Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Köyceğiz Gezi Rehberi

Muğla’nın bir ilçesi olan Köyceğiz, adını ilçenin yakınında yer alan Köyceğiz Gölünden almıştır. İlçe, Rize’den sonra en çok yağış alan ilçe olarak da bilinmektedir. İlçenin bir yanında Ölemez Tepeleri bir diğer yanında ise Sandras Dağı yer almaktadır.

Yazı Başlıkları
Köyceğiz Hakkında Bilgiler
Köyceğiz Gezilecek Yerleri
Köyceğiz Resimleri
Köyceğiz Konaklama TavsiyeleriKöyceğiz Otel ve Pansiyonları

Köyceğiz Nerede ve Nasıl GidilirKöyceğiz Haritası

Köyceğiz Hakkında Bilgiler

Son derece sakin olan ilçeyi genellik ile ahşap evler kaplıyor. İki katlı ahşap evleri ve dar sokakları ile dikkat çeken ilçede sakinlik ve dinginlik hakim geliyor. Aynı zamanda bir efsaneye göre Köyceğiz ilçesi aslında ilk zamanlarda şuan ki gölün olduğu yerde kuruluymuş. Bir gün bu yerleşim alanını sular basmış ve tüm şehir ve insanlar suların altında kalmış. İnsanları kurtarmaya gelen kişiler kenarda kurtarılmayı bekleyen ufak bir insan topluluğu ile karşılaşmışlar ve ilk tepki olarak ”Tüm köy yok olmuş, sadece kıyıda bir Köyceğiz kalmış” demişler. Efsaneye göre ilçenin adını buradan aldığına inanılır. Aynı zamanda günümüzde Köyceğiz Gölü diye bilinen gölün, köyü su basması sonucunda oluştuğuna ve sular altında kalan yerleşim alanının halden gölün altında olduğuna da inanılıyor.

Köyceğiz Gezilecek Yerleri

Köyceğiz Gölü, ilçede gezilmeye değer en önemli yerlerden biri haline gelmiştir. Göl bir tatlı su gölüdür ve 53 kilometrekarelik bir alanı kaplamaktadır. Ayaklı göl sınıfına giren bu göle benzer Dünya üzerinde sadece 7 adet göl bulunmaktadır. Bu tip göller doğal bir yol ile denize bağlanırlar. Aynı zamanda Köyceğiz Gölü’nü özel kılan bir diğer özellik ise gölün deniz seviyesinden yaklaşık olarak 10 metre daha yukarıda olmasıdır. Gölün içerisinde farklı boyutlarda adacıklarda yer almaktadır. Aynı zamanda neredeyse her türden tatlı su balığına yaşam alanı olan bu göl, Nil kaplumbağalarına da ev sahipliği yapmaktadır. Vurgulamak gerekir ki günümüzde bu kaplumbağaların nesilleri tükenmeye yüz tutmuştur.

Gölün kenarında yer alan Kaunos kenti de görülmeye değer alanlardan bir tanesidir. Kent, tarihi eski zamanlara dayanan antik bir bölge olarak kabul edilmektedir. Bölgede ki kaya mezarlarıda turistlerin ilgisini oldukça fazla çekmektedirler. Antik kent aynı zamanda eskiden önemli bir limana da ev sahipliği yapmıştır. Fakat alüvyonlar sebebi ile bu liman zaman içerisinde dolmuş ve kullanılamaz hale gelmiştir. Bunların yanı sıra kentin içerisinde antik tiyatro, kale, tapınaklar ve hamama da rastlayacaksınız.

İlçeye ulaştığınızda gezmeniz gereken diğer yerlerin ise; bir zamanlar Ege bölgesini Akdeniz’e bağlayan tek köprü olan Ak köprü, Gedova, Şeyhler Türbesi ve Eski Evler olacağını da belirtmek isteriz. Eski Evler adını alan evler, şehrin tam merkezinde yer almaktadırlar ve bu evlerin kapılarının üzerinde kabartma yöntemi ile ne zaman inşa edildikleri yazmaktadır. Ayrıca, Ekincik Koyu ve Kaplıcalarda görülmeye değer turistik alanlar arasında yer almaktadır. Son derece şirin ve sakin bir ilçe olan Köyceğiz ilçesine yaptığınız ziyaret esnasında bir tekne turuna da zaman ayırmanızı tavsiye ederiz. Bu şekilde İztuzu plajı gibi görülmeye değer birçok yeri de görme fırsatınız olacaktır.

Yazın serinlemek için ise en güzel yerlerden biriside Yuvarlakçay olacaktır. Yuvarlakçay’da serin suların üzerinde güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz. Gezi rehberi yazımıza Yuvarlakçay yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Köyceğiz Resimleri

Ak KöprüAk Köprü
Kaunos Antik KentiKaunos Antik Kenti
KaunosKaunos
Köyceğiz Gölü DalyanıKöyceğiz Gölü Dalyanı
KöyceğizKöyceğiz
Köyceğiz GölüKöyceğiz Gölü
Köyceğiz, Antk kentKöyceğiz, Antk kent
KöyceğizKöyceğiz
Köyceğiz Konaklama Tavsiyeleri

Bölgede kalabileceğiniz en iyi puanlara sahip otel ve pansiyonlardan bazılarını listeledik.

Yuvarlakçay Köyceğiz : Buz Gibi Sularında SerinleyinYuvarlakçay Köyceğiz : Buz Gibi Sularında Serinleyin
Yuvarlakçay Köyceğiz : Buz Gibi Sularında Serinleyin

Knidos Antik KentiKnidos Antik Kenti
Knidos Antik Kenti

Belcekız PlajıBelcekız Plajı
Belcekız Plajı

Köyceğiz Otel ve Pansiyonları
•Kaunos Otel
•Flora Hotel
•Lotus Apart Pansiyon

Köyceğiz Nerede ve Nasıl Gidilir

Köyceğiz, Muğla iline bağlı bir ilçedir. Ege ve Akdeniz bölgelerinin bir araya geldiği noktada yer alır. İlçenin İstanbul’a uzaklığı yaklaşık olarak 810 kilometredir. Aynı zamanda ilçeye hava yolu ile ulaşım sağlamak isteyenler için Dalaman Havaalanı bölgeye en yakın alan olarak belirlenmiştir.

Dalaman’da uçaktan indikten sonra ilçeye yarım saat içerisinde ulaşmak mümkündür. Ayrıca İzmir yönünden ilçeye gelmek isteyenler için yol yaklaşık olarak 240 kilometre uzunluğunda olacaktır. Otobüs ile ilçeye ulaşım sağlamak isteyen turistler ise Muğla’nın merkezinden kalkan çeşitli toplu taşıma araçları ile ilçeye kolaylık ile ulaşabilirler.

Köyceğiz Haritası

Köyeceğiz için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Muğla gezileriniz için görülmesi gereken yerler listesi olan Muğla’da gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

Sizlerde yaptığınız gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımızın altına yorum yaparak bizimle ve ziyaretçilerimiz ile paylaşabilirsiniz.