Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Gönen Balıkesir : Termal Şifa Şehri

Balıkesir iline bağlı ilçelerden bir tanesi olan Gönen, termal turizm ile oldukça ünlü ve kaplıcalarında ki şifalı suları pek çok rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor.

Yazı Başlıkları
Gönen Hakkında Bilgiler
Gönen Gezilecek Yerler
Gönen KaplıcalarıGönen Merkez KaplıcalarGönen Merkez Kaplıcalar Faydaları

Gönen Ekşidere Dağ IlıcasıEkşidere Dağ Ilıcası Termal Sularının Faydaları

Gönen Nerede?Haritası ve Konumu

Gönen Hakkında Bilgiler

Tarihi bir yerleşim yeri olan Gönen, çevrede yapılan hafriyat çalışmalarında rastlanan mozaikler ve yazılı taşların bulunmasıyla ilçede yerleşimin milattan öncesine dayandığı anlaşılmıştır. Bulunan kitabelerde şehrin ismi “Thermi” yani sıcak su şehri olarak geçmektedir. İlçenin ünlü hamamlarıda o yüzyıllarda “Granikaion Hamamları” olarak adlandırılmış.

Gönen BalıkesirGönen Balıkesir

Balıkesir şehir merkezine 104 km’lik bir mesafede yer alan ilçe, Bandırma’ya d 45 km’lik bir mesafede yer alıyor. Şehir merkezi sonrası ilçeye ulaşım gayet kolay ve çok sayıda ulaşım alternatifi mevcuttur. Bandırma’ya yakın olması, İstanbul’dan gelen ziyaretçilerin sayısını da arttırıyor. Özellikle termal tesisler bakımından yoğun bir bölge olarak nitelendirilen Gönen, son dönemde bu konuda önemli adımlar atmış ve yeni tesislere de ev sahipliği yapmayı başarmıştır.

Doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi yapıları ve yaz turizmine olan katkıları ile de yalnızca Balıkesir için değil, ülkemiz için de önemli bir yere sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Gönen Gezilecek Yerler

Gönen Çayı üzerinden konumlanmış olan ve ilçenin mutlaka keşfedilmesi gereken değerlerinden bir tanesi olan Güvercinli Köprü, Romalılar dönemine ait bir eser olarak karşımıza çıkıyor. Köprü bir hayli yıpranmış durumda ancak tarihi dokusu ile birlikte hali hazırda o döneme ait izleri bünyesinde barındırdığını söyleyebiliriz.

Gönen İlçesiGönen İlçesi

Gönen gezilecek yerler arasında sonraki durağımız Gönen Mozaik Müzesi.Termal tesislerin yanında yer alan müze Osmanlı, Roma ve Bizans’a ait dönemlerden kalan taş eserleri sergilemekte.

İlçe merkezinde yer alan Gönen Parkı da ilçenin keşfedilmesi gereken noktalarından bir diğeri olarak karşımıza çıkıyor. Bölgede daha önceki yıllarda tarihi mezar bulunuyordu ancak deprem ile birlikte mezarlık taşındı ve yerine ilçe parkı yapıldı. Çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapan park, stres atmak ve keyifli vakit geçirmek için ziyaret edilebilecek en doğru tercih olacaktır.

İlçe merkezine 15 km mesafede yer alan Alacaoluk Kalesi de yine ilçeyi ziyaret eden turistlerin ilgisini çekecek önemli yapılardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Dağlık bir bölge içerisinde yer alan kaleye ulaşım bir hayli zor olmasına rağmen tarih severlerin yoğun ilgisi devam ediyor ve her yıl binlerce insan kaleyi görmek için Gönen’e akın ediyor. İlçe, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra yaz turizmi için de önemli bir yere sahiptir.

Denizkent, ilçenin en değerli yazlık tatil beldelerinden bir tanesidir ve yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlere de ev sahipliği yapmaktadır.Denizkent denize girmek için iyi bir tercih olacaktır.

Gönen Kaplıcaları

Gönen KaplıcalarıGönen Kaplıcaları

Şifalı suları ile ünlü olan ilçede 2 ayrı yerde bulunan kaplıcalar ile insan sağlığına faydalı ve bir çok hastalığa iyi gelen termal sulara girebilirsiniz.

Gönen Merkez Kaplıcalar

İlçenin merkezinde yer alan kaplıcalar için bölgede kurulan yıldızlı otellerde konaklama yapabilirsiniz.Kaplıcalar ülkemizde yer alan En iyi termal oteller yazımızda yer alan tesislere ve termal sulara sahiptir.

Gönen Merkez Kaplıcalar Faydaları

Bölgede yer alan termal suların insan vücuduna faydaları ile hangi hastalıklara iyi geliyor, bunları inceleyelim;
•Kas iskelet sistemi rahatsızlıkları
•Solunum rahatsızlıkları
•Sindirim sistemi rahatsızlıkları
•İdrar yolları
•Kalp damar hastalıkları

Bu rahatsızlıklara iyi geldiği stanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı Başkanlığınca da belirtilmiş.

Gönen Termal SularıGönen Termal Suları

Gönen Ekşidere Dağ Ilıcası

Gönen Ekşidere Dağ Ilıcası olarak bilinen merkeze 15 km uzaklıkta yer alan tesis, Ekşidere köyünün hemen yakınında yer alıyor. Su sıcaklığı 38 ile 46 derece arasında olan ve bir işleme tabi tutulmadan sunulmaktadır. Suyun yaklaşık 1 km derinlikten geldiği bilinmekte. Burada yer alan termal sular “Gençlik suyu” olarak biliniyor. Sebebi pek çok rahatsızlığa iyi gelmesi.

Türkiye’nin En İyi Termal OtelleriTürkiye’nin En İyi Termal Otelleri
Türkiye’nin En İyi Termal Otelleri

Kaz Dağları : Eşsiz Doğası ile Oksijen DeposuKaz Dağları : Eşsiz Doğası ile Oksijen Deposu
Kaz Dağları : Eşsiz Doğası ile Oksijen Deposu

Karahayıt KaplıcalarıKarahayıt Kaplıcaları
Karahayıt Kaplıcaları

Ekşidere Dağ Ilıcası Termal Sularının Faydaları

Gönen Ekşidere Dağ Ilıcası termal suların insan vücuduna faydaları ile hangi rahatsızlıklara iyi geldiğine bakalım;
•Romatizma
•Kireçlenme
•Sinirsel ve ruhsal hastalıklar
•Kas ve damar hastalıkları
•Ameliyat sancıları
•Ayak, Sırt ve Bel ağrıları
•lumbago ve panomi ile eklem sertlikleri
•Uyku bozuklukları

Gönen Nerede?

Şifa Şehri olarak da bilinen Gönen, Balıkesir iline bağlı bir ilçedir.Kaplıca Şehri olarak da adlandırılan Gönen, Bursa-Çanakkale güzergahı üzerinde yer alıyor ve ilçeye birçok büyük şehirden ulaşım gayet kolaydır. 80’li yıllarda büyük bir gelişme kaydeden ve bu gelişimi hali hazırda devam ettiren ilçeye Manyas yolu rotasını takip ederek de ulaşabiliyorsunuz.

Balıkesir şehir merkezinde bulunan otogarda çok sayıda ilçe dolmuşu mevcut ve bununla birlikte özel firmalar tarafından düzenlenen seferler de ilçeye ulaşımı mümkün hale getiriyor. Otogarda taksi hizmeti de mevcut ve 24 saat boyunca hizmet veren taksileri kullanarak da Gönen’e erişim sağlayabilirsiniz.

Haritası ve Konumu

İlçe için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz.