Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Damlataş Mağarası

Damlataş Mağarası; Alanya ilçesinde yer alan ve bir patlama sonucu bulunan bir mağaradır. Mağara, Antalya için yüksek ölçüde turistik önem taşımanın yanı sıra aynı zamanda astım hastalığının da tedavisi sayılabilecek bir konuma ulaşmıştır.

Yazı Başlıkları
Damlataş Mağarası Hakkında Bilgiler
Damlataş Mağarası Nasıl Oluşmuştur?
Damlataş Mağarası Resimleri
Damlataş Mağarası Astım Tedavisi
Damlataş Mağarası Giriş Ücreti
Damlataş Mağarası Nerede ve Nasıl Gidilir?Haritası ve Konumu

Damlataş Mağarası Hakkında Bilgiler

Damlataş Mağarası; Alanya ilçesine 1 kilometre uzaklıkta yer alan ve oluşum süreci çok eskilere dayanan bir mağaradır. Mağara sayesinde birçok astım hastasının iyileştiğine inanılmış hatta bu neredeyse kanıtlanmış bir gerçek olarak kabul edilmiştir. Mağara 1948 senesinde, Alanya İskelesi yapılırken işçilerin kayaları dinamit yerleştirerek patlatmalarının sonucunda bulunmuştur. İşçiler mağaranın içerisine girdiklerinde çok sayıda sarkıt ve dikitler ile karşılaşmışlardır. Aynı zamanda yaklaşık olarak 200 metrekarelik bir alanı kaplayan mağaranın derinliğinin 15 metre olduğu da bilinmektedir.

Mağaranın orta kısmına gelmek için öncelik ile yaklaşık olarak 50 metrelik bir geçitten geçmek gerekir. Ayrıca mağaranın iç ısısının yaz – kış değişmeyerek her daim 22 derecede kaldığını da belirtmek gerekir.

Damlataş Mağarası Nasıl Oluşmuştur?

Damlataş Mağarası’nın oluşumunun 15.000 yıl önceye kadar dayandığına inanılmaktadır. Yağmur yağdığı zamanlarda mağaranın tavan bölgesinden kireçli su akmaktadır. Bu sular gerek mağaranın ısısı gerek ise mağarada ki nem oranından dolayı zaman içerisinde sarkıtları oluşturmuştur. Aynı zamanda damlaların yerde birikmesi sonucunda da birikintiler donarak dikitleri oluşturmuştur. Mağaranın uzun zamanlar önce deniz sularının kayaları aşındırması sonucu oluştuğu bilinmektedir.

Damlataş Mağarası Resimleri

Damlataş Mağarası sarkıtlarıDamlataş Mağarası sarkıtları
Damlataş Mağarası iç kısımDamlataş Mağarası iç kısım
Damlataş Mağarası Doğa HarikasıDamlataş Mağarası Doğa Harikası
Antalya DamlataşAntalya Damlataş
Antalya Damlataş MağarasıAntalya Damlataş Mağarası
Sarkıt ve DikitlerSarkıt ve Dikitler
DamlataşDamlataş
Damlataş MağarasıDamlataş Mağarası
Damlataş Mağarası Astım Tedavisi

Damlataş Mağarası’nın içerisinde yer alan hava ve gazlardan dolayı astım hastalığına iyi geldiği, hatta zaman zaman bu hastalığı tamamı ile geçirebildiği ortaya çıkmış bir gerçektir. Mağaradaki karbondioksit oranının yüksek oluşu ve nem oranının %90’ın üzerinde oluşu sayesinde mağara astım hastalarına şifa olabilmektedir.

Astım hastaları için özel olarak düşünülen tedav sistemi ise tüm astım hastalarının, mağaranın turistlere henüz açılmadığı sabah saatlerinde mağaraya gelmelerini ve orada 4 saat geçirmelerini sağlıyor. Hastalar 21 gün boyunca her sabah 06:00 ile 10:00 arasında mağaranın içerisinde zaman geçirerek tedavi oluyorlar. Mağaraya girişler astım hastaları için daha indirimli olmaktadır. Bu cüzi miktarın ise sadece sembolik amaçla alındığı bilinmektedir.

Kleopatra PlajıKleopatra Plajı
Kleopatra Plajı

Dim Çayı AlanyaDim Çayı Alanya
Dim Çayı Alanya

Dim MağarasıDim Mağarası
Dim Mağarası

Damlataş Mağarası Giriş Ücreti

Mağarayı ziyarete gelen yetişkinler 6 TL öderken, öğrenciler giriş bedeli olarak 3 TL ödemektedirler. Aynı zamanda kış aylarında mağarayı ziyarete gelen kalabalık gruplara da özel bir indirim uygulanmaktadır. Kırk kişi ve üzeri bir sayıya sahip olan gruplar, kişi başı daha uygun bir ücret ödeyerek mağarayı ziyaret edebiliyorlar. Mağara, şehit ve gazi aileleri ile engellilere kapılarını ücretsiz olarak açmaktadır.

Damlataş Mağarası Nerede ve Nasıl Gidilir?

Damlataş Mağarası Antalya ilinin Alanya ilçesinde yer almaktadır. Mağara, Alanya Marinasına 4 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Mağaraya bölgede en yakın bulunan yer ise Yeni Yüz Yıl Atatürk Parkı olarak belirlenmiştir. Mağaraya aracınız ile Alanya merkezden yaklaşık 10 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz.

Haritası ve Konumu

Mağara için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Alanya gezilerinizde görülmesi gereken yerler için Alanya gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yaparak paylaşımda bulunabilirsiniz.