Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Parkantep Harikalar Diyarı

Parkantep Harikalar Diyarı çocukların eğlenmeleri ve oynamaları için kurulmuş bir çocuk parkıdır. Şu anda Gaziantep Belediyesi‘nin işletmesi olarak çalışan park çocuklara son derece hoş oyun alanları sunmaktadır.

Yazı Başlıkları
Parkantep Harikalar Diyarı Hakkında Bilgiler
Parkantep Harikalar Diyarı Neler Var?
Parkantep Harikalar Diyarı Resimleri
Parkantep Harikalar Diyarı Giriş Ücreti ve Fiyatları
Parkantep Harikalar Diyarı Çalışma Saatleri
Parkantep Harikalar Diyarı Nerede ve Nasıl Gidilir?Haritası ve Konumu

Parkantep Harikalar Diyarı Hakkında Bilgiler

Park, Batalhöyük ile Recep Koç Parkı‘nı da içinde barındırmaktadır. Park, 108.000 metre karelik bir alana kurularak çocuklara son derece geniş bir oyun alanı sağlamaktadır. Gaziantep Harikalar Diyarı, 31 Mayıs 2009 tarihinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından çocuklar için özel olarak kurulmuştur.Yaklaşık bir senelik bir dönem için kapatıldıktan sonra çeşitli tadilatlar yapılmış ve tekrar ziyaretçilerine açılmıştır. Parka yıllık ortalama bir milyon ziyaretçinin gelmesi beklenmektedir.

Parkantep Harikalar Diyarı Neler Var?

Parkantep Harikalar Diyarı adlı parkın içerisinde çocuklar içi yapılmış birçok oyun alanı mevcuttur. Parkın içerisinde çeşitli temalara sahip su kızağı, rafting alanı, aile treni, korku tüneli, uçan ejderhalar ve araba yarış alanı gibi alanlar bulunmaktadır.

Aynı zamanda oyun parkının içerisinde Recep Koç Parkı ve Batalhöyük parkı da yer almaktadır. Ayrıca parkın içerisinde dağ kızağı, sihirli fincan ve çocuk diskosu da yer almaktadır.

Parkantep Harikalar Diyarı Resimleri

Parkantep GirişiParkantep Girişi
ParkantepParkantep
Parkantep Harikalar DiyarıParkantep Harikalar Diyarı
Parkantep Harikalar Diyarı Dönen DiskParkantep Harikalar Diyarı Dönen Disk
Parkantep Eğlence MerkeziParkantep Eğlence Merkezi
Parkantep Eğlence AlanıParkantep Eğlence Alanı
Parkantep Uçan EjderhalarParkantep Uçan Ejderhalar
Parkantep Rafting AlanıParkantep Rafting Alanı
Parkantep Harikalar Diyarı Giriş Ücreti ve Fiyatları

Harikalar Diyarı giriş ücreti 40 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret girişte ödenmektedir ve içeriye giriş yapıldıktan sonra herhangi başka oyuncaklar için başka bir ücret ödenmemektedir.Parkta 0-3 yaş ücretsizdir, diğer tüm yaş grubu ücretlidir.

Ankara Harikalar DiyarıAnkara Harikalar Diyarı
Ankara Harikalar Diyarı

İstanbul’da Lunaparklar ve Tema Park ile Eğlence Merkezleriİstanbul’da Lunaparklar ve Tema Park ile Eğlence Merkezleri
İstanbul’da Lunaparklar ve Tema Park ile Eğlence Merkezleri

Moi Park Eğlence MerkeziMoi Park Eğlence Merkezi
Moi Park Eğlence Merkezi

Parkantep Harikalar Diyarı Çalışma Saatleri

Park, haftanın her günü ziyaretçilerine kapılarını açmaktadır. Çalışma saatleri ise; her gün saat 10:00 ile 21:00 arasıdır. Bu saatler içerisinde parkı ziyaret edebilir ve eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.

Parkantep Harikalar Diyarı Nerede ve Nasıl Gidilir?

Parkantep, Gaziantep ilinin Şahinbey ilçesine bağlı olan Fidanlık mahallesinde yer almaktadır. Şehir dışından gelen bireyler parka arabaları ile veya şehirler arası otobüsler ile ulaşımlarını sağlayabilirler. Şehir içinden ulaşım sağlamak isteyen bireyler ise parka şehir merkezinden kalkan otobüs veya tramvaylar ile ulaşabilirler.

Haritası ve Konumu

Harikalar diyarı için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Gaziantep’te gezilecek bir başka yer olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi yazımıza göz atabilirsiniz.Gaziantep’te görülmesi gereken yerler listesi için ise Gaziantep’te gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

Sizlerde Gaziantep‘te bulunan Harikalar Diyarı gezilerinizi yazımızın altına yorum yaparak hem bizim ile hem de ziyaretçilerimiz ile paylaşabilirsiniz.