Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Yuvarlakçay Köyceğiz : Buz Gibi Sularında Serinleyin

Yeryüzündeki saklı cennet köşelerden biri olan Yuvarlakçay, özellikle yaz aylarının kavurucu sıcakları arasında nefes alınabilecek ender yerlerden bir tanesi. Buz gibi sulara girmek, çayın akışında sonsuz huzur bulmak, kısacası doğayı kucaklamak isteyenlerin favori mekanı olan Yuvarlakçay, sevdiklerinizle harika bir hafta sonu planı yapabileceğiniz bir destinasyon.

Yazı Başlıkları
Yuvarlakçay Hakkında Bilgiler
Yuvarlakçay Kahvaltı
Yuvarlakçay Restaurantlar
Yuvarlakçay Nerede?Yuvarlakçay Nasıl Gidilir?
Haritası ve Konumu
Bölgede Gezilecek Yerler

Yuvarlakçay Hakkında Bilgiler

Köyceğiz’de yer alan Yuvarlakçay’ın popülerliği özellikle son birkaç yılda önemli bir artış gösterdi. Güney Ege’nin şirin bölgesi, buz gibi bir çayın etrafına konuşlanmış durumda. Buz gibi dediysek sözün gelişi değili buraya ayaklarınızı sokmak bile gerçek anlamda bir cesaret işi. 6-7 derece civarında bir sıcaklığa sahip olan sulara, insanlar en az 3-4 denemeden sonra ayaklarını sokabiliyor. Çayın hemen üzerine kurulmuş çok sayıda salınacak bulunuyor. Birkaç metre üzerinden o ferahlığı hissetmek bile çöl sıcaklarına yaklaşan günlerde büyük bir mutluluk. Suyun bu kadar soğuk olmasının en önemli nedeni Sandras Dağı’ndan gelen kar sularından besleniyor olması.

Yuvarlakçay SalıncakYuvarlakçay Salıncak
Sosyal medyanın da etkisiyle ünü her sene biraz daha yayılan Yuvarlakçay’ı, sadece Muğla merkezden değil, çevre illerden de pek çok kişi ziyarete gidiyor. Yuvarlakçay’a yavaş yavaş ısındıktan sonra, atlama deneyimini yaşamadan eve dönmeyin. Zaten çay üzerinde yer alan salıncaklar da atlamayı daha renkli bir formata sokmak amacıyla restoranlar tarafından yapılmış. Salıncak üzerinden çaya atlamak, burası için artık bir ritüele dönüşmüş diyebiliriz. Bu atlamalar esnasında çığlık seslerine sıkça tanıklık edebilirsiniz. Yuvarlakçay’ın bir diğer özelliği de saniyede 3500 litrelik bir debiye sahip olması. Çayın üzerinde doğal olamayan birkaç şelale söz konusu. Bu şelaleler bölgeyi çok daha keyifli bir hale getiriyor. Son zamanlarda bölge, hidroelektrik santral projeleriyle de gündeme geldi. Yöre halkı, Yuvarlakçay’ı bu tip girişimlerden korumak adına büyük bir tepki gösterdi. Bölgenin geleceği ne olur bilinmez; ancak buraya gelenlerin harika şekilde zaman geçirdikleri kesin.

Yuvarlakçay Kahvaltı

Yuvarlakçay KahvaltıYuvarlakçay Kahvaltı
Yuvarlakçay, özellikle de kahvaltı yapmak adına eşsiz bir yer. Zaten bölgede yer alan işletmelerin önemli bir çoğunluğu öğle saatlerine kadar istisnasız olarak kahvaltı menülerini aktif tutuyor. Sadece kahvaltı teması üzerine kurulan mekanlar da yer alıyor. Turistik bir yer olmasına rağmen kahvaltı menüleri de oldukça uygun düzeyde.

Yuvarlakçay Restaurantlar

Yuvarlakçay’ın etrafında toplamda 20 civarında restaurant bulunuyor. Tahmin edeceğiniz üzere böyle doğal güzelliğe sahip bir yerde yemek yemek de apayrı bir zevk. Restoranlarda minderlere ıslak bir şekilde oturmak yasak, bu detaya dikkat etmenizde fayda var. Çınar ağaçlarının gölgesinde ve çayın hemen dibinde yer alan bu harika restoranlar, geniş biri opsiyon sunuyor. Yuvarlakçay içinde ön plana çıkan restoranlar arasında Yeşilvadi Restoran, Topgözü Pınar Restoran ve Defne Restoran’ı sayabiliriz.

Köyceğiz Gezi RehberiKöyceğiz Gezi Rehberi
Köyceğiz Gezi Rehberi

Belcekız PlajıBelcekız Plajı
Belcekız Plajı

Bafa Gölü Gezi RehberiBafa Gölü Gezi Rehberi
Bafa Gölü Gezi Rehberi

Yuvarlakçay Su Üzerinde MasalarYuvarlakçay Su Üzerinde Masalar
Yuvarlakçay Nerede?

Yuvarlakçay, Muğla ilinin Köyceğiz ilçesinde yer alıyor. Muğla merkeze 85 km uzaklıkta bulunuyor. Marmaris arası 77 km ve Akkaya ile arası ise 71 km uzaklıktadır.

Yuvarlakçay Nasıl Gidilir?

Dalaman Havalimanı’nda inenlerin Yuvarlakçay’a gelmeleri oldukça kolay olacaktır. Arabayla Ortaca yönünden devam ederseniz, Beyoba sapağına kadar kesintisiz devam etmeniz gerekecek. Bu arada çayın bulunduğu yere olukça yakın mesafede birçok otel ve pansiyon da bulunmakta. Bölgede birkaç gün konaklayarak, Yuvarlakçay’ın tadını doya doya çıkarabilirsiniz.

Haritası ve Konumu

Bölgeye ulaşım için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Bölgede Gezilecek Yerler

Bölgede gezilecek yerler arasında Köyceğiz bulunuyor. Muğla gezileriniz için ise görülmesi gereken yerler listesi olan Muğla’da gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

Sizlerde yaptığınız gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımızın altına yorum yaparak bizimle ve ziyaretçilerimiz ile paylaşabilirsiniz.