Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Bora Bora Adaları

Dünya’da iken cennetin ne kadar güzel bir yer olabileceği hakkında fikir sahibi olmak için Bora Bora Adaları’na gitmek gerekir diye bir görüş var. Bu yüzden hakkında merak edilen çok fazla şey var ve biz de kısaca bu adacıklardan bahsettik.

Yazı Başlıkları
Bora Bora Adaları Hakkında Bilgi
Bora Bora Adaları’nda Tatil
Bora Bora Adası Resimleri
Bora Bora Adaları Vize İstiyor mu?
Bora Bora Adaları Nerede ve Nasıl GidilirBora Bora Adaları Haritası

Bora Bora Adaları Hakkında Bilgi

Bora Bora Adaları, Fransız Polinezyası’nda Tahiti denilen adalar topluluğunun ortasında yer alan küçük bir adacıklar kümeciği. Dünya’da aşkı ve romantizmi cennette yaşamak isteyenlerin Dünya’da bu imkana sahip olabileceği yegane yer olarak gösterilen adacıklar, yeşilin ve mavinin birbirine en çok yakıştığı yer olarak da anılır. Bu yüzden de tüm Dünya’da daha çok üst sınıfın biraz nefes alabilmek adına tercih ettiği en özel yerlerden birisi olmuştur.

Bora Bora Adaları’nda Tatil

Bu ufak adacıklar daha çok Dünya’daki aşk turizminin en bilinen yerlerinden birisidir. Balayı turizmi denince akla ilk gelen yerlerden birisi olan Bora Bora, daha çok doğal güzellikleri ve sakinliği ile dikkat çeker. Bu yüzden adacıklarda gürültülü ve çok hareketli aktiviteler yoktur; daha çok biraz nefes almak, huzuru tatmak ve gerçekten dinlenmek isteyenlerin tercihidir. Okyanus’da dalış, volkanik alanlara yapılan doğa turları ve bazı su sporları tatiline biraz hareket katmak isteyenlerin tercihi olabilir.

Bora Bora’da yılın en sıcak zamanları Türkiye’nin tam aksine Ocak ve Şubat aylarıdır ve bu aylarda adacıklar daha da hareketlidir. Ancak Büyük Okyanus’un neredeyse tam ortasında bulunması nedeniyle 12 ay boyunca ziyaret almaya devam eder ve çoğu zaman konaklamak için yer bulmak olukça zordur.

Bora Bora’da konaklama için ilk tercih genellikle kartpostallara konu olan Okyanus üzerindeki bungalov tarzı oteller olur. Oldukça sade ve doğal bir görünüme sahip olsa da her bungalov son derece lüks imkanlara sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. Oteller ve hizmetler daha çok romantizm üzerine tasarlanmıştır ve konaklama dahil günlük yaşam giderleri de göz önüne alınacak olursa, Dünya’daki en pahalı tatil cennetlerinden birisi olduğu da rahatlıkla söylenebilir.

Bora Bora Adası Resimleri

Bora Bora adaları için hazırlanan resim galerisi;

 

Gezi ve tatilleriniz önerisi olarak bir başka ada topluluğu olan Seyşeller Adaları gezi rehberi yazımıza da göz atabilirsiniz.

Galatasaray Adası (Suada)Galatasaray Adası (Suada)
Galatasaray Adası (Suada)

Küçük Bir Kaçamak YapKüçük Bir Kaçamak Yap
Küçük Bir Kaçamak Yap

Heybeliada Gezi RehberiHeybeliada Gezi Rehberi
Heybeliada Gezi Rehberi

Bora Bora Adaları Vize İstiyor mu?

Türk ziyaretçiler Bora Bora Adaları’na gitmek için Fransız Polinezyası Vizesi almak zorundadır. Bu vize Fransa vizesinden tamamen farklıdır ancak yine Türkiye’deki Fransız Konsolosluklarından alınabilir.

Bora Bora Adaları Nerede ve Nasıl Gidilir

Bora Bora Adaları, Fransa’nın Güney Pasifik’teki deniz aşırı toprağı olan Fransız Polinezyası Tahiti’de. Bora Bora adalarına ulaşım için öncelikle Tahiti’nin başkenti olan Papeete’ye gitmek gerekir. Buradan hız motorları ya da deniz uçakları ile de adalara ulaşım mümkündür.

Türkiye’den Tahiti’ye gitmek içinse genellikle iki alternatif kullanılır. İlki Los Angeles üzerinden günübirlik yapılan uçuşlar, ikincisi ise Japonya-Osaka’dan haftada iki kez yapılan uçuşlardır.

Bora Bora Adaları Haritası

Adalar için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Bora Bora Adalarına gidenler veya gitmeyi düşünenler, değerli yorumlarınızı yazımızın altından yaparak bizlerle paylaşımda bulunabilirsiniz.