Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Sülüklü Göl

Sülüklü Göl, zengin bitki örtüsü ile doğa severlerin ilgisini çeken ve gerekli izinleri alıp kamp yapabileceğiniz bu harika yer hakkında detaylı bilgileri sizlere sunuyoruz.

Yazı Başlıkları
Sülüklü Göl Hakkında Bilgiler
Sülüklü Göl Resimleri
Sülüklü Göl Kamp Alanı
Sülüklü Göl Nerede ve Nasıl Gidilir?Sülüklü Göl Haritası

Sülüklü Göl Hakkında Bilgiler

Sülüklü Göl, konum olarak oldukça zengin bir bitki örtüsü ve hayvan çeşitliliğine sahiptir. İçerisinde bulunduğu köyün ismini alan göl şiddetli bir deprem sonucunda oluşan çöküntüden oluşmuştur. Çöküntünün etkisi ile bölgedeki bazı ağaçlar suyun altında kalmışlar ve göle dahil olmuşlardır. Günümüzde gölü ziyaret edenler halen bu ağaçlarının gövdelerinin suyun altında olduğunu görebilmektedirler.

Göl yakınlarında iki farklı göl daha yer almaktadır. Gölün etrafında herhangi bir konaklama veya yemek yeme tesisi mevcut değildir. Doğal güzelliğin bozulmaması adına bölgeye herhangi bir inşaat yapılmamaktadır. Gerek bitki gerek ise hayvan çeşitliliği ile göl ve gölün etrafı gerçekten de korunmaya değer bir alandır. Göle vardığınızda etrafında yer alan su değirmenlerini gezmenizi şiddet ile tavsiye ederiz. Aynı zamanda gölün bağlı olduğu köyde bir şelale yer almaktadır.

Bu şelalenin sesi ise tüm köyü sarmaktadır. Bu sebep ile bu huzur dolu köyde güzel bir yemek keyfine yapmak da gerçekten atlanmaması gereken bir aktivite olacaktır. Göl balık ve diğer hayvanların yasaklandığı bir bölgededir. Bu şekilde gölün etrafındaki yapı ve dokunun bozulması engellenmektedir.

Sülüklü Göl Resimleri

Sülüklü Göl Resimleri 1Sülüklü Göl Resimleri 1
Sülüklü Göl Resimleri 2Sülüklü Göl Resimleri 2
Sülüklü Göl Resimleri 3Sülüklü Göl Resimleri 3
Sülüklü Göl Resimleri 4Sülüklü Göl Resimleri 4
Sülüklü Göl Resimleri 5Sülüklü Göl Resimleri 5
Sülüklü Göl Resimleri 6Sülüklü Göl Resimleri 6
Sülüklü Göl BoluSülüklü Göl Bolu
Sülüklü Göl Resimleri 8Sülüklü Göl Resimleri 8
Sülüklü Göl Kamp Alanı

Bölge kamp için son derece güzel bir alandır. Fakat burada kamp yapmak için çeşitli izinlerin alınması gerekmektedir. Gölün etrafında turistik bir kamp alanı mevcut değildir fakat kendiniz izinlerinizi alarak burada kamp yapabilirsiniz. Fakat çevrede çeşitli vahşi hayvanların da yaşadıkları unutulmamalıdır.

Sünnet Gölü Tabiat ParkıSünnet Gölü Tabiat Parkı
Sünnet Gölü Tabiat Parkı

Kartalkaya Kayak MerkeziKartalkaya Kayak Merkezi
Kartalkaya Kayak Merkezi

Bolu Gezilecek Yerler : En Güzel 13 YerBolu Gezilecek Yerler : En Güzel 13 Yer
Bolu Gezilecek Yerler : En Güzel 13 Yer

Kamp sırasında bir akşam çadırınızı merak eden bir boz ayı ile karşılaşmanız da mümkün olacaktır. Bu sebep ile aslında köyün içerisinde yer alan çeşitli pansiyonlarda da kalmayı tercih edebilirsiniz.

Sülüklü Göl Nerede ve Nasıl Gidilir?

Göl, Bolu, Mudurnu’da yer almaktadır. Göl, Tavşansuyu köyünün içerisindedir. Bölgeye ulaşım gerek kendi özel aracınız ile gerekse çeşitli turlar ile mevcuttur. Göle günübirlik çeşitli turlar düzenleniyor ve bu turlar için genellik olarak 80 TL civarında bir ücret talep ediliyor.

Sülüklü Göl Haritası

Göl için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Bolu’da görülmesi gereken yerler listesi için Bolu gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

Sizlerde Sülüklü Göl gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımızın altına yorum yaparak bizimle ve ziyaretçilerimiz ile paylaşabilirsiniz.