Kategoriler
Gezmelisin

ALMANYA’DA MUTLAKA GÖRMENİZ GEREKEN 10 YER

Dünyanın en fazla göç alan ülkelerinden biri olmasının yanı sıra müzik, tiyatro ve felsefe gibi sanat dallarında da kendini gösteren Almanya, her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Kültürel ve tarihi bir seyahat deneyimi yaşamanızı sağlayabilirsiniz.

Almanya’da gezebileceğiniz birbirinden popüler duraklar var bu yazımızda da Almanya turları hakkında size değerlendirme yapmak istedik. Avrupa turları insanın kendisini iyi hissetmesi açısından tercih ediliyor. Ortaçağ’dan kalma şehirlerinden tutunda herkesin zevkine göre gidebilecekleri yer bulunuyor. Bu yazımızda da Berlin ve Münih konusunda size önemli bilgiler vermek istedik. Almanya yalnız kendi içerisinde değil aynı zamanda dünyada’ da adından söz ettirecek olan ülkelerin başında geliyor. Üstelik ülkede yaşayan Türk nüfusa baktığımız zaman burası Türklerin ikinci anayurdu konumuna gelmiş durumda. Bugün ülkede çok nesil bir arada yaşayabilir konuma gelmiş durumda. Avrupa’ya Türkiye’den gidişlerde Almanya önemli bir rol oynuyor ve ülkeye gittiğinizde ya da ilk kez gidiyorsanız size tavsiye edeceğimiz birkaç şehirden bahsetmek istedik.

1.Quedlinburg

Quedlinburg Almanya’nın tarihi şehirlerinden bir tanesi. Buraya gittiğinizde kendinizi zamanda bir yolculuk yapıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Quedlinburg Ortaçağ kenti denilebilecek bir yerdir. Özellikle de Rönesans dönemine baktığımızda en güzel sembollerinden birisi olarak gözümüze çarpıyor. Burası aynı zamanda UNESCO dünya mirası listesinde yer alıyor. Sokaklar Arnavut kaldırımlı ve yarı ahşap olan evleri sizlere göz zevki yaşatacak. Burada aynı zamanda Almanya’nın en eski evlerinden birisini de bulabileceksiniz. Has olarak bilinen bu evin 1300’lü yıllarda yapılmış olduğu tahmin ediliyor.

2.Münih

Münih gezenlerin kendini doğanın içerisinde hissedecekleri bir konumda. Müthiş bir dağ manzarasına sahip Münih’i farklı olarak gösterenlerden birisi de ülkenin bira salonları. Bu salonların oldukça ünlü olduklarını da söyleyebiliriz. Münih için eğlence adına çok şey söylenebilir ancak bahsetmek istediğimiz yalnızca eğlence mekânları değildir. Son döneme Münih yaşanılabilen en güzel şehirlerarasında gösterilmiştir. Tarihi bir şehir olmasından dolayı oldukça görkemlidir. Modern şaheserlerin ve alışveriş kültürünün bir arada olduğu yer. Münih’te dağlar ve göller bir arada güzellikler şehir hayatıyla harmanlanmış durumda.

3.Köln

Köln kolonyanın müze halini aldığı bir yer. İlk kolonya 1709 yılında Köln’de kullanılmaya başlamış. Ren nehri üzerinde kurulu olan bu modern şehir ikiz kuleleriyle de ünlü. Köln’de büyük bir çikolata müzesi bulunuyor. Âşıklar içinde bir köprü var ve bu köprüye gelen aşıklar ellerindeki kilitleri buraya takarak birbirlerine aşk dileklerinde bulunuyorlar.

4.Berlin

Berlin Almanya’nın başkenti ve gece hayatı konusunda oldukça eğlenebileceğiniz bir yer. Harika restoranlar ve müzeler hatta sanat galerileri de bu şehirde bulunuyor. Almanya’ya gelen birisinin Berlin’i görmeden geri geleceğini düşünmüyoruz bu nedenle de buraya illaki gitmeniz gerekiyor dememize gerek olmadığı kanaatindeyim. Berlin’de yapılacak ve gezilecek yerler konusunda birden fazla seçeneğinizin olduğunu unutmamalısınız. Şehirde tarihi yürüyüşler yapabiliyorsunuz ve de pazarları caz kulüpleri konusunda da iddialı. Berlin’ e tek seferlik gitmeniz sanıyorum ki doğru olmayacak ve yeniden gitmek isteyeceksiniz.

5.Mittenwald

Mittenwald temiz havasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Alplerin iklimini yaşamak isteyenlerin şehri olarak biliniyor. Mittenwald’da 17. YY.’dan bu yana özellikle keman ve viyola gibi enstrümanlar üretiliyor. Yaz mevsimlerinde şehirde konserler ve de etkililikler asla eksik olmaz. Kışın ise kayak merkezleri dolup taşar. Almanya denildiği zaman farklı bir gezi türü planlıyorsanız mutlaka buraya gelmenizi öneriyorum. Burası Almanya’nın az keşfedilmiş olan yerlerinden birisidir. Bu bir anlamda da saklı kalan doğasının bozulmadığı anlamına geliyor.

6.Hamburg

Hamburg limanıyla ünlü olan bir şehir özellikle Newyork ve Londra’dan sonra üçüncü büyük limandır. Hamburg’ a geldiğiniz zaman farklı deniz ürünlerini görebilme ve tadabilme lüksüne sahip olursunuz. Şehirde neredeyse envai çeşit deniz ürünleri vardır. Alışveriş yapmak istediğiniz de devasa alışveriş merkezlerini burada bulabiliyorsunuz. Hem şehir hayatından uzaklaşmak isteyenlerin hem de Avrupa’nın ortasında güzel bir zaman geçirmek isteyenlerin uğrak noktalarından bir tanesi. Burası bir anlamda dünyanın kaçış noktası şeklinde adlandırılmıştır.

7.Heidelberg Kalesi

Kale denildiği zaman ilk akla soğuk bir ortam gelir ancak Heidelberg kalesi güzelliklerle dolu ve romantizmi yaşayabileceğiniz bir yer. Almanya’nın en büyük üniversitesi burada yer alıyor. Ve ünlü sanatçılara da ev sahipliği yapmış. Sokaklarına baktığımız da Arnavut kaldırımları görebiliyoruz. Tepeden tırnağa tam bir estetik alanı demek yerinde olacak. Hem manzarası hem de popüler olması buraya geliş nedeninizi de artıracaktır.

8.Bremen

Adını masallardan duyduğunuz Bremen tarihi bir şehir. Türk halkı burayı Bremen mızıkacıları hikayesinden tanımakta ancak ne kadar güzel bir yer olduğu konusunda da çok fazla bir fikir sahibi değiller. Tarihi güzelliklerin yanı sıra birbirinden güzel lezzetleri tatmak istiyorsanız mutlaka görmenizi tavsiye edebilirim. Bremen’ de lezzetin yanı sıra dünyanın en güzel şaraplarının üretildiği bir yer de vardır.

9.Stuttgart

Almanya bilindiği üzere otomotiv sektöründe oldukça iddialı olan bir ülke. Mercedes ve Porsche denildiğinde sanıyorum ki akan sular durur. Eğer bir araba tutkunuysanız mutlaka burayı gezmenizi öneriyorum. Stuttgart üzüm bağları ve mimarisi ile de ünlü bir yer. Şehri tepeden bakarak daha net izleyebilirsiniz.

10. Baden

Kaplıca denildiği zaman ülkemizde yeri bir ayrıdır. Ancak Türkiye’nin dışında da kaplıca olur mu demeyin. Baden kaplıcalar konusunda oldukça iddialı. Çünkü dünyada lüks kaplıcalar denildiğinde doğrudan burası gösterilebilir. Şifalı su kaynakları dinlenmeniz için sizi buraya bekliyor. Birçok termal otel ve şifa havuzu burada yer alıyor.