Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Yalıköy Çatalca Gezi Rehberi

Eskiden Podima adı ile bilinen Yalıköy, Cumhuriyet Dönemi öncesinde çok fazla sayıda Rum nüfusa ev sahipliği yapmıştır. Günümüzde köyün çevresinde yaklaşık olarak 1.614 kişilik bir nüfus yer almaktadır. Köyün etrafında ki nüfus, 2013 yılında yapılan son sayımda belirlenmiştir. Günümüzde köyün etrafında Makedon ve Arnavut göçmenler halen yaşamlarını sürdürmektedirler.

Yazı Başlıkları
Yalıköy Plajı
Yalıköy Kahvaltı
Yalıköy Resimleri
Yalıköy Nerede ve Nasıl Gidilir?Haritası ve Konumu

Köy sakinleri balıkçılık ve hayvancılık ile geçimlerini sağlamışlardır. Köylüler en büyük geçim kaynaklarını ise köyün etrafında yer alan geniş ormanlık alandan karşılamaktadırlar. Ayrıca köyün çevresinde yer alan yürüyüş ve avcılığa müsait alanları ise şehrin orta ve yüksek gelirli bireyleri için bir hafta sonu kaçamağı imkanı oluşturmaktadır.

Yalıköy Plajı

Yalıköy Plajı DenizYalıköy Plajı Deniz

İstanbul’da yaşayanlar için karadeniz plajları iyi bir alternatif.Özellikle tatile çıkamayanlar için küçük bir hafta sonu kaçamağı yapıp Yalıköy’de denize girebilirler.Sahil biraz ıssız ve tesis ve yeme içme alanları pek bulunmuyor.Bu sebeple ihtiyaçlarınızı önceden yanınıza almanız önemli.Yalıköy plajı doğa ile iç içe bir yolculuk sonrasında şehrin stresinden uzak bir yerde serinlemek isteyenler için iyi bir fırsat sunuyor.

Garipçe Köyü Gezi RehberiGaripçe Köyü Gezi Rehberi
Garipçe Köyü Gezi Rehberi

Fethi Paşa KorusuFethi Paşa Korusu
Fethi Paşa Korusu

Yıldız Parkı KorusuYıldız Parkı Korusu
Yıldız Parkı Korusu

Yalıköy Kahvaltı

Sahilde kahvaltınızı yapabileceğiniz bir tesis bulunmuyor. Plajda kahvaltı yapmayı planlayanlar, yiyeceklerini yanlarında getirerek kendi imkanları ile kahvaltılarını yapabilirler.

Yalıköy Resimleri

Yalıköy ÇatalcaYalıköy Çatalca

Yalıköy Plajı DenizYalıköy Plajı Deniz
Yalıköy PlajıYalıköy Plajı

Yalıköy KahvaltıYalıköy Kahvaltı

Yalıköy Nerede ve Nasıl Gidilir?

Yalıköy, İstanbul ilinin Çatalca ilçesine bağlı olan bir köydür. Çatalca merkezine yaklaşık olarak 50 km uzaklıkta yer alan bu köy Kırklareli il sınırının çok yakınında yer almaktadır. Köyün asıl yerleşim alanı ise köyün etrafında yer alan kumsaldan yaklaşık olarak 1 kilometre kadar uzakta yer almaktadır.

TEM otoyolu üzerinden köye ulaşım sağlamak isteyenler Mahmutbey gişelerinden çıktıktan sonra Çatalca sapağına girerek köye rahatlık ile ulaşabilirler. Eğer köye ulaşımınızı E-5 üzerinden sağlıyorsanız Çatalca, Subaşı yolunu izleyerek yine köye ulaşımınızı kolaylık ile sağlayabilirsiniz.

Haritası ve Konumu

Bölgeye ulaşım için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Sizlerde gezilerinizi yazımızın hemen altındaki yorum bölümüne yorum yaparak bizimle ve ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.