Kategoriler
Gezmelisin

YUNANİSTAN’DA GEZİLECEK YERLER LİSTESİ

İster birbirinden muhteşem adalarında denize girin, ister tarihi mirasını ziyaret edin.

Yunanistan turu herkesin gitmek istediği ve mavinin beyazla buluşmasına şahit olunacağı tatillerin başında gelmektedir. Balkan turları yâda Yunan adaları turları her dönem sizleri mükemmel bir coğrafya ve maviyle buluşturacağı için mutlaka görmeniz gereken yerlerdir diyebiliriz. Mitolojiye konu olan Yunanistan, tarih kitaplarında da adını sıkça duyurmuş ve turistik yerleriyle göz kamaştırmaktadır. Hem yakınlığı hem fırsatlarıyla mükemmel bir alternatif olan Yunanistan tatilinde gezilecek yerleri merak ediyor yâda nereye gitsek diyorsanız yazının devamı tüm sorularınıza cevap verecek nitelikte olacaktır!

  • Acropolis

Yunanistan turuna başlamadan önce Akdeniz ikliminde gezeceğinizi ve güneşin en faydalı sarısını yüzünüzde hissedeceğiniz bilmenizde yarar olacaktır. İlk durağınızsa Atina olmalıdır ki bu bölge Balkan ve Avrupa şehirlerinin karışımı olarak karşınıza çıkacaktır. Türkiye kültürü ile oldukça benzer bir yaşantıya sahip olan Atina’da Türk nüfusu fazla olduğu için gittiğinizde Türkçe konuşmalara sıkça rastlayabilirsiniz. Acropolis ismi ise şehirdeki tepelere verilen bir isimdir ve Atina Acropolisini şehrin çoğu noktasından görmeniz mümkün olacaktır. Gezinizi bu tepeleri takip ederek tamamlayabilir ve metro aktarmalarını da kullanabilirsiniz. Tabi Acropolis’e geldiğiniz zaman tiyatronun doğduğu yer alan Dionysos Tiyatrosu’nu da mutlaka görülmesi gereken yerler listenize eklemelisiniz.

  • Parthenon Tapınağı

Acrapolisler içerisinde bulunan Parthenon Tapınağı tarihi süreç açısından önemli bir yere sahip olmaktadır. Tanrıça olan Athena için yapılmış olan bu tapınak Yunan sanatını merak eden misafirlere eşsiz bir güzellik sunmaktadır. Listeniz içerisinde yer alması gereken bu bölgede dönem mimarisine uygun birçok sanatsal fotoğraf da yakalayabileceksiniz.

  • Plaka

Hazırladığınız yol haritasına göre şehrin içinden geçen metro hattını kullanacaksanız Sintagma durağında inmenizi tavsiye ederiz. Şehir merkezi olan Sintagma’da inerek istediğiniz çoğu yere yürüyerek ulaşabilirsiniz. Sintagma meydanında bulunan renkli meydan ise Plaka olarak adlandırılmaktadır ve bu çevrede birçok Yunan tavernasında keyifli saatler geçirebilirsiniz. Yunan meyhane kültürünü güzel şekilde yansıtan tavernalarda birçok Yunan mezesinin tadına da bakmış olacaksınız. Ayrıca Türk rakısına oldukça benzeyen ve yumuşak içimli olan Uzo’nun tadına da bakmalısınız! Uzo’nun yanında gelecek mezelerle Yunan yemek kültürüne dair fikir edinirken samimi Yunan halkı sizleri oldukça güzel şekilde ağırlayacaktır.

  • Monastiraki Meydanı

Acropolis’i kaybetmeden ilerlediğinizde sizler için rehberinizde olmasını istediğimiz bir diğer nokta olan Monastiraki Meydanı’na ulaşmış olacaksınız. Geniş bir meydan olan bölgede Yunan pazarı içinde bulunan meyvelerin tadına mutlaka bakmalısınız. Dostlarınız içinse küçük hediyeler alabileceğiniz dükkânlarda yine bu meydanda bulunmaktadır.

  • Parlamento Binası

Hemen her yurtdışı ziyaretinde mutlaka bulunan noktalardan olan Parlamento Binası’nın bir diğerini de Yunanistan’da görmeniz yararlı olacaktır. Görkemli ve ihtişamlı bir görüntüye sahip olan bina çevresinde asker değişim törenine şahit olmanızı da önermekteyiz.

  • Zeus Tapınağı

Mitolojinin doğduğu topraklarda mitolojik kahramanlara yönelik birçok yapı bulunmaktadır ve bunlardan biride Zeus Tapınağıdır. Sintagma durağından ilerleyerek ulaşabileceğiniz bu yapı şehrin en ünlü tarihi yapısı olma özelliği taşımaktadır. Tapınağın yanı sıra Hadrian Heykeli de bulunmaktadır. Zeus Tapınağı’nı ziyarete geldiğinizde çevresinde bulunan diğer birçok tapınağı da ziyaret etme fırsatı yakalamış olacaksınız.
2004 yılı Olimpiyat Oyunları’nın yapıldığı bölge olan Panathenaiko Olimpik Stadyumu da görmeniz gereken diğer yapılardandır. Görkemli mimarisi ve ışıklandırmasıyla muazzam bir atmosfer oluşturan Stadyum dışında daha birçok küçük küçük yapı ve mitolojik öneme sahip bölgelere rastlayabileceksiniz. Tüm saydığımız bölgeleri gezdiğinizde Yunanistan gezinize ait birçok hatıra ile dönmüş olacaksınız ve denizin eşsiz maviliğini asla unutmayacaksınız..