Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Aya İrini Müzesi

Tarihi bir müze olan Aya İrini Müzesi, İstanbul’da Topkapı Sarayı’nın birinci avlu kısmında yer almaktadır. Aynı zamanda müze, Ayasofya’ya yakındır. Kilise camiye çevrilmeyen en büyük Bizans Kilisesi olarak tanınır.Kaynaklar, müzenin Roma döneminden kalma Artemis, Afrodit ve Apollon mabetlerinin kalıntılarından faydalanılarak yapıldığını söyler. Müze kaynaklara göre 4. Yüzyılın başlarında yapılmıştır.

Yazı Başlıkları
Aya İrini Müzesi Ziyaret Saatleri
Aya İrini Müzesi Giriş ücretiAya İrini Müzesi’nde Müze Kart Geçerli mi?

Aya İrini Müzesi Resimleri
Aya İrini Müzesi Nerede ve Nasıl GidilirAya İrini Müzesi Ulaşım Haritası

Aya İrini Müzesi depremler neticesinde 8. Yüzyılla 9. Yüzyıllarda oldukça hasar almıştır. Müzenin camiye çevrilememesi, Aya İrini’nin, İstanbul’un fethinden sonra Topkapı Sarayı‘nı çevreleyen Sur-ı Sultani içinde kalmasından dolayıdır.

Aya İrini Müzesi Ziyaret Saatleri

Müze, Salı günleri ziyarete kapalı olup, haftanın diğer günleri ziyarete açıktır.

Kış Ziyaret Saatleri (3 Ekim / 14 Nisan) : 09:00 – 17:00
Yaz Ziyaret Saatleri (15 Nisan / 2 Ekim): 09:00 – 19:00

Kış saati için bilet alımı saat 16:00’da kapatılmaktadır.

Aya İrini Müzesi Giriş ücreti

Müze giriş ücreti tam bilet 20 TL‘dir.Müze girişlerinde grup indirimi bulunmuyor.Detaylar veya güncel bilgi için +90 (212) 512 04 80 nolu telefon numarasından bilgi alabilirsiniz.

Aya İrini Müzesi’nde Müze Kart Geçerli mi?

Müze kart uygulaması bulunmamaktadır. Topkapı Sarayı ve Harem için ayrı bilet almanız gerekir. Bilet sadece Aya İrini Müze ziyaretinde geçerli sayılır. Aya İrini ziyareti için alınan bilet, Topkapı Sarayı Müzesi ve Harem bölümü girişi için geçerli değildir.

Topkapı SarayıTopkapı Sarayı
Topkapı Sarayı

Büyük Postane (PTT Müzesi)Büyük Postane (PTT Müzesi)
Büyük Postane (PTT Müzesi)

Galata Mevlevihanesi MüzesiGalata Mevlevihanesi Müzesi
Galata Mevlevihanesi Müzesi

Aya İrini Müzesi Resimleri

Aya İrini Müzesi KubbesiAya İrini Müzesi Kubbesi
Aya İrini Kilisesi ResimleriAya İrini Kilisesi Resimleri

Aya İrini Müzesi DışıAya İrini Müzesi Dışı
Aya İrini Kilisesi ResimleriAya İrini Kilisesi Resimleri
Aya İrini Müzesi içiAya İrini Müzesi içi
Aya İrini Müzesi İstanbulAya İrini Müzesi İstanbul
Aya İrini Müzesi MerdivenlerAya İrini Müzesi Merdivenler
Aya İrini Müzesi Nerede ve Nasıl Gidilir

İstanbul’un Fatih ilçelinde yer alan müzeye ulaşmak için izlenecek yo şu şekildedir;

Aracıyla gitmek isteyenler E5 yolunu kullanabilirler. E5’ten sahil yoluna Eminönü tarafından çıkanlar Bakırköy istikametine doğru ilerlemelidir. Bakırköy tarından çıkanlar ise Eminönü istikameti tarafında ilerlemelidir. Sultanahmet camiyi rahatlıkla bulacaksınız. Buraya aracınızı park edebilir, müzeye ulaşabilirsiniz.

Diğer ulaşım yolu ise toplu taşıma araçlarını tercih edeceklere yönelik olan tramvay hattıdır. Kullanacağınız hat Bağcılar, Zeytinburnu, Kabataş tramvay hattıdır.

Aya İrini Müzesi Ulaşım Haritası

&lt;span data-mce-type=”bookmark” style=”display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;” class=”lazy lazy-hidden mce_SELRES_start”&gt;&lt;/span&gt;&lt;span data-mce-type=”bookmark” style=”display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;” class=”lazy lazy-hidden mce_SELRES_start”&gt;&lt;/span&gt;&lt;span data-mce-type=”bookmark” style=”display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;” class=”lazy lazy-hidden mce_SELRES_start”&gt;&lt;/span&gt;<span data-mce-type=”bookmark” style=”display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;” class=”mce_SELRES_start”></span><span data-mce-type=”bookmark” style=”display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;” class=”mce_SELRES_start”></span><span data-mce-type=”bookmark” style=”display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;” class=”mce_SELRES_start”></span>

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yaparak bizlerle paylaşımda bulunabilirsiniz.