Kategoriler
Gezmelisin

JAPONYA GEZİLECEK YERLER LİSTESİ

Kültür ve birbirinden görkemli muhteşem mimarisine hayran kalacağınız Uzakdoğu’yu yakından inceleyelim.

Farklı bir coğrafyada tatil yapmak isteyenler için en doğru tercih olacak Uzakdoğu turu içerisinden tercih edeceğiniz Japonya turu birçok farklı kültür, yeme alışkanlığı ve tarihi kültürü görüp tanımanızı sağlayacaktır. Asya’nın doğusunda bulunan Japonya, Büyük Okyanus çevresinde yer alan bir ada ülkesidir. 127 milyonluk nüfusu ile dikkat çekerken teknolojik gelişmelerdeki yenilikleriyle de adından sıkça söz ettirmektedir. İçinde barındırdığı turistik yerleri gördüğünüzde tam anlamıyla bambaşka bir coğrafyada olduğunuzu hissedeceksiniz. Tatiliniz için derlediğimiz gezi rehberi de Japonya’da bulunduğunuz süre zarfında sizlere yardımcı olacaktır.

  • Meiji Tapınağı

Başkent Tokyo’da İmparator Meiji ve eşinin ruhlarına adanmış bir tapınak olan Meiji tapınağı bir tür Şinto tapınağıdır. Ziyaretçilerine tipik bir imparator tapınağının en güzel örneğini ve motiflerini sunan Meiji’nin yapımında bakır kullanılmıştır ancak 2nci Dünya Savaşı’nda yapılan saldırıyla zarar görmüş ve sonrasında restore edilerek aslına uygun şekilde dünyanın dört bir yanında gelen misafirlerine kapılarını açmaya devam etmektedir.

  • Fuji Dağı

3776 metre yüksekliğinde olan Fuji Dağı, ülkenin en yüksek dağı sayılmaktadır. Japonya’da sembolik bir hale gelen Fuji Dağı hala aktif bir volkanik dağ olma özelliği taşımaktadır. İhtişamlı görüntüsü ise mutlaka görmeniz gereken manzaralardan olacaktır. 2013 yılından beri UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan dağ Japon halkının gözünde manevi bir yer edinmiştir. Sizlerde doğa ve turistik açıdan önemli olan bu dağı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

  • Kinkakuji

Budist inancının Rinzai mezhebi içerisinde önemli bir mabet değeri taşıyan Kinkakuji, Kyoto şehrinde bulunmaktadır. 1397 yılında yapılmış olan kutsal alan UNESCO tarafından korunmaktadır ve her yıl milyonlarca ziyaretçisine ev sahipliği yapmaktadır. Ancak ağır geçen savaşlar sonucunda ağır hasar görmüş olan tapınak kısa süre içerisinde yenilenmiştir. Japonya’nın oldukça ünlü bir yeri olan tapınak, meraklı gezginlere yeşillikler içerisinde harika bir manzara ve maneviyat sunmaktadır.

  • Kiyomizu-Dera

Budist mabetleri içerisinde barındıran Kyoto Kiyomizu-Dera’yı da içerisinde barındırmaktadır. İçerisinde bulunan şelaleden adını almış olan mabet, ‘saf su’ anlamına gelmektedir. Gezi noktanızda bu bölge için bilmeniz gereken önemli ve değişik bilgi ise Kiyomizu-Dera’nın bu kadar üne kavuşmasının altında derin bir gelenek yatmaktadır. Bu gelenek 13 metreden atlayıp hayatta kalma esasına dayanmaktadır. Eğer atlayış ölümle sonuçlanmazsa herkesin isteklerine kavuşacağına inanılır. Bugünse Kiyomizu-Dera Japonya’nın ünlü bir turistik merkezi olarak misafirlerini ağırlamaktadır.

  • Senso-Ji

Tokyo’da bulunan tapınak Asakusa bölgesinde bulunmaktadır. Bu bölge listenizde mutlaka yer almalıdır çünkü Tokyo’nun en önemli ve eski tapınaklarından biridir. Budizm inanışı içerisinde Tendai mezhebine ait olan tapınak, gezmeniz gereken mutlak noktalardan biridir.

  • Tokyo Kulesi

Eyfel Kulesinin kopyası olarak bilinen yapı, Shiba Parkı’nda bulunmaktadır. 333 metre yüksekliğinde olan kule ülkede en yüksek inşaya sahip yapıdır ve 8,4 milyar dolara mal olmuştur. Bu kadar görkemli bir yapıyı Japonya turunuz içerisinde mutlaka görüp ziyaret etmelisiniz.

  • Shinjuku Gyoen Ulusal Bahçesi

Mükemmel bir park ve bahçe alanı olan Shinjuku Gyoen, tarihin belirli dönemlerinde Japon İmparatorluk Sarayı’na bağlı kalmıştır. Sonrasındaysa savaş sebebiyle ağır yara almıştır ancak bugün 20 bin ağaca ev sahipliği yaparak ziyaretçilerini yeşilin en güzel tonlarıyla buluşturmayı beklemektedir.

  • Tokyo İmparatorluk Sarayı

Ülkede bulunan imparatorluk ailesinin ikamet ettiği yer olan Saray, devasa bir alanı kapsamaktadır. İhtişamlı ve görkemli mimarisini ziyaretçilerine sunmak içinse çevresi turlara açık hale getirilmiştir. Kule, bahçe ve köprüleriyle ülkenin görülmesi gereken en önemli sembollerinden biri olmaktadır.