin mis gibi kokusunu içinize çekerek yemek yemek isterseniz burası doğru yerdir.