Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Kelebekler Vadisi

Türkiye’nin tanıtımı dendiğinde akla gelen ilk resim Ölüdeniz‘dir. Kelebekler Vadisi ise; Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı olan Ölüdeniz beldesi sınırlarında kalan bir cennet alanıdır. Boyu 350 metreyi bulan sarp kayalıklarla çevrili olan vadi, 80’den fazla kelebek çeşidine ve özellikle Kaplan kelebeğine ev sahipliği yapar. Faralya Köyü içinde kaynağı bulunan ve 50 metrelik yükseklikten vadiye dökülen şelale muhteşem bir manzaranın oluşmasını sağlar. Şelaleden dökülen sular Akdeniz’e karışır.Hadi şimdi birlikte vadinin tüm detaylarını keşfedelim.

Yazı Başlıkları
Kelebekler Vadisi Hakkında Bilgiler
Kelebekler Vadisi Kamp AlanıKonaklama ve Kamp Fiyatları

Kelebekler Vadisi Neler Yapılır?Çocuklar İçin
Dalış Okulu

Kelebekler Vadisi Plajı ve Denizi
Kelebekler Vadisi Nerede?Nasıl Gidilir?
Ulaşım HaritasıNavigasyon için Konum

Sıkça Sorulan Sorular

Kelebekler Vadisi Hakkında Bilgiler

Vadi, dik kayalıklar ve denizle ana dünyadan izole olmuş bir konumdadır. Çevre kirliliğinin olumsuz etkilerinden korunan bölge bu özelliğiyle adeta doğal bir park görünümündedir. Bu özellik vadinin kelebek yaşam alanı olarak halen korunmasını sağlamaktadır. Kaplan kelebekleri dünyanın farklı bölgelerinde de görülmelerine karşılık koloniler halinde dolaştıkları tek yer Kelebekler Vadisidir.

Kelebekler Vadisi ManzarasıKelebekler Vadisi Manzarası
Akdeniz ve bölgenin nemli ve bunaltıcı hava sıcaklığı vadi içinde hissedilmez. Gündüz saatlerinde esen meltemler ve gece boyunca sarp dağlardan gelen akım hava üzerinden olumlu bir katkı sağlar. Sonbaharın yaz ayı gibi hissedildiği bölgede bahar aylarının tadı bir başka olur. “Dünya Mirasını Koruma Vakfı” tarafından korunması gereken 100 dağ arasında yer alan Baba Dağı, aynı zamanda Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından sit alanı olarak ilan edilmiştir.

Önceki ismi Güdürümsu olan ve 1987 yılında turizme açılan vadinin ismi bölgedeki kelebek popülasyonu nedeniyle “Kelebekler Vadisi” olarak güncellenmiştir. “Doğayla uyumlu yaşam” şartlarının devreye alındığı bölgede işletmelerin her türlü faaliyetleri biyolojik çözümler esasına dayalı olarak sürdürülmektedir. Vadide yer alan ender ve endemik türler kendiliğinden yetişmektedir.

Kelebekler Vadisi Kamp Alanı

Kelebekler Vadisi Kamp AlanıKelebekler Vadisi Kamp Alanı
Kamp alanında yapılan konaklamalarda sabah 08.00 ila 10.00 arasında açık büfe kahvaltı servisi veriliyor. Akşam yemeğiyse 20.00-22.00 arasında alınabilir.Sabah ve akşam sunulan yemekler fiyatlara dahil. Kamp alanı şartlarına göre son derece kaliteli yemeklerin çıktığı hizmetler, öğle saatlerinde de snack büfe şeklinde sunuluyor.

Vadide arıca birde mini market hizmet veriyor.Buradan vadide geçirdiğiniz süre için bazı ihtiyaçlarınızı karşılamanız mümkün.

Kumsalın sonuna ilerlediğinizde bir balık evi bulunuyor.Akşam yemekleri için balık tercih ederseniz burayada gelebilirsiniz.

Çadır hayatıyla haşır neşir olmayanlar bungalovları tercih edebilir. Çadır sevenler kendi ekipmanlarını götürebilecekleri gibi kamp alanındaki işletmeden de çadır ve gerekli malzemeleri tedarik edebilirler. Vadinin zemininin taşlık olduğu bilinirse tatil için çadırı seçecek olan çadır altı branda ve mat konusunda tedarikli olabilirler. Çadır gölgelik bir alana kurularak stresli dünyadan uzak zaman geçirilebilir ve anı yakalamak kolaylaşabilir. Hazır kurulu hamaklarda hayatın tadını çıkarmaya hazır mısınız?

Vadide üç farklı konaklama şekli bulunuyor.Bunlardan birisi bungalovlar. İki çeşit bungalov bulunuyor. Birisi standart Bungalov ve diğeride Büyük Bungalov. Standart olan 2 kişinin kalabileceği ve içerisinde elektrik prizi ile aydınlatması bulunan, dilerseniz çift kişilik bir yatak veya 2 tek kişilik yatak olan bungalovlar.Büyük bungalov ise yine çift kişilik bir yatak veya 2 tek kişilik yatak bulunuyor ancak alanı daha geniş.

Toplamda 29 adet bungalov bulunuyor.Ortak kullanım olarak duş, tuvalet, sıcak su hizmeti veriliyor.

Bir diğer konaklama şeçeneği ise Glamping Çadırlar.Konaklama yapılan bu çadırlar oldukça konforlular.Burada çift kişilik bir yatak, priz ve aydınlatma mevcut.Ayrıca birde klima bulunuyor.

Üçüncü konaklama seçeneği ise Kamp Çadırı.Ayakta durulabilecek büyüklükte çadırlarda konaklama yapabiliyorsunuz.Diğer iki seçeneğe göre daha düşük bir konfor sunabilir ancak fiyatlarıda daha uygun.

Ayrıca dilerseniz konaklama için kendi çadırınızı getirebilir ve burada kamp yapabilirsiniz.

Ücretler çadıra göre değilde kalacak kişi sayısına göre alınıyor.

Kelebekler Vadisi, kamp ve turizmin Türkiye ve dünyadaki en iyi adreslerinden biri olarak gösteriliyor.Daha önceki Türkiye’nin en iyi kamp yerleri yazımız da Kelebekler Vadisi yer almıştı.

Kelebekler VadisiKelebekler Vadisi
Konaklama ve Kamp Fiyatları
•Bungalov için standart 180 TL ve büyük 225 TL.
•Galmping çadır için küçük 325 TL ve büyük galmping 350 TL
•Kamp çadırı küçük 150 TL ve büyük kamp çadırı 165 TL
•Kendi çadırınız için 120 TL ücret talep ediliyor.

Belirtilen fiyatlar kişi başı olarak hesaplanıyor.Güncel fiyatlar için (+90) 530 302 19 65 ( veya 66 – 67) nolu telefondan bilgi alabilirsiniz.

Konaklamalarda 0-12 yaş çocuklardan ücret alınmıyor. Bi diğer güzellikte 12-15 yaş arasında olan çocuklar içinde %50 indirim uygulanması.

Kelebekler Vadisi Neler Yapılır?

Kelebekler VadisiKelebekler Vadisi
Burada yapılacakların başında eşsiz güzellikteki koyunda yüzmek ilk sırayı alırken sonrasında bakın neler yapabiliriz;

Vadide etrafınızda çeşit çeşit kelebekler eşliğinde bir yürüyüşe çıkabilir, sert kayalıklar arasında ve eşsiz doğası içerisinde tırmanış yapabilirsiniz.

Vadide yapacağınız yürüyüşlerde yüksek sesler çıkarmamalısınız, çünkü yüksek sesler kelebeklere zarar verebiliyor.

Vadinin içinde yer alan tırmanış parkurlarında zaman geçirmek için profesyonel olmaya gerek yok.İki farklı tırmanış parkuru var.Şelale tırmanışı ile Faralya Köyü tırmanışı mevcut iki seçenek olarak dikkat çekiyor.Tırmanış sonrasında harika bir manzara sizleri bekliyor.

Vadide kamp yaparak doğa ile iç içe ve bir yanınızda muhteşem bir deniz diğer yanınızda yüze yakın kelebek türüne ev sahipliği yapan eşsiz bir vadi.Kafanızı dinlemek için harika bir yer.

Bölgede alt kısımda görülen su birikintisi şelale değil. Bu bölgeye ulaşmak için dik bir tırmanış yapılması gerekiyor. Tırmanış esnasında önce kayaya tutturulan merdivenlere ve ardından da tırmanma ipi kullanılarak bölgeye ulaşılabiliyor. Sonuçta ulaşılan manzaraysa her şeye değer. Çok sayıda kamp alanının bulunduğu bölgede, verilen hizmet son derece kaliteli. Konaklama çeşidine, süresine ve alınan hizmetlere göre değişen fiyatlar normal bir tatil bedeliyle aynı seviyelerde.

Çocuklar İçin

Vadiye ailece gelenler için düşünülmüş bir taş ev adında çocuk kulübü bulunuyor.Çocuklarınızı buraya emanet ederek, tırmanış veya vadi içerisinde bir gezintiye çıkabilirsiniz.

Dalış Okulu

Dalış severler veya dalış yapmayı öğrenmek isteyenler içinde vadide bir dalış okulu bulunuyor.Vadinin açıklarında bulunan sualtı kaya oluşumunlarını görebileceğiniz bir dalış yapabilirsiniz.Eğitmenler sayesinde daha önce dalış yapmayanlarda eğitim alabiliyorlar.

Kelebekler Vadisi Plajı ve Denizi

Kelebekler Vadisi KoyuKelebekler Vadisi Koyu
Berrak ve temiz bir denize sahip olan bölgede deniz bir hayli soğuk. Ancak bir kere girenin bir daha çıkmak istemediği deniz suyu, klasik tatil anlayışının dışında doğal bir hava ortaya çıkartıyor. Derin ancak derin olduğu kadar da şeffaf bir görünüme sahip olan deniz, bölgenin en temiz koylarını bu bölgede barındırıyor. Bölgeye tatile giden ancak sığ bir deniz arayanlar için alternatif adres ise Ölüdeniz.

Bölgede yapılan günübirlik tekne turlarıyla Akdeniz’in muhteşem kristal renkli sularında yüzme molaları verilir. Bu turlarda uğranan duraklar arasında; Mavi Mağara, Soğuk Su, Akvaryum Koyu, Deve Plajı ve St.Nicholas Adası yer alır.

Fethiye’ye gelmişken gezilecek yakın yerler arasında; Belcekız Plajı, Kabak Koyu, Kıdrak Koyu, Hisarönü, Kayaköy, Gemiler Adası, Likya Yolu, Çalış Plajı, Fethiye Kral Mezarları ve Fethiye Müzesi sayılabilir.Fethiye’de bulunan pek çok güzelliği Fethiye Gezilecek Yerler yazımızı inceleyerek bilgi alabilirsiniz.

Kelebekler Vadisi Nerede?

Vadi, Muğla ilinin Fethiye ilçesinde ve Ölüdeniz beldesinde yer almaktadır.

Nasıl Gidilir?

Kelebekler Vadisi UlaşımKelebekler Vadisi Ulaşım
Ölüdeniz’den kalkan tekneler ile vadiye ulaşabiliyorsunuz.Tekne seferlerinde ücretler gidiş-dönüş olarak alınıyor.Kişi başı 30 TL ücret alınmakta ve seferler yaklaşık 30 dk sürüyor.

Sefer saatleri şu şekilde;
•Ölüdeniz – Kelebekler Vadisi: 11:00 – 12:30 – 13:30 – 14:30 – 18:00
•Kelebekler Vadisi – Ölüdeniz: 09:30 – 10:30 – 12:30 – 14:00 – 17:00 – 18:00

Fiyatlar ve sefer saatlerinde olabilecek değişiklikler için (+90) 530 302 19 65 ( veya 66 – 67) nolu telefondan bilgi alabilirsiniz.

Özellikle yaz aylarından son tekne kalkış saati 18.00 olarak belirlenmiştir. Fethiye otogarı üzerinden binilen minibüsler eşliğinde son durakta inerek Ölüdeniz teknelerine binilebilir. Son sefer saatini kaçıranlar özel taksi gibi çalışan teknelerle kesintisiz ulaşım sağlayabilirler.

Ulaşımı havayolu ile düşünenler için en yakın havalimanı Dalaman havaalanıdır ve Ölüdeniz’e (teknelere) yaklaşık 60 km uzaklıktadır.

Antalya üzerinden gelmeyi düşünürseniz Antalya havalimanı ile 200 km uzaklık bulunuyor.Bu uzaklıklar Ölüdeniz ile arasında olan mesafelerdir. Buradan özel tekneler ile vadiye ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ulaşım Haritası

Navigasyon için Konum

Bölgeye ulaşımda navigasyon kullananlar Google Maps ve Yandex Haritalar adreslerininden konumuna ulaşabilirler.

Fethiye Gezilecek YerlerFethiye Gezilecek Yerler
Fethiye Gezilecek Yerler

Kabak Koyu FethiyeKabak Koyu Fethiye
Kabak Koyu Fethiye

Ölüdeniz Gezi RehberiÖlüdeniz Gezi Rehberi
Ölüdeniz Gezi Rehberi

Sıkça Sorulan Sorular

Giriş ücreti alınıyor mu?
Evet alınıyor, Kelebekler Vadisi giriş ücreti 6 TL.

Kelebekler Vadisi Antalya arası kaç km?
Vadi, Antalya merkezine 215 km uzaklıktadır.

Karayolu ile ulaşım var mı?

Sadece deniz yolu ile ulaşım mümkün.

Konaklama ne şekilde yapılıyor?
Bungalov evlerde veya çadırda kamp şeklinde yapılıyor.

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorumda bulunarak bizlerler paylaşabilirsiniz.