Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Yenice Ormanları

Türkiye’nin en büyük blok ormanları olarak seçilen Yenice Ormanları aynı zamanda WWF tarafından korunması gereken 100 alandan bir tanesi ilan edilmiştir. Yenice, 1461 senesinde Fatih Sultan Mehmet tarafından Cenevizlilerin elinden alınmış olan bir ilçedir. Bölgeye ulaşım insanların en çok dikkatini çeken noktalardan biri olmaktadır. Bunun sebebi ise bu şirin, ufak ilçeye ulaşmak için toplamda 16 adet tünelin aşılması gerektiğidir.

Yenice Ormanları Hakkında Bilgiler

Ormanların içerisindeki çeşitli şelaleler, farklı renklerdeki çiçekleri ile huzur ile dolu görülesi bir alan haline geliyor. Yürüyüş yapmayı sevenlerin bir numaralı adresi olabilecek olan bu orman gerçekten doğal güzellikleri ile sürprizler ile dolu bir parkur çıkartıyor karşımıza. Doğanın içinde harika zaman geçirmek istiyorsanız eğer burası kesinlik ile tam da aradığınız yer olacaktır.

Yenice Ormanları ResimleriYenice Ormanları Resimleri

Bölgede yer alan Yenice ırmağı ise yerleşik alanın içerisinden geçmekte ve bölgenin kara parçasını iki parçaya bölmektedir. İçinden nehir geçen bu harika bölgede doğa ile günlük yaşam bir arada sürüp gitmektedir. Ormanların en önemli bölgesi is kesinlik ile Arboretum ve ”Tabiat Koruma Alanları” olmaktadır. Bu bölgede birçok yerde göremeyeceğiniz binlerce farklı ağaç türünü görebilirsiniz. bu ağaçların arasından bazılarının boy ve enleri o denli gelişmiştir ki bu tip ölçüleri dünya üzerinde başka bir yerde görmek mümkün değildir. Aynı zamanda soyu tükenmeye yüz tutmuş değerli ağaçları da bölgede görmeniz mümkün olacaktır.

Ormanların içerisinde çok fazla sayıda çeşitli hayvan türü yaşamlarını sürdürmektedir. Bunlardan bazıları; sincap, ala karga, kirpi, dağ horozu, geyik, vaşak, porsuk, çakal, kurt, ayı, su samuru, atmaca ve çulluktur. Bu türlerin dışında bölge birçok farklı havan türüne ev sahipliği yapmaktadır. Hem biraz vahşi doğadan esintiler hem de mükemmel bitki örtüsü ile tabiat karşımıza en güzel hali ile burada çıkmaktadır.

Yenice Ormanları Resimleri

Yenice OrmanlarıYenice Ormanları
Yenice Ormanları ResimleriYenice Ormanları Resimleri

Yenice Ormanları Kamp Alanları

Bölgede yer alan kanyonlar, burada kanyoning gibi doğa sporlarının gelişmesini sağlamışlardır. Doğanın içerisinde kamp yapmak bu ormanlarda mümkündür. Dilerseniz turlar ile giderek daha kalabalık gruplar halinde de gidebilirsiniz. Bölgedeki fauna sebebi ile her yerde kamp yapak mümkün değildir. Belirli kamp alanlar vardır ve kamp için gelen turistlerin bu bölgelerde kamp kurmaları rica edilir.

Bölgede aynı zamanda dağ tırmanışı, yürüyüş, rafting gibi sporlar da yapılabilmektedir. Kamp alanları arasında en çok bilinenler ise; Şekermeşe, Sorgun Yaylası, Kent Ormanı, Eğriova Göleti olmaktadır. Bu alanların yanı sıra bölge de birçok farklı kamp alanı da mevcuttur. Bölgede genellik ile yaz aylarında kamp yapılması önerilse de yılın dört mevsimi çadır kurmanız mümkündür.

Nadir Bir Doğa HarikasıNadir Bir Doğa Harikası
Nadir Bir Doğa Harikası

Sultangazi Mimar Sinan Kent OrmanıSultangazi Mimar Sinan Kent Ormanı
Sultangazi Mimar Sinan Kent Ormanı

Belgrad Ormanı Gezi RehberiBelgrad Ormanı Gezi Rehberi
Belgrad Ormanı Gezi Rehberi

Yenice Ormanları Konaklama

Bölgede kamp yapabileceğinizi yazımızda zaten belirtmiştik. Fakat ben rahat bir yatakta uyumak isterim diyenlerden iseniz eğer ormanlara son derece yakın olan otelleri de tercih etmeniz mümkün olacaktır. Albergo Butik Otel, Asmazlar Bağ Evi, Güdükoğlu Saklı Bahçe gibi çeşitli otelleri tercih edebilirsiniz. Bu oteller hem yürüyüş bölgelerine yakındır hemde son derece temizdir. Bölgeye geldiğinizde bu oteller haricinde birçok farklı oteli de tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra Karabük merkezindeki otellerde de kalmanız mümkün olacaktır.

Yenice Ormanları Nerede ve Nasıl Gidilir?

Yenice Ormanları Karabük merkezine yaklaşık olarak 6 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Bölgeye ulaşım için kara yolu veya demir yolu kullanabilirsiniz. Ankara-Zonguldak arasında her haftanın belirlenen günlerinde tren seferleri yapılmaktadır. Bu tren seferlerini kullanabilirsiniz. Zonguldak’tan 65 kilometre uzaklıkta Yenice Ormanları yer almaktadır.

Kara yolu ile gelmek isteyenler ise Zonguldak’tan Yenice’ye direkt olarak kalkan otobüsleri kullanabilirler. Kendi özel aracınız ile gelmek istiyorsanız da Zonguldak-Devrek istikametini takip etmelisiniz. Gökçebey ayrımına gelince bu ayrıma girmelisiniz. Ayrıma girdikten yaklaşık olarak 15 dakika sonra Yenice bölgesine ulaşmış olacaksınız.

Haritası ve Konumu

Orman için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Sizlerde Yenice Ormanları gezilerinizi yazımızın altına yorumunuzu bırakarak bizlerle ve ziyaretçilerimiz ile paylaşabilirsiniz.