Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Gülhane Parkı

Sarayburnu, Alay Köşkü ve Topkapı Sarayı’nın arasındaki alanda yer alan Gülhane Parkı, İstanbul’un da ilk parklarından birisidir. Osmanlı Dönemi’nde sarayın dış bahçesi olarak kullanılan ve güllerle dolu bir huzur bahçesi olduğu için Gülhane dense de aslında parkın tarihi çok daha öncelere kadar dayanmaktadır ve aynı zamanda da tarihte önemli birçok olaya şahitlik etmiş ve birçok esere de konu olmuştur.

Yazı Başlıkları
Gülhane Parkı Tarihi
Gülhane Parkı Resimleri
Setüstü Çay Bahçesi Fiyatları
Gülhane Parkı Video Görüntüleri
Gülhane Parkı NeredeGülhane Parkı Nasıl Gidilir
Gülhane Parkı Haritası

Gülhane Parkı Tarihi

Hagios Georgies Manastırı ve Panagia Hodegetria Ayazması’nın bu bölgede olması nedeniyle Bizans döneminde de değerli olan alan, İstanbul’un fethi ile surlarla çevrilir ve burada birçok etkinlik ve festival düzenlenir. Sarayın dış bahçesi olarak kullanılır, Tanzimat Fermanı burada okunur, Mustafa Kemal Latin Harflerini burada tanıtır ve burada Başöğretmen unvanını alır, Nazım Hikmet buradaki bir ceviz ağacına şiir yazar ve çok daha fazlası olur Gülhane Parkı’nda.

Bugünse, en son 2003 yılında yapılan yeniliklerle birlikte park hem bir nefes alınabilecek, hem de tarihe biraz daha yakından bakılabilecek bir yer haline geldi. Güneşli günlerde çimlerde kuş seslerini dinleyip kitap okumak, kalabalıktan kaçmak, asırlık çınarların altında dinlenmek, Sarayburnu’na doğru çıkıp boğaz manzarasına dalmak, ya da Setüstü Çay Bahçesi’nde saatlerce oturup boğaza karşı semaverden çay içmek için İstanbul’daki en doğru adreslerden birisi olabilir.

Gülhane Parkı Resimleri

Gülhane Parkı için hazırlanan resim galerisi;

Gülhane ParkıGülhane Parkı
Gülhane ParkıGülhane Parkı
Gülhane ParkıGülhane Parkı
Gülhane ParkıGülhane Parkı
Gülhane ParkıGülhane Parkı
Gülhane ParkıGülhane Parkı
Gülhane Parkı İstanbulGülhane Parkı İstanbul
Gülhane ParkıGülhane Parkı
Gülhane ParkıGülhane Parkı
Gülhane ParkıGülhane Parkı
Gülhane ParkıGülhane Parkı
Gülhane ParkıGülhane Parkı
Setüstü Çay Bahçesi Fiyatları

Parkın müdavimleri için Setüstü Çay Bahçesi vazgeçilmezdir. Ancak ilk defa gidecek olan birçok kişi için, manzara nedeniyle kafalarda fiyatlarla ilgili bir soru işareti oluşabilir. Bu nedenle fikriniz olması açısından fiyatlar hakkında kısaca bilgi verelim;

1 kişilik demlik: 10 TL
2 kişilik demlik: 15 TL
3 kişilik demlik: 20 TL
4 kişilik demlik: 25 TL
Türk Kahvesi: 10 TL

Gülhane Parkı Video Görüntüleri

Gülhane Parkı Nerede

Park, İstanbul ili Fatih ilçesi, Cankurtaran Mahallesinde yer almaktadır.Yazının başında da belirttiğimiz gibi park, Sarayburnu, Alay Köşkü ve Topkapı Sarayı’nın arasında 163 dönümlük oldukça büyük bir alanı içerisine alır. Parkın merkezi konumu ile de ulaşım oldukça kolaydır.

Gülhane Parkı Nasıl Gidilir

Gülhane Parkı’na tramvayla gitmek için Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’nın Gülhane Durağı’nda inip, çok kısa bir yürüyüşle parka ulaşabilirsiniz.

Marmaray ile Gülhane Parkı’na gelmek içinse Sirkeci’ye kadar gelip buradan 5-10 dakikalık bir yürüyüşle ya da tramvayla bir durak giderek yine parka ulaşabilirsiniz.

Baltalimanı Japon BahçesiBaltalimanı Japon Bahçesi
Baltalimanı Japon Bahçesi

Atatürk Arboretumu : İstanbul’un Gizli CennetiAtatürk Arboretumu : İstanbul’un Gizli Cenneti
Atatürk Arboretumu : İstanbul’un Gizli Cenneti

Polonezköy Tabiat ParkıPolonezköy Tabiat Parkı
Polonezköy Tabiat Parkı

Ya da, Eminönü ya da Karaköy’e kadar deniz yolu ya da otobüs ile gelinip, buradan tramvay hattına geçiş yapılabilir.

Şahsi aracı ile parka gelmek isteyenler eğer bölgeye yabancı iseler, Sirkeci’deki büyük otoparka araçlarını bırakmaları daha sağlıklı olacaktır.

Ancak çay bahçesinde hafta sonları yer bulmanız çok güç. Eğer manzaranın tadını doya doya çıkarayım derseniz, hafta içi gitmenizde yarar var.

Gülhane Parkı Haritası

Sizlerde Gülhane Parkı hakkındaki bilgi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yaparak bizlerle paylaşımda bulunabilirsiniz.