Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Legoland İstanbul

Lego tutkunları için 2015 senesinde açılmış olan Legoland İstanbul, içerisinde birçok farklı dev legolar yer alıyor. Legoland İstanbul, Doğu Avrupa ve Türkiye’de açılan ilk Legoland Discovery Center olarak biliniyor. Legoland, çocuklara ve tüm diğer lego severlere harika bir Dünya sunuyor adeta. Bölge, 3.000 metre karelik bir alana yayılmıştır ve içerisinde lego hakkında her şey vardır. Gezinti öncelik ile bir sinema ile başlıyor. Unutmayın, buradaki her şey tamamen legolar ile alakalı. Dolayısı ile legolar ile alakalı bir sinema izleyeceksiniz. Bu sinemanın özelliği ise 4D boyutunda görüntüleniyor olması.

Yazı Başlıkları
Legoland İstanbul Hakkında Bilgiler
Legoland İstanbul Resimleri
Legoland İstanbul İçerisinde Neler Var?
Legoland Tantım Video
Legoland İstanbul Giriş Ücreti Ne Kadar?
Legoland İstanbul Ziyaret Saatleri
Legoland İstanbul Nerede ve Nasıl Gidilir?Haritası ve Konumu

Legoland İstanbul Hakkında Bilgiler

Daha sonrasında ise gezintinize Lego Fabrikası ile devam edebilirsiniz. Fabrikaya girmeden önce, görevliler resim çekiyorlar. Bu fotoğraf daha sonra gezintinin en sonunda bu fotoğrafın arka planı düzenlenerek sizlere veriliyor. Hoş bir anı olarak saklayabilirsiniz. Lego fabrikasının içerisinde çeşitli lego havuzları yer alıyor. Burada bütün ziyaretçiler kendi lego karakterlerini icat ediyorlar. Gezilerine ufak bir soluk veriyorlar. Daha sonrasında ise bir lazer oyunu yer alıyor. Bu lazer oyununun amacı hapis olmuş prensesi kurtarmak oluyor. Bu oyun sadece çocuklar için değil, diğer tüm ziyaretçiler için de son derece eğlenceli oluyor.

Prensesi de kurtardıktan sonda Miniland gezintinize başlıyorsunuz. Buraya girmeden önce yukarıda bahsettiğimiz resimlerinizi seçme şansı yakalıyorsunuz. Daha sonrasında girdiğiniz Miniland’in içerisinde yeni bir Dünya ile tanışıyor, Dünya’ya ve ülkemize bir de legonun gözünden bakıyorsunuz. Burada yer yüzünde yer alan tüm ülkelerin legolardan yapılmış hallerini görebiliyorsunuz. Gezintinin devamında ise; bir oyun alanına geliyorsunuz. Ebeveynler pedal çeviriyorlar ve ne kadar hızla çevirirlerse çocuklar için oyun o kadar heyecanlı bir hal alıyor. Her bölüme girişte bir damga basılıyor ziyaretçi kartınıza…

Alan, pek çok farklı bölümden oluşuyor. Bu saydıklarımızın haricinde legodan evler ve kafeler, araba yarışları gibi aktiviteler de sizleri bekliyor olacak. Burası gerçekten lego severler için harika ve kocaman bir Dünya. Eğer sizlerde lego seviyorsanız kendinizi bu Dünya’nın içerisinde kaybetmeye hazırlanabilirsiniz. Çünkü bu muhteşem ziyareti hiç bir zaman unutamayacaksınız.

Aynı zamanda doğum günü gibi özel organizasyonlar için de iki adet oda bulunuyor. Çocuğunuzun doğum gününü burada son derece eğlenceli bir şekilde kutlayabilirsiniz. Bu odalar üst katta yer alıyorlar ve herhangi bir organizasyon yapmak isterseniz yetkililer sizlere yardımcı oluyorlar. Bunun yanı sıra çeşitli kaydıraklar da bu alanda yer alıyor. Çocuklar ile çocuk olmak burada gerçekten mümkün diyebiliriz. Aynı zamanda gezi alanının dışarısında da çeşitli mağazalar yer alıyor. Bu mağazalardan farklı legolar satın alabilirsiniz. Pedagoglar da burayı gezmeyi ve lego oyunlarını velilere şiddet ile tavsiye ediyorlar. Bu parçalar çocukların zeka gelişimlerini sağlarken bir yandan da ortaya çıkartıcılıklarını geliştiriyor. Bu sebep ile fayda sağlarken de eğlenmeyi başarıyor.

Legoland İstanbul Resimleri

Legoland İstanbulLegoland İstanbul

Legoland İstanbul İçerisinde Neler Var?

Bu kocaman alanın içerisinde;
•Lego Fabrikası
•Lego 4D Sinema
•Krallık Macerası Lazer Oyunu
•Miniland
•Lego Yarışçıları
•Merlin’in Çırağı
•Lego Yangın Akademisi
•Lego İnşa Sahası
•Master Model Builder
•Lego Mağazası
•Duplo Kasabası
•Lego Arkadaşları ve Olivia’nın Evi gibi farklı üniteler yer alıyor.

Her bir ünite ise birbirinden çok daha eğlenceli ve zevkli.

Legoland Tantım Video

Legoland İstanbul Giriş Ücreti Ne Kadar?

Yıllık üyelik gibi seçeneklerde bulunan Legoland’e girişler 3 yaş altı çocuklar için ücretsiz ve dört yaş üstü çocuklar için de 39 TL olarak belirlenmiştir. Yetişkin bireylerin giriş ücretleri ise 49 TL‘dir.Fiyatların internet üzerinden alımlarda daha uygun olduğunu hatırlatalım.Sizlere inanılmaz eğlenceli bir gün sunuluyor.

Yıllık üyelikler ise 132 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca çeşitli paketler ve kampanyalar da sürekli aktif olmakta ve ziyaretçilere farklı kolaylıklar sağlanmaktadır. Ayrıca biletlerinizi online bir şekilde alabilir ve gittiğiniz zaman sıra bekleme sorunundan da kurtulabilirsiniz. Online bilet alımlarında yaklaşık olarak %10’luk bir indirim de ziyaretçilere sunuluyor.

Viasea Tema ParkViasea Tema Park
Viasea Tema Park

Minopolis Marmara ForumMinopolis Marmara Forum
Minopolis Marmara Forum

Kidzmondo Çocuk ŞehriKidzmondo Çocuk Şehri
Kidzmondo Çocuk Şehri

Legoland İstanbul Ziyaret Saatleri

Legoland İstanbul, haftanın her günü ziyaretçileri için açıktır. Sabah saat 10:00‘da açılan alan akşamları 20:00‘da ziyaretçilerine kapılarını kapatıyor.Ancak içeri girişler saat 18:00 dan sonra yapılmıyor.

Legoland İstanbul Nerede ve Nasıl Gidilir?

Legoland Discovery Center, İstanbul’da bulunan İstanbul Forum adlı Avm’nin içerisinde yer almaktadır. Bu alışveriş merkezine gerek servisler ile gerek ise kendi aracınız ile ulaşabilirsiniz. AVM, İstanbul Bayrampaşa’da yer alıyor ve buraya çeşitli otobüse ve dolmuşlar ile ulaşım sağlanabiliyor. Legoland haricinde AVM’nin içerisinde birçok mağaza bulunuyor ve oldukça geniş bir alışveriş alanı olarak biliniyor.

Haritası ve Konumu

Legoland için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

İstanbul’da yer alan diğer tema park ve eğlence merkezleri için İstanbul’da Tema Parklar yazımıza göz atabilirsiniz.

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz.