Kategoriler
Gezmelisin

MUTLAKA GÖRÜLMESİ GEREKEN YER ANADOLU

Türkiye konum itibariyle öyle büyük güzellikleri içerisinde barındırıyor ki şurası en güzeli diyebileceğiniz bir köşe sanki yok gibi.

Bu makalemizde de Anadolu turları hakkında size birkaç öneri sunmak istedik. Türkiye’nin her noktasını karış karış gezmek güzel ancak bahsedeceğimiz bölgeler size kendinizi farklı hissettirecek. Anadolu denildiğinde aklınıza kültür ve coğrafi farklılıkları geliyor olabilir örneğin güzel bir Kapadokya turu ile birlikte bir balon turu ile kendinizi çok daha özgür hissedebileceksiniz. Ya da son dönemlerde yaptığı birbirinden güzellikleri ile birlikte Eskişehir turlarını örnek olarak gösterebiliriz. Biraz daha tarih ile iç içe olayım diyorsanız Konya turları sizi Mevlana’ya kadar götürebilecektir. Ya da ŞEB-İ ARUS turlarını tercih ederek başlayabilirsiniz kültür turlarınıza. Sebebiniz her ne olursa olsun sonucunda keyif alacağınız o kadar güzel yerler var ki yukarıda da belirttiğimiz gibi şurası daha güzeldi diyemiyorsunuz.

Belki de Türkiye’nin % 80’ini görmüş birisiniz ama bilmiyorum lakin ne olursanız olun Anadolu’nun bu eşsiz bölgelerini mutlaka keşfetmenizi tavsiye ediyorum.

Güzellikler Yurdu Anadolu

Sanıyorum bu yazıyı okuyorsanız sizin içinde Anadolu’yu keşfetmenin vakti geldi ve artık ötelemek istemiyorsunuz. Bazı insanlar var ki uzun yıllar boyunca hep sahil şeritlerini dolaşmış ve mutluluğu kalabalıklar arasında aramıştır. Ancak yaşın ilerlemesiyle birlikte aslında bunun iyi bir fikir olmadığı kanaatine varmıştır. Ya da bazı insanlar var ki yaşı kaç olursa olsun deniz kum güneş değil de Anadolu’nun güzelliklerinde kendisini bulmuştur. İşte son dönemlerin yükselen seyahat destinasyonlarını yazımızın devamında sizinle paylaşmak istedik. Bir çok firma insanlara Anadolu turlarını çok uygun fiyat seçenekleriyle birlikte sunuyor şimdi artık bu fırsatı yakalamanın zamanı geldi ve sizi bekliyor. Sizde Gaziantep’ten, Eskişehir’e, Diyarbakır’dan Kapadokya’ya kadar Anadolu’nun her köşesini gezebilir ve sayısız güzellikleri keşfedebilirsiniz. Yurtiçi tatil turları konusunda bu kez kendinize farklı bir alternatif sunun ve Anadolu turları arasından istediğiniz birini seçin.

Unutmayın ki her şehirde başka bir tat sizi bekliyor olacak.

Anadolu denince çok büyük bir coğrafya sizi bekliyor ve içerisinde binlerce gezilecek yer var. Örneğin Eskişehir turu ile kendinizi adeta Venedik kanalında geziyormuş gibi hissediyorsunuz. Hatta Avrupa standartlarında bir şehir sizi gezdiğinize hiç pişman etmeyecek. Eskişehir denildiğinde aklınıza ilk hamamlar gelmeli. Çünkü Anadolu’ da gidebileceğiniz birbirinden güzel hamamlar bu şehirde yer alıyor. Dahasını arıyorsanız Türkiye’ de bir ilk olma özelliğini taşıyan balmumu heykel müzesinden bahsedebiliriz. Bugün Londra’da bulunan müzenin bir benzeri olan balmumu müzesinde Atatürk’ün heykelinden tutunda birçok ünlü sanatçının gerçeğe en yakın heykelleri yer alıyor. Eskişehir turları içerisinde en çok Odunpazarı ilginizi çekebileceği gittiğiniz de çiğböreğin tadına bakmanızı öneririm.

Ya da başka bir tur olan Konya turlarından bahsedelim size. Konya bilindiği üzere Mevlana’nın müzesini içerisinde barındırıyor. Mevlana’yı tarih kitaplarından çok duymuşsunuzdur ancak onu Konya’da yaşıyor olmak sizi farklı duygulara sürükleyecektir. Konya’da gideceğiniz pek çok yer var. Örneğin İnce Minareli Medrese, Selçuklu sarayı, Alaaddin Camii gezerken yorulacağınızın ve karnınızın acıkacağının farkındayım bu yüzden de size etli ekmek yemenizi şiddetle öneriyorum. Konya’da ne yenir denildiği zaman aklınıza ilk gelecek şeydir. Konya’da gideceğiniz yer bitmek bilmiyor. Mesela Akşehir’ e gidebilirsiniz. Girişte de bahsettiğimiz üzere Konya’ya gelen büyük bir çoğunluğun yapmak istediği şey ŞEB-İ ARUS törenlerine katılma isteğidir.

Anadolu turları içerisinde sizi bekleyen birbirinden lezzetlerin olduğunu da unutmamalısınız. Anadolu’nun güzelliklerinden bahsetmişken insanlarının renkliliğinden ve sıcakkanlı misafir severliğinden bahsetmeden geçmek olmaz. Güzel bir GAP turu sayesinde hiç görmediğiniz güzellikleri ve sımsıcak insanları görebilirsiniz.

Adana’ da Seyhan Nehri’nin kollarında kendinizi dinlenirken bulmak ya da kutsal mekanları gezerken aynı zamanda Arap mutfağının da gurme tatlarını gözden geçirebilirsiniz. Size Anadolu’ da sayabileceğimiz o kadar güzel yerler var ki hangi birinden bahsetmem gerektiğini halen çözebilmiş değilim mesela Harran ve Balıklı Göl’e ev sahipliği yapan peygamberler şehri diye anılan Şanlıurfa. Burası için adeta açık hava müzesi demek yerinde olacaktır. Ya da Mardin. Süryani kültürünü merak edenler için güzel bir tercih. Akşam Dicle nehrinin kenarında bir yürüyüş ve suyun dinlendirici sesi masalsı bir rüyaya hazırlanmak istiyorsanız bu kez içinizden gelen sese kulak verin ve size sunulan fırsatı kaçırmayın. Pek çok tur firması sizin de bütçenizi düşünerek paket programlar düzenliyor. Bu sayede hiç görmediğiniz belki de görmek aklınızın ucundan bile geçmeyecek olan yerleri görebilirsiniz.

İsterseniz bir de şöyle düşünün siz bulunduğunuz yerdeyken yalnızca etrafınızdaki olan biteni ve güzellikleri görebiliyorsunuz ancak sizin bilmediğiniz adını bile duymadığınız görmek isteyip de gidemediğiniz yerlerde bir hayat bir yaşam devam ediyor. İnsanlar kendi kültürlerinde yaşıyorlar ve sizin bundan haberiniz bile yok. Bu insanların buralarda nasıl yaşadıklarını ne yediklerini ne içtiklerini ne giydiklerini ve dahası ne düşündüklerini görmek istemez misiniz? Gördüğünüzde diyeceğiniz tek şeyin evet buralarda da hayat varmış ve biz evimizde sokağımızda odamızdayken burada da insanlar yaşıyormuş ve yaşamışlar.

Kısacası insanın kendi kültüründen ve kendi özünden olan toprakları gezmesi ve tanıması önemli bir şeydir. Kendinizi asla bundan mahrum bırakmamalısınız.