Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

İzmir Teleferik Gezi Rehberi

İzmir teleferik, Balçova ilçesinde yer almaktadır. İzmir şehrinin metropol ve gelişmiş ilçelerinden bir tanesi olan Balçova ilçesinde eğlence merkezleri, oteller ve su parkları gibi birçok yer bulunmaktadır. Bunların en güzeli de İzmir’i ve Balçova yüksekten görmenizi sağlayacak olan teleferiktir.

Yazı Başlıkları
İzmir Balçova Teleferik Hakkında Bilgiler
İzmir Teleferik Çalışma Saatleri
İzmir Teleferik Fiyatları
İzmir Teleferik Tesisleri Mangal Yapmak
İzmir Teleferik Nerede ve Nasıl Gidilir?Haritası ve Konumu

İzmir Balçova Teleferik Hakkında Bilgiler

İzmir Balçova teleferik, ilk olarak 1974 tarihinde kurulmuştur. Uzun yıllar kullanıldıktan sonra bakımsız kalmış ve yıpranmıştır. Bundan dolayı tehlikeli olduğuna kanaat getiren Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, bakım ve onarım için incelemede bulunduktan sonra bir süre teleferik kullanıma kapanmıştı. Halatları güçlendirme, makara takımlarını iyileştirme gibi birçok arızaları tamir için 2008 tarihinde teleferik kapanmıştı. İlk olarak 5 ay civarında süren çalışma sonrasında açmayı planlanan tesis ne yazık ki AB standartlarına uymadığı için tekrar kapanmak zorunda kaldı. Yıllar süre AB standartlarına uyulması için çalışmalar yapılmış ve sonunda 2015 tarihinde teleferik açıldı.

İzmir Teleferik Tepesiİzmir Teleferik Tepesi
Tesis açıldıktan sonra her kabin farklı ve rengârenk yapılmakla beraber toplamda 20 adet kabin yer almaktadır. Her kabine en fazla 8 kişi binebilmektedir. 1 saat içerisinde 1200 yolcu taşıyan teleferik, 2015 ile 2017 arasında toplamda 850.000 yolcu taşımıştır. 810 metre hat boyuna sahip olan teleferik tam olarak 316 metre yüksekliğindedir. 9 yılda tamamlanan teleferik İzmir halkı başta olmak üzere birçok kişiyi sevindirmiştir.

İzmir Teleferik Çalışma Saatleri

İzmir teleferik 05.02.2018 tarihinde bakıma alınmış ve yaptığı açıklamada Nisan ayına kadar kapalı olacağı belirtilmiştir. Yıllık bakıma giren teleferik, insanların daha sağlıklı kullanabilmesi adına bu çalışmaların yapılmasından dolayı anlayışlı olmakta bizim görevimiz. Bunun dışında çalışma saatleri şu şekildedir.

GÜN Açılış Saati Gişe Kapanış Saati Tesis Kapanış Saati
PAZARTESİ KAPALI
SALI 11:00 18:00 19:00
ÇARŞAMBA 11:00 18:00 19:00
PERŞEMBE 11:00 18:00 19:00
CUMA 11:00 18:00 19:00
CUMARTESİ 11:00 18:00 19:00
PAZAR 11:00 18:00 19:00

Pazartesi günü hariç tüm günler aynı saatte açılış ve kapanış yapmaktadır.

İzmir Teleferik Fiyatları

İzmir Teleferikİzmir Teleferik

TARİFE ÜCRET
Yetişkin Çıkış – İniş Ücreti 13 TL
5 Yaş ve altı çocuklar Ücretsiz

İzmir teleferik ücreti 13 TL‘dir ve 5 yaş ve altı çocuklar için ücretsizdir.Bilet satışları ise 12:00 ila 21:00 arasında yapılmaktaydı.Detaylı bilgi ve güncel saat ile fiyatlar için işletmenin 0232 282 29 04 nolu telefon numarasını arayabilirsiniz.

İzmir Teleferik Tesisleri Mangal Yapmak

İzmir teleferik tesisleri doğa ile iç içe bir şekilde yapılmıştır. Ayrıca havası insana ayrı bir ferahlık vermektedir. Bu tesislere İzmir’e gelirseniz mutlaka gelmelisiniz. Aileniz, dostlarınız ya da sevdiğiniz ile mutlaka gelinmesi gereken bu tesislerde sağ ve sol taraflarda kafeler ve banklar bulunmaktadır. Burada çok fazla mangal yeri olsa da yüksekliği ve güzelliği nedeni ile buraya ne bir mangal malzemeleri ile ne de termos gibi içecek ürünleri çıkılmasına izin veriliyor. Sadece tesislerde bulunan yiyecek ve içeceklerden faydalanabilirsiniz. Fakat bu konuda üzülmeyin çünkü karşınızda Et Evi var.

İzmir Teleferik Tesisleriİzmir Teleferik Tesisleri
İzmir Teleferik Tesislerin yer alan Et Evi mağazası adeta mangal severlere özel olarak yapılmış ve ürünler paketlenmiş durumda satılmaktadır. Mağazanın içerisinde mangala özel hazırlanmış etler ve soslar, paket halinde kesilmiş salata ve domatesler, plastik tabak, bardak, çatal, bıçak ve içecekler burada bulabilirsiniz. Bu marketin en güzel yanı ise mangal ile uğraşmak istemeyen fakat mangal tadında yemek isteyenlere özel olarak kasada aldıklarınızı öderken mangal siparişi veriyorsunuz. Siz masanıza geçerek sofranızı kurarken istediğiniz mangal etleri pişmiş bir şekilde sofranıza geliyor. Bu da mangal yapmak istemeyenlere özel olarak güzel bir servis diyebiliriz.

İzmir Teleferik Nerede ve Nasıl Gidilir?

İzmir teleferik Balçova ilçesinin Sakarya Caddesinde yer almaktadır. Merkezde olduğu için ulaşmak çok rahattır. Şehir içi otobüsleri ile ulaşabileceğiniz İzmir Balçova teleferik, Konak’tan gelecekler metro ile ulaşabilirler. Şehir içi otobüsleri kullanırken 82, 167 ve 320 numaralı otobüslere binmeniz yeterli olacaktır.

Eğer İzmir Teleferiğe Bornova üzerinden gelmek isteyen olursa yine metro ile Fahrettin Altay yönünü kullanarak son duraktan sonra şehir içi otobüs kullanarak gelebilirler.

Balçova Gezi RehberiBalçova Gezi Rehberi
Balçova Gezi Rehberi

İzmir Kuş Cennetiİzmir Kuş Cenneti
İzmir Kuş Cenneti

Key Museum : Otomobil MüzesiKey Museum : Otomobil Müzesi
Key Museum : Otomobil Müzesi

Karşıyaka üzerinden teleferiğe gelmek isteyen ziyaretçiler ise Üçkayalar vapurunu kullanarak karşıya geçmelidirler. Daha sonra yine şehir içi otobüslerini kullanarak 460 ve 480 numara ile rahatlıkla gelebilirler.

Buca üzerinden İzmir teleferiğe gelmek isteyen ziyaretçiler ise yine aynı şekilde metro kullanarak Fahrettin Altay yönünde son durakta inmelidirler. Daha sonra şehir içi 671 numaralı otobüsler ile rahatlıkla teleferiğe ulaşabilirler.

Haritası ve Konumu

Teleferik için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Balçova hakkında detaylı gezi rehberi olan Balçova gezi rehberi yazımıza göz atabilirsiniz.Ayrıca İzmir gezilerinizde görülmesi gereken yerler listesi olan İzmir’de gezilecek yerler yazımıza da göz atabilirsiniz.

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz.