Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Zigana Kayak Merkezi

Zigana Kayak Merkezi, Karadeniz Bölgesinde yer almaktadır. Karadeniz’in Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alır ve Gümüşhane ili sınırları içindedir. Bu kayak merkezinin büyük bir kısmı ormanla kaplıdır. Kar kalınlığı ise 100 cm ile 150 cm arasındadır. Bu kalınlığı sezon boyunca koruduğu söylemektedir.

Kayak merkezi her sene yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır. Ormanlık alanlarla kaplıdır. Doğayla iç içe olan bu kayak merkezi, eşsiz güzellikteki kayak merkezleri arasında yer alır. Tesisin uzunluğu 661 metredir. Saatte 843 kişi kapasitelidir. Kayak merkezinde kayak malzemeleri bulunmaktadır. Kayak yapmasını bilmeyenler için ders veren hocalar mevcuttur.

Yazı Başlıkları

Zigana Kayak Merkezine Ne Zaman Gidilir ?
Zigana Kayak Merkezi Pistleri
Zigana Kayak Merkezi Resimleri
Zigana Kayak Merkezi Konaklama
Zigana Kayak Merkezi Nerede ?Zigana Kayak Merkezine Nasıl Gidilir ?
Zigana Kayak Merkezi Haritası ve Konumu

Zigana Kayak Merkezine Ne Zaman Gidilir ?

Zigana Kayak Merkezinde tatil planı yapmak isteyen kayak severler sezonun ne zaman açıldığını merak edebilir. Zigana Kayak Merkezinde sezon başlangıcı Ocak ayı sonundadır. Mart ayına kadar sezonun devam edeceği söylenir. Ancak gitme konusunda karar alanlar, detaylı bilgiyi kayak merkezini aranarak öğrenilebilir.

Zigana Kayak Merkezi Pistleri

1900 metre ile 2500 metre yüksekliğindeki pistlere sahiptir. Zigana Kayak Merkezinde 1 adet teleski bulunmaktadır. Ayrıca 1 adet de baby lift tesisi yer almaktadır. Kayak pistinin genişliği ise 100 metre ile 200 metre arasındadır. Orta ve zor olarak değerlendirilen iki pisti ile kayak sporunu sevenlerin büyük ilgisini gören Zigana Kayak Merkezi sezon dışında doğa ile iç içe yapısı sayesinde misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Zigana Kayak Merkezi Resimleri

 

Zigana Kayak Merkezi Konaklama

Kayak merkezinde 1 adet konaklama evi mevcuttur. Ziyaretçiler konaklama için bu tesisi seçebilirler. Bu konaklama evi kayak merkezinin adıyla anılır, Zigana Gümüşkayak Yaylakent Hotel.

Tesiste ısıtma sistemi dâhil olma üzere banyo ve televizyon da bulunmaktadır. Tesiste 150 kişi kapasiteli restoran mevcuttur. Ayrıca canlı müzik hizmeti de verilmektedir. Dileyenler gönül rahatlığıyla tercih edebilir. Ayrıca Gümüşhane ve Trabzon’a olan mesafesinden dolayı günü birlik turlarla da Zigana Kayak Merkezinde spor yapılabilir.

Zigana Kayak Merkezi Nerede ?

Kayak merkezi Gümüşhane’ye 40 kilometre mesafededir. Zigana Geçidinin doğusunda yer almaktadır.

Esentepe Kayak MerkeziEsentepe Kayak Merkezi
Esentepe Kayak Merkezi

Ardahan Yalnızçam Kayak MerkeziArdahan Yalnızçam Kayak Merkezi
Ardahan Yalnızçam Kayak Merkezi

Palandöken Kayak MerkeziPalandöken Kayak Merkezi
Palandöken Kayak Merkezi

Zigana Kayak Merkezi Zigana Geçidi’ne 3 kilometre mesafededir. Trabzon Havaalanı’na 60 kilometre uzaklıktadır. Ulaşımda kullanılabilecek yollar asfalttır ve oldukça bakımlıdır.

Ülkemizde bulunan diğer kayak merkezleri için Türkiye’deki Kayak Merkezleri yazımızı inceleyebilirsiniz.

Zigana Kayak Merkezine Nasıl Gidilir ?

Gümüşhane ve Trabzon dan ulaşım sağlanabilen Zigana Kayak Merkezi’ne gidiş yolu, konforlu yolculuk yapmaya elverişlidir. Özel araçla ve otobüslerle ulaşım sağlanır. Karayolu ile ulaşmak isterseniz Gümüşhane otogarından kalkan tur otobüsleri sayesinde kısa sürede ulaşabilirsiniz. Havayolu ile ulaşmak isterseniz ise Trabzon havaalanından servis imkanı bulunmaktadır. Yine aynı yöntemle geri dönebilirsiniz. Kendi aracınız ile ulaşmak istiyorsanız yolun asfalt olması ve tabelaların yönlendirmesi ile Trabzon, Gümüşhane üzerinden Zigana yaylasına çıkan yolu takip edebilirsiniz.

Zigana Kayak Merkezi Haritası ve Konumu

Sizlerde Zigana Kayak Merkezi gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorumda bulunarak bizlerle paylaşabilirsiniz.