Kategoriler
Gezmelisin

KIBRIS’TA GEZİLECEK YERLER

Kıbrıs Türkiye’nin yanı başında duran bir cennet. Dolayısıyla insanın yalnız bir kere değil vakit buldukça Kıbrıs’a gitmesi gerekir. Özellikle hafta sonlarını Kıbrıs’ta pek çok seçeneği ön plana çıkararak tamamlayabilirsiniz.

Hatta ben burada daha uzun süre kalmak istiyorum derseniz o zaman Kıbrıs turları en iyi tercih olacaktır. Kıbrıs tatil turizmi konusunda da her zaman iddialı olmuştur. Girne otelleri ve Magosa otelleri bu konu da tavsiye edilecek oteller arasında yer alabilir ancak yalnız bu oteller değil Bafra otelleri de tatilcilerin uğrak yerlerinin başında gelmektedir.

Kıbrıs ılıman bir iklime sahiptir. Doğu Akdeniz’de mavi sularla çevrili olan bu tarihi ada da istediğiniz bir mevsimde tatil planlaması yapabilirsiniz. Ancak Nisan ayı deniz mevsiminin açıldığı bir tarihtir ve yakından keşfetmek içinde bu tarihte yola çıkılabilir. Kıbrıs’ ı diğer ülkelerden farklı kılan özelliği yılın dört mevsiminde de gece gündüz eğlence hiç eksilmiyor. Özellikle casino ve gece kulüplerinin sabaha kadar dolu olduğunu söyleyebiliriz. Hatta pek çok otel de ünlü sanatçıları konuk etme yarışında bu nedenle de her gece kulübünde farklı bir ünlü şarkıcıyı görebilme durumunuz var. Kıbrıs demek yalnızca eğlenebileceğiniz bir ülke demek değil dolayısıyla buraya gittiğiniz de gezebileceğiniz çok yer var. Ülkede en güzel şehirler olarak Girne ve Magosa göze çarpıyor. Başkent Lefkoşa’nın yarısının haçlı kalelerinden oluştuğunu söyleyebiliriz. Kumsallara baktığımızda ise halen lüks tesisler ve oteller tarafından işgal edilmediğini söyleyebiliriz.

LEFKOŞA

Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşe ve burası tarihi binalarla dolu olan bir su içi şehridir. Tarih bakımından gezebileceğiniz çok sayıda müzesi ve camisi var.

GİRNE

Girne Kıbrıs’ın turistik bölgelerinden birisi tarihi bir limana sahip ve gezebileceğiniz pek çok kale de bu şehirde bulunuyor. Şehirde gidebileceğiniz tarihi yerler arasında ise Girne Kalesi, Beylerbeyi (Bellapais), St. Hilarion Kalesi, Hz. Ömer Türbesi, Batık Gemi Müzesi, Bufavento Kalesi, Barış ve Özgürlük Müzesi, Halk Sanatları Müzesi, Mavi Köşk, Beşparmak Dağları, Kantara Kalesi, kumsallar, kilise ve manastırlar bulunuyor. Liman kıyısında lokantalar, kafeler, barlar, gece hayatı mekanları var. Türkiye’den Kıbrıs’a çok sayıda tur düzenleniyor ve bu turların büyük bir bölümüne de sitemiz üzerinden ulaşabilmeniz mümkün.

MAĞUSA

Magusa yani herkesin bildiği adıyla Gazi magusa Kıbrıs’ a geldiğinizde gezilebilecek yerler arasında ilk sıralarda bulunuyor. Şehrin içerisinde çok sayıda turistik mekan ve tarihi alanlar var. Bunların başlıcaları ise Lala Mustafa Paşa Camii (Aziz Nicholas Katedrali), Salamis Antik Kenti Harabeleri, Othello Kulesi, Canbulat Müzesi, Gazi mağusa Limanı, Francis Kilisesi, Sinan Paşa Camii, Namık Kemal Hapishanesi ve Müzesi, Kertikli Hamam, Mağusa Surları, Aziz Barnabas Manastırı, çeşitli kilise ve manastırlar. Magusa kumsalı ve gece hayatıyla da dikkatleri üzerine çekmiş durumda.

GÜZELYURT

Güzelyurt doğasıyla insanın içini gıdıklayan bir şehir. Özellikle turunçgil bahçeleriyle çevrili olan bölgeler mutlaka Kıbrıs’ a gittiğinizde görmenizi gerektiriyor.

İSKELE

Adın iskele denmiş ancak kumsallarını gördüğünüzde gerçekten büyülenip kalacaksınız. Geleneksel bir halde bulunan lokantalarda birbirinden lezzetli yemekler sizi bekliyor. Burası aynı zamanda Karpaz Yarımadası’nın da başladığı bir kasaba.

Kıbrıs için Akdeniz’in bir incisi adeta kültür mozaiği demek yerinde olacaktır. Bugün dünyanın en güzel yerlerine gitmiş bile olsanız Kıbrıs’ın plajlarının güzelliğini bulmanız mümkün değildir. Özellikle de vize gibi can sıkıcı ve ekstra ücret gerektiren işlemlerin olmayışı sizin canınız ne zaman isterse gideceğiniz anlamına geliyor. Seçeneğiniz çok fazla isterseniz sitemiz üzerinde yer alan Kıbrıs turlarını tercih edebilirsiniz isterseniz bireysel anlamda kendiniz de gidebilirsiniz. Ancak ne şekilde giderseniz gidin Kıbrıs seyrine ve gezmesine doyum olmayan bir ülke.

Sitemiz üzerinde hizmet veren firmaların büyük bir bölümü paket halinde tur düzenliyor dolayısıyla size daha ekonomik çözümler sunulabiliyor. Adanın güzel yanlarından birisi de Dip Karpaz’da rengârenk balıklarla birlikte yüzebiliyorsunuz.

Kıbrıs kafanızı dinlemeniz için güzel bir tercih. Gidiş mesafenizin de kısa olması buranın tercih edilmesini artırıyor. Kıbrıs’ı ilk ve tek olarak Türkiye tarafından tanınan bir ülke bu nedenle de Kıbrıslılarla, Türkler arasında ayrı bir gönül bağı vardır. Buradan giden insanlar Kıbrıslılar için oldukça önemlidir ve bunu da mutlaka gittiğiniz de fark edersiniz.

Kıbrıs’ın doğal güzelliklerinden bahsettik ancak bir de gizemli tarihi vardır. Kıbrıs geçmiş tarihi ile içerisinde de birçok medeniyeti barındırmıştır. Bu da Kıbrıs’ın mimari kültürüne doğrudan etki etmiştir. Kıbrıs’ın her oteli için eğlencenin tavan yaptığı yer tanımlaması yapılabilir sabaha kadar süren eğlenceler ve oyunlar insanın hiç sıkılmamasına neden olmuştur. Yalnızca bir saatli bir uçak yolculuğu sonrasında Kıbrıs’a inersiniz ve o saatten sonra zamanın nasıl su gibi akıp gittiğine şahit olursunuz. İnsanlar Kıbrıs’a günübirlik ya da kısa süreli gezmek için gitmeyi düşünüyorlar ancak gittiklerinde de kısa bir zamanın kendilerine yetmediğini görünce pişman oluyorlar. Yukarıda da belirttiğimiz gibi Kıbrıs yalnızca bir kere görmeniz gereken bir yer değil bu nedenle de vakit bulduğunuz her zaman gitmek için nedeniniz var.