Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Datça Ovabükü ve Plajı

Hayıtbükü’ne komşu olan diğer koy ise Ovabükü daha geniş bir koy olması ile birlikte ufuk hattı Akdeniz’e açılıyor. Dolayısıyla açık deniz ferahlığına sahip bir koydur. Palamutbükü limanının 3,5 deniz mili doğusunda, güneye doğru uzanan Adatepe burnunun kuzey doğusunda, olağan üstü bir güzellikteki Ovabükü yer almaktadır.Tatil yapmaya gelenlerin mevsimleri hiç kuşkusuz, diğer tatil yerlerinde olduğu gibi yaz mevsimidir. Oysa ki gidip Datça’da yaşayan, bu beldeyi az çok bilen birine sorarsanız, size Datça’nın en güzel zamanının ağustos ayından sonra olduğunu söyler.

Yazı Başlıkları
Ovabükü Plajı Kumu ve Denizi Nasıl
Ovabükü Plajı
Ovabükü’nde Ne Yenir
Ovabükü Konaklama Tavsiyeleri
Ovabükü Nerede ve Nasıl GidilirHaritası ve Konumu

Datça Ovabükü’nün kıymetini bilenlere göre burada bir yaz biter, bambaşka bir yaz başlar. Şubat sonlarında çiçekler açmış badem ağaçlarının görüntüsünü veren Datça Ovabükü yarım adanın gizlenmiş 3 koyundan biridir.

Bulunduğu yer ve konumu itibariyle ovaya benzediğinden bu ismi alan belde, çevresinde yer alan pansiyon, lokanta ve 600 metrelik kumsalı ile oldukça şirin bir yerdir. Datça merkeze 15 km uzaklıkta olan ve çocuklu aileler için güven veren bir konumda olan ve denizin güzelliği ile yarım adanın parmaklar ile gösterilen koylarındandır.

Ovabükü Resimleri

Ovabükü PlajıOvabükü Plajı

OvabüküOvabükü

OvabüküOvabükü

Ovabükü PlajıOvabükü Plajı
Ovabükü Plajı Kumu ve Denizi Nasıl

Ovabükü, Hayıtbükü’ne göre daha geniş bir koy. Daha geniş olması nedeniyle denizi çok daha berrak. Denizi hafif taşlı olmasına rağmen sizi rahatsı edecek türden değildir. Deniz bu koyda sahili okşar gibi dalgacıklar ile daha değişkendir. Daha hareketli ve oldukça mavi bir suyu vardır. Çok sakin, az kalabalık, plajın arka kısmında leziz gözlemeler ve doğal ayran keyfi yapabileceğiniz ufak cafeler var.

Ovabükü Plajı

Adeta cennet diye tabir edilen koylardan biridir. Her şeyden, herkesten kaçarak denizin koynua sığınmanız için ideal yerdir. Datça’nın temizliği ile ve sakinliği ile birlikte ünlü koylarından Ovabükünde gayet düzgün bir şekilde işletilen aile pansiyonlarında kalabilirsiniz. Yediğiniz ve içtiğiniz tarladan direk olarak halka ve her şey zamanında geliyor. Yalnız dediğimiz gibi Datça koylarında bir klasik olan plajlar taşlık. Özellikle yüzmeyi sevenlere diyoruz.

Ovabükü’nde Ne Yenir

Serenity House pansiyon restoranı ağırlıklı olarak balık menüsü ile hizmet veriyor. Diğer seçeneklerini arasında ise yat yolcularına çeşitli animasyon yapan Ogün pansiyon, Haydi pansiyon gibi pansiyonlar yer alıyor.

Ovabükü, bademi, balı, yağları ile ünlü ve sahilde hizmet veren Ada pansiyon mutfağı yöresel ev yemekleri ile damak zevki olanlara oldukça lezzetli yemekler sunuyor. Akşam saatlerinde yakılan mangallar, et, tavuk ve balık ızgaralar yapılırken, tencere yemeklerini sevenler içinde taze bahçe ürünleri ile yapılan patlıcanlı yemek çeşitlerinin yanı sıra patlıcan salatası, taze börülce, kabak çiçeği dolması, kızarmış bamya, taze fasulye, şakşuka, yaz türlüsü gibi yemek çeşitleri de oldukça seviliyor.

İncekum Plajıİncekum Plajı
İncekum Plajı

Kızkumu PlajıKızkumu Plajı
Kızkumu Plajı

İztuzu Plajıİztuzu Plajı
İztuzu Plajı

Ovabükü Konaklama Tavsiyeleri

Ovabükü otelleri ve pansiyonları arasında Mengen Konakları, DatçAnka Ahşap & Kütük Evler, Belfin Apart veya Yarımada Butik Otel tercih edilebilir.Ayrıca Datça otelleri tercih edilebilir ve bölgedeki otelleri inceleyebilirsiniz.

Ovabükü Nerede ve Nasıl Gidilir

Datça, Marmaris yarımadasının en uç kısmında yer alan ve bir gidenin tekrar gitmek istediği, doğal güzellikleri ile herkesi kendine hayran bırakan bir yer. Muğla, Datça arası yaklaşık olarak, 125 km ve aracınız ile yaklaşık olarak 2 saat sürer.
Marmaris Datça arası, yaklaşık 75 km, aracınız ile yaklaşık 1 saat 10 dk kadar sürer. Denizli Datça arası yaklaşık 250 km, aracınız ile 4 saat 15 dakika kadar sürer. İstanbul Datça arası ise 880 km. Aracınız ile yaklaşık 12 saat 30 dakika sürer.Datçadan karayolu ile ulaşmanız mümkündür. İlk olarak Mesudiye köyünden geçilir.

Haritası ve Konumu

Muğla gezileriniz için Muğla’da Gezilecek Yerler listemizi inceleyebilir ve ayrıca bölgenin bir başka incisi olan Marmaris’te Gezilecek Yerler listemize de göz atabilirsiniz.

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımızın altına yorum yaparak bizimle ve ziyaretçilerimiz ile paylaşabilirsiniz.