Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Dubai Gezi Rehberi

Dubai, ticaretin merkezi, turizm harikası ve Yedi Birleşik Arap Emirlikleri’nin en kalabalık nüfusuna sahip, yüzölçümü bakımından ikinci büyüklükte, göz kamaştıran bir emirlik.

Yazı Başlıkları
Dubai Hakkında Bilgiler
Dubai’de Gezilecek Yerler
Dubai Yemekleri
Dubai Vize İstiyor Mu?
Dubai Konaklama TavsiyeleriDubai Otelleri

Dubai de Ne Giyilir?
Dubai Nerede ?Dubai Haritası ve Konumu

Dubai Hakkında Bilgiler

Ufak bir tarihi bilgi vermek gerekirse, Dubai’nin ilk yerleşimi 1799 yılındadır.Dubai Şeyhliği 1833 yılında Şeyh Maktum bin Butti El-maktum’un ‘Beni Yas’ kabilesinden 800 kişi ile birlikte bugünkü Dubai Koyun’nun bulunduğu yere yerleşmişler.

Dubai’nin eski limanDubai’nin eski liman
Dubai’nin eski liman görüntüsünden bir kare

Dubai, 1900’lü yıllarda küçük bir balıkçı ve liman kasabasıdır.1930’larda Dünya genel ekonomik krizi, Dubai İnci Piyasası’nı da etkiler ve çökmesine yol açar.

Eski Dubai ResimleriEski Dubai Resimleri
Sıradışı yapılarından önce Dubai

Ancak uzun bir süre sonra, 1969 yılında Dubai’de petrol bulunur ve ihraç edilir.İngiltere, bölgeyi himayesinde bulundursa da, 1968’de çekilir.Bunun ardından, 2 Aralık 1972 yılında Abu Dabi, Şarika, Acman, Füceyre ve Ümmül Kayveyn emirlikleri monarşik bir federasyon yapılanmasıyla birleşerek Birleşik Arap Emirlikleri‘ni kurarlar.1972‘nin başlarında da Resü’l-Hayme de diğer altı emirliğe katılarak Şu an ki yedi Birleşmiş Arap Emirlikleri’ni oluştururlar.

Eski Dubai LimanıEski Dubai Limanı
Eski limandan bir kare

Dubai,en yüksek nüfusa ve Abu Dabi’den sonra en geniş yüzölçümüne sahiptir (4,114 km2).

Dünyanın en yüksek binası da Dubai’de bulunur, Burj Dubai.Bunun haricinde gökdelenler ve sıra dışı yapılara da yer verir.

Burj DubaiBurj Dubai
Burj Dubai

İddaalı projeler arasında insan yapımı Palmiye Adaları da bulunur.Palmiye Adaları; Palm Derya, Palm Cumeyra ve Palm Cebel Ali adlı üç adadan oluşuyor.

Palmiye AdalarıPalmiye Adaları
Palmiye Adaları

2012 yılı verilerine göre Dubai,en pahalı kentler arasında Ortadoğu’da birinci,dünya sıralamasında ise yirmiikinci sıradadır.Ayrıca Amerikan Danışma Finansı Mercer tarafından Dubai,Ortadoğu’da yaşanabilecek en iyi kentler arasındadır.

Dubai’de Gezilecek Yerler

Dubai’de gezilecek yerler arasında, herkes için vazgeçilmez olan alışveriş merkezleri geliyor.Yaklaşık 70 adet alışveriş merkezi var.Aralarında en ünlüsü Dubai Mall da bulunuyor.

Dubai MallDubai Mall
Dubai Mall Alışveriş Merkezi

Dubai Alışveriş MerkezleriDubai Alışveriş Merkezleri
Alışveriş Merkezleri Gezilecek Yerler Arasında

Dubai Koyu da mutlaka gezilmesi gereken bir yer.Eşsiz manzaraya sahip.Koyun her iki tarafında da bulunan ‘suk’ adlı alışveriş yerleri de gezmek için ideal.Dubai’nin Altın şehir olarak anılmasının yegane nedeni, suklar arasında en ünlü olanı, Deira bölgesinde bulunan Dubai Altın Suku’dur.

Dubai Şehir MerkeziDubai Şehir Merkezi
Dubai Şehir Merkezi Görüntüsü

Dubai Yemekleri

Dubai yemekleri de bir çok doğu ülkeleri gibi kendine has pişirme ve sunum tarzıyla tanınır.Baharat ağırlıklı, genellikle kuzu, kebap tarzı ağır yemekleri tercih ederler.Tabii ki de sunumları beş yıldız kalitesindedir.Alkollü içecekler belirli izinleri olan otellerde ikram edilir ancak sokakta herhangi bir yerde satışa sunulmaz.Ülkeye girişte belirli miktarda sigara ve alkol getirebilirsiniz, ancak uyuşturucu yasaktır.

Dubai Vize İstiyor Mu?

Dubai vizesi hakkında olan Dubai Vize istiyor mu ? yazımızı inceleyebilirsiniz.

Dubai Konaklama Tavsiyeleri

Dubai şehrine yapacağınız seyahatlerde konaklama yapmak için aşağıda en iyi puan ve yorumlara sahip otellerin listesini inceleyebilirsiniz.

Dubai Otelleri

Dubaide yer alan en iyi puan ve yorumlara sahip, farklı fiyatlarda oteller;
•Atlantis The Palm
•Jumeirah Dar Al Masyaf
•Hilton Dubai The Walk
•The Ritz-Carlton
•Ramada Plaza Jumeirah Beach

Dubai de Ne Giyilir?

Kültürü ve yıldırıcı cezaları sayesinde bayanlar tek başlarına sokaklarda rahatlıkla gezebilirler.Dubai en güvenli kentler arasındadır.Tabii ki de her Müslüman ülkesinde olduğu gibi, Dubai’de de uygun giyim tarzı seçilirse kimsenin gözüne batmazsınız, ayrıca Ramazan ayına özellikle çok dikkat ederler.Şehrin daha kıyılarına köşelerine gidileceği zaman kıyafete ve giyim tarzına normalden daha fazla dikkat edilmesinde fayda vardır.

Harika Dubai Manzara ResimleriHarika Dubai Manzara Resimleri
Harika Dubai Manzara Resimleri

Erzincan’da Gezilecek YerlerErzincan’da Gezilecek Yerler
Erzincan’da Gezilecek Yerler

Uluabat GölüUluabat Gölü
Uluabat Gölü

Hava sıcaklıklarından dolayı, yazları sıcaklıklar 49 dereceyi bulduğu için, yaza uygun pamuklu kıyafetler tercih edilir (Haziran-Ağustos).Kış mevsimi (Aralık-Mart) gece en düşük 10 dereceyi bulur.Her ihtimale karşı biraz daha kalın kıyafetler de götürebilirsiniz.

Dubai Nerede ?

Dubai, Arap yarımadasında bulunur ve Dubai Emirliğinin başkentidir.Dubai Emirliği, Kendisininde dahil olduğu 7 emirlikten oluşan Birleşik Arap Emirlikleri‘ne bağlıdır.Dubai kenti, Türk vatandaşlarından vize talep etmekte ve ülkemizde direk uçuşlar bulunmakta, yaklaşık beş saatlik bir uçuşla Dubai’ye seyahat edebilirsiniz.

Dubai Haritası ve Konumu

Dubai için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Dubai için hazırladığımız Dubai Manzara Resimleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Sizlerde gezi ve tecrubelerinizi yazımıza yorumda bulunarak bizlerle paylaşabilirsiniz.