Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Sakıp Sabancı Müzesi

Sakıp Sabancı Müzesi, Sakıp Sabancı tarafından kurulan ve içerisinde pek çok eserin yer aldığı bir müze. Yazımızda müze hakkında detaylar ile giriş ücreti, ziyaret saatleri ve nerede ile ulaşım bilgilerine yer veriyoruz.

Yazı Başlıkları
Sakıp Sabancı Müzesi Hakkında Bilgiler
Sakıp Sabancı Müzesi Resimleri
Sakıp Sabancı Müzesi Ziyaret Saatleri
Sakıp Sabancı Müzesi Giriş ÜcretleriSakıp Sabancı Müzesi’nde Müzekart Geçerli Mi?

Sakıp Sabancı Müzesi Nerede ve Nasıl Gidilir?Haritası ve Konumu
Bölgede Gezilecek Yerler

Sakıp Sabancı Müzesi Hakkında Bilgiler

Sakıp Sabancı’nın (1933-2004) yıllar içerisinde kişisel gayretleri ile oluşturmaya başladığı hat, güzel yazı, el yazması Kuran-ı Kerim ve kitap koleksiyonu yıllar geçtikçe büyüdü ve yurt dışındaki birçok müzenin dahi ilgisini çekerek, dönem dönem bazı müzelerde sergilendi. Artan bu ilgiden dolayı bu eserlerin Türk Milleti’ne faydalı olabilmesi adına bir müze açılması yönünde harekete geçen Sabancı Ailesi, Emirgan’daki Atlı Köşk’ü 1998’de Sabancı Üniversitesi’ne tahsis etti ve müze 2002 yılında kapılarını ziyaretçileri için araladı.

Günden güne büyüyen koleksiyonun yanı sıra müze aynı zamanda birçok etkinlik, sempozyum ve kısa süreli sergiler için imkan sağlayıp, çocuklar ve yetişkinler için farklı eğitim programları düzenledi ve halen de aktif şekilde farklı birçok konuda imkan sağlamaya devam etmektedir.

Müze, sahip olduğu eserler, konumu ve müzecilik anlayışı ile de kuşkusuz Türkiye’nin son dönem hizmete girmiş en değerli müzelerinden birisidir.

Sakıp Sabancı Müzesi Resimleri

Sakıp Sabancı Müzesi İçiSakıp Sabancı Müzesi İçi
Sakıp Sabancı Müzesi İstanbulSakıp Sabancı Müzesi İstanbul
Sakıp Sabancı Müzesi EserleriSakıp Sabancı Müzesi Eserleri
Sakıp Sabancı Müzesi DışıSakıp Sabancı Müzesi Dışı
Sakıp Sabancı Müzesi BahçesiSakıp Sabancı Müzesi Bahçesi
Sakıp Sabancı Müzesi KuranSakıp Sabancı Müzesi Kuran

Sakıp Sabancı Müzesi ResimleriSakıp Sabancı Müzesi Resimleri
Sakıp Sabancı Müzesi Ziyaret Saatleri

Müze, Pazartesi günleri, 1 Ocak’ta, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nın ilk günlerinde ziyarete kapalı. Bu günlerin haricinde yılın tüm günlerini misafirlerini ağırlayarak geçiren müzede ziyaret saatleri ise şu şekilde;
•Salı, Perşembe, Cuma, Cumartesi, Pazar: 10:00-18:00
•Çarşamba :10:00-20:00

Sakıp Sabancı Müzesi Giriş Ücretleri

Sakıp Sabancı Müzesi’nde Çarşamba günleri tüm girişler ücretsiz. Diğer günler içinse bilet fiyatları şu şekilde;
•Tam: 30 TL
•En az 10 kişilik gruplarda kişi başı: 25 TL
•Öğretmenler: 10 TL
•Öğrenciler ve 14 yaş altındakiler
•İndirimli Bilet : Öğretmenler, 60 yaş üzeri ziyaretçiler, Müzekart Plus sahipleri, Sakıp Sabancı Müzesi Dostu kart sahiplerine eşlik eden 1 misafir : 20 TL
•Çarşamba günleri ücretsizdir.

Sakıp Sabancı Müzesi’nde Müzekart Geçerli Mi?

Müzede, Müzekart+ direk olarak geçiş sağlamıyor ancak Müzekart+ sahipleri indirimli (20 TL) fiyatla müzeyi gezebiliyorlar. Bunun haricinde müze içerisindeki mağazadan alışveriş yapacak olurlarsa da %10 indirim hakkı kazanıyorlar.

Sakıp Sabancı Müzesi Nerede ve Nasıl Gidilir?

Müze, İstanbul ilinde ve Sarıyer ilçesinde yer almaktadır. Emirgan Korusu’nun hemen altında denize nazır bir konumda yer alıyor ve ulaşım için de birçok alternatif söz konusu.

Müzeye deniz yolu ile ulaşmak için Dentur’un Kabataş’tan hareketle yapılan Milli Saraylar Uğramalı Boğaz Turu’na katılarak Emirgan’a kadar gelinebilir. Bu tur ile müzeye gelecek olanlar anlaşma gereği tur biletleri sayesinde müzeye 15 TL ücretle giriş yapabiliyorlar.

Aya İrini MüzesiAya İrini Müzesi
Aya İrini Müzesi

Harbiye Askeri MüzesiHarbiye Askeri Müzesi
Harbiye Askeri Müzesi

Jale Kuşhan Balmumu Heykel MüzesiJale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesi
Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesi

Otobüsle gelmek isteyenlerse Beşiktaş-Sarıyer arasını sahilden geçen herhangi bir hattı kullanarak, Emirgan-Çınaraltı Durağı’nda indiklerinde neredeyse müzenin kapısına kadar gelmiş olurlar.

Şahsi aracı ile gelmek isteyenlerse ister Sarıyer, isterse de Beşiktaş yönünden sahil yoluna girip Emirgan’a geldiklerinde Müzeyi kıyı şeridinde rahatlıkla görebileceklerdir. Müzenin 30 araçlık otoparkında yer kalmadıysa da sahil şeridindeki İspark’a araç park etmek mümkün olabilmektedir.

Haritası ve Konumu

Müze için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Bölgede Gezilecek Yerler

Müzenin hemen yakınında bulunan Emirgan Korusu ve Japon Bahçesi gezilecek yerler arasında bulunuyor. Şehrin görülecek diğer yerleri ise İstanbul’da gezilecek yerler yazımızda bulunuyor.

Sizlerde hakkındaki bilgi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz.