Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Bakırköy Botanik Park

Bakırköy Botanik Park, 96 bin metrekarelik bir alana inşa edilmiştir. 2013 Haziran Ayında hizmete açılmış olan park, 2 Adet 11,50 metre ile Türkiye’nin en yüksek oyun kulelerine de ev sahipliği yapıyor. Parka girişte sizi konuşan dinozor heykelleri karşılıyor. Su parkı ve oyun ekipmanları, tematik bahçeler, şifalı bitkiler, mutfak ve bahçe bitkilerinin gruplanmış olduğu kısımlar çocuklar ve büyükler için hem eğlenmeyi hem de bilgi edinmeyi amaçlıyor. Bakırköy Botanik Park’ın farklı bir tarafı da enerji ihtiyacının tümüyle rüzgar jeneratörleri ile ve güneş enerji panelleriyle karşılanması. E-5 Karayolunun kıyısında olmasından dolayı, ziyaretçileri araç trafiğinin rahatsız edici seslerinden korumak amacıyla kenarlarına ses bariyeri halinde ağaçlar dikilmiş.

Yazı Başlıkları
Bakırköy Botanik Park Giriş Ücreti
Bakırköy Botanik Park Ziyaret Saatleri
Bakırköy Botanik Park Resimleri
Bakırköy Botanik Park Video Tanıtımı
Bakırköy Botanik Park Nerede ve Nasıl GidilirHaritası ve Konumu

Botanik Parkların öncelikli amacı, insanların bitkiler hakkında temel bilgileri edinebilmesine olanak sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda belirli bitki grupları oluşturarak bunların isimleri ve latince karşılıkları yazılır ve parkı gezenlere bu bitkiler tanıtılır. Bakırköy Botanik Parkta da bu bitki gruplarından oluşan 11 adet tematik bahçe bulunuyor. Bu bahçeleri gezerek bitkiler hakkındaki merakınızı giderebileceğiniz parkta yüzlerce çeşit ağaç, çalı, tek yıllık ve çok yıllık bitki türleri bulunuyor. Botanik Parkın içindeki bitkilerin 262 bin 500 adet civarı olduğu belirtiliyor ve bu bitkilerden bir kısmı ise 40-50 yıllık ağaçlardan oluşuyor. Botanik Park kısmının yanı sıra; çocuk oyun alanları, heykeller, doğal gölet, süs havuzları, göçmen kuşlar için yapılmış bekleme alanları, piknik alanları ve sosyal tesislerinde de çocuklarınızla birlikte hoşça vakit geçirebileceğiniz bir mekan olma özelliği taşıyor.

Bakırköy Botanik Park‘ta yaşlı ve engelliler için de her şey düşünülmüş… Park idaresi engellilere ve yaşlılara golf arabaları tahsis etmiş. Bunlardan birini ücretsiz olarak alıp tüm parkı gezebiliyorlar. Parkta ayrıca, sizin ve çocuklarınızın güvenli bir ortamda dolaşması için 24 saat boyunca güvenlik görevlileri bulunuyor.

Bakırköy Botanik Park Giriş Ücreti

Bakırköy Botanik Parka giriş tamamen ücretsizdir. Parkın yanında bulunan özel otoparkı mevcuttur. Buraya da ücretsiz olarak araçlarınızı park edebilirsiniz.

Bakırköy Botanik Park Ziyaret Saatleri

Bakırköy Botanik Parkı ziyaret etmek isteyenler için parkın açılışı sabah 7:00 de olmaktadır. Akşam ise saat 23:00’e kadar açık kalmaktadır. Bu saatler arasında ziyaret edebilirsiniz.

Bakırköy Botanik Park Resimleri

Bakırköy Botanik Park İstanbulBakırköy Botanik Park İstanbul

Bakırköy Botanik Park Video Tanıtımı

Bakırköy Botanik Park Nerede ve Nasıl Gidilir

Botanik Park, İstanbul ili, Bakırköy ilçesinde yer almaktadır.

Atatürk Arboretumu : İstanbul’un Gizli CennetiAtatürk Arboretumu : İstanbul’un Gizli Cenneti
Atatürk Arboretumu : İstanbul’un Gizli Cenneti

Yıldız Parkı KorusuYıldız Parkı Korusu
Yıldız Parkı Korusu

Nezahat Gökyiğit Botanik BahçesiNezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi
Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

Eğer kendi aracınızla gidecekseniz İstanbul Anadolu Yakası’ndan gelenler İncirli yol ayrımına geldiklerinde Bakırköy istikametine sapmaları gerekiyor incirli yoluna devam etmeden e5’e ters yönden tekrar girdiklerinde Bakırköy Botanik Park karşılarına çıkacaktır.

Avcılar tarafından gelenler ise Yenibosna’dan sonra yan yolları takip ederek devam ettiklerinde Bakırköy tabelalarını görecekler. Devam ettiklerinde e5 üzerinde yeşil alanı ve Bakırköy Botanik Park tabelasını görecekler.

Metrobüs ya da otobüsle ulaşmak isterseniz, incirli durağında ineceksiniz. Metro çıkışından üst yoldan karşıya geçip yaklaşık 100 Metre yürüdükten sonra Bakırköy Botanik Parka ulaşabilirsiniz.

Haritası ve Konumu

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yaparak bizlerle paylaşımda bulunabilirsiniz.