Kategoriler
Gezmelisin

GİRNE’DE GEZİLECEK YERLER LİSTESİ

Yavru vatan Kıbrıs her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistini gururla ağırlayıp en coşkulu eğlencelerle bir arada olmalarını sağlıyor.

Vizesiz turlar kapsamında gideceğiniz Kıbrıs’ta dostlarınızdan duyacağınız birçok Kıbrıs turları tavsiyesini dikkatle dinleyeceğiniz gibi kendiniz de tamamen zevkinize uygun bir rota oluşturmalısınız. Çünkü herkesin eğlence anlayışı ya da zevki oldukça farklı olduğu gibi görmek isteyeceği yerlerde farklı olabilir. Kıbrıs fırsatları emin olun birbirinden güzel anılarla tatilini sonlandırmanızı sağlayacak.

Kıbrıs Adası içinde yer alan ve ünü sınırları aşmış olan Girne’de keyifli bir tatil geçirmek istiyorsanız size Girne otellerinin misafirlerini kucaklayıp konforlu odalarının kapılarını ardına kadar açacağını belirtmek isteriz. Otellere özel koylarda denizin mavi tonlarına kendinizi kaptıracak ve otel için şov, eğlence gecelerinde doyasıya eğleneceksiniz. E tabi her zaman otelde kalmak istemeyecek ve doğal, tarihi güzelliklerin kapısını da aralamak isteyeceksiniz. Girne’nin tarihi güzellikleri hakkında sizleri aydınlatmak istediğimiz yazımızda rotanızın çok geniş bir bölümünü oluşturacak kadar bilgi edineceksiniz. Dilerseniz başlıklara birlikte göz atalım..

1-Bellapais Manastırı/ Beylerbeyi Köyü
Anlamı ‘Barış Manastırı’ olan gotik mimariye sahip bu yapının 1158 yıllarında inşasına başlandığı düşünülmekte. Savaş zamanından kalma kurşun izlerini konser salonunda barındıran manastır, adeta yaralı ruhuyla güzelliklerini sergilemeye devam ediyor. Kuzey sahili manzarasını tam olarak görüp hafızanıza kaydetmek isterseniz Bellapais Manastırı görkemli duruşuyla sizleri bekliyor olacak.

2-St.Hilarion Kalesi
Beş Parmak dağı üzerine konumlanan birbirinden görkemli 3 kaleden biri olan St.Hilarion, aralarında en zarif olanını temsil ediyor. Girne görsellerinde gördüğünüz karelerin sahibi olan noktadan kendi fotoğraf arşivinizi oluşturabilirsiniz. Üç kalenin de Lüzinyalılar zamanında yapılmış olduğunu belirtmeden de geçmeyelim ki bu bölgede Lüzinyan zamanından kalmak daha birçok muazzam yapıya rastlayacaksınız.

3-Batık Gemi Müzesi
Girne açıklarında balıkçılar tarafından bulunan ticaret gemisinin sergilendiği müze Girne Kalesi’nin içerisinde bulunmaktadır. Çıkarıldıktan sonra restore edilerek misafirlerin görmesi için sergilenen gemi, Pensilvanya Üniversitesi tarafından ortaya çıkarılmıştır.

4-Bufavento Kalesi
Az önce bahsettiğimiz Lüzinyanlılar tarafından yapılan 3 kaleden bir diğer olan Bufavento Kalesi, Girne dağının eteklerine konumlanmıştır. Kaleye ulaşımınız oldukça zor olacak fakat gökyüzünde bulutlar varken dokunacak kadar yakın olmanızın hazzını hayatınız boyunca unutmayacaksınız.

5-Karaoğlanoğlu Müzesi Ve Şehitliği
Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Yüzbaşı Fehmi Ercan ve Binbaşı İbrahim Karaoğlanoğlu çıkartmanın başladığı günlerde bu evin kapısında bir roket atar ile vurulmuş ve sonrasında burası müze ve şehitlik olarak kullanılmaya başlanmış. Müzede harekat zamanını anlatan sunumlar ve o zamandan kalan eşyalar bulunmakta.

6-Çıkartma Plajı
Barış Harekatı’nın izlerini taşıyan bir diğer mekanda Çıkartma Plajıdır. Askerlerin ilk bu noktadan çıkması sebebiyle bu adı almıştır ve yazın Girne’nin en gözde plajlarından biri haline gelmekte. Bu plaj güneşin iç ısıtan atmosferinde güneşlenmek için harika bir alternatif olacaktır.

7-Hz. Ömer Türbe Ve Meclisi
Girne merkeze 4-5 km uzaklıkta olan bu türbenin, Kıbrıs’ta İslam’ı yaygınlaştırmak düşüncesiyle inşa edildiği düşünülür. Beyaz görüntüsüyle sahilde bulunan türbe önemli dini merkezlerden biridir.

8-İkon Müzesi(Arkhangelos Kilisesi)
Eskiden kilise olarak kullanılan bugünse müze haline getirilen tarihi yapı, yüksek kulesinden dolayı tüm Girne manzarasına hakim olmaktadır. Girne çevresinde bulunan ikonlar burada misafirlere sergilenmektedir. Dışarıdan bakıldığında görülen beyaz mimarisi ayrı bir zarafet katarken ulaşımı da oldukça kolaydır.

9-Koruçam Ve Akdeniz Köyleri
Kendine özel bir havaya sahip olan Koruçam Köyü sayıları oldukça azalan Maronit’lerin yaşadığı bir bölgedir. Akdeniz Köyü ise sonsuz kumsalın ve güneşin tadını el değmemiş topraklarda çıkarmanızı sağlayacak büyülü bir köy olma özelliği taşır.