Kategoriler
Gezmelisin

VİYANA GEZİLECEK YERLER LİSTESİ

Avusturya turları dendiği zaman gezginlerin aklına gelen Viyana turları size oldukça mükemmel bir coğrafya ile tanışma fırsatı sunacaktır.

Viyana dendiği zaman gezilecek bölgeler bakımından önünüze oldukça uzun bir liste ve muazzam tarihi güzellikler çıkacaktır. Sanat galerileri, meydanlar, müzeler Viyana turları içerisinde sizleri beklerken önemli hanedanlıkları ev sahipliği yaptığı için görmeniz gereken en elzem eserlere de geziniz sırasında tanıklık edeceksiniz. Avrupa turları kapsamında Viyana ve Avusturya turları kesinlikle gitmeniz gereken destinasyonlardan sayabiliriz.

Ülke içerisinde ulaşım da oldukça basit ve ucuza mal olduğu için geziniz sırasında bir yerden başka bir yere geçişlerde asla sorun yaşamadan kusursuz coğrafyanın tamamını görebilirsiniz. Tabi yola çıkmadan evvel valiz hazırlama ve hava şartlarına önem verirken gezeceğiniz yerler konusunda da önceden bilgi sahibi olmanızda fayda olacaktır. Bu sebeple hazırlayacağınız liste hem geziniz sırasında çok iyi bir yol gösterici olurken kısıtlı zamanınızı faydalı şekilde kullanmanızı sağlayacaktır. Bizlerde saydığımız faktörleri göz önüne alarak sizlere yardımcı olmak adına başlıklar halinde Viyana’da gezilmesi gereken yerleri derleyip yazımızın devamında sizlere sunduk. Keyifli okumalar dileriz…

  • Hofburg Sarayı

Listenin ilk sırasında yer alması gereken Hofburg Sarayı ilk olmasının önemini tarihte Macaristan ve Avusturya İmparatorluğuna ev sahipliği yapıp içerisinde birçok farklı kullanım amacına sahip olan bölge bulundurmasından almaktadır. İçerisinde İspanyol Binicilik Okulu, Sisi Müzesi ve Avusturya Ulusal Kütüphanesi yer alırken bahçe içerisinde bulunan Kelebekler Evi’yle de mutlaka görülmesi gereken yerler arasına adını altın harflerle yazdırmaktadır. Yüzyıllar boyu sürekli genişleyerek bugün görkemli halini alırken iç ve dış mimarisi de ziyaretçileri oldukça büyülemektedir.

  • Schönbrunn Sarayı Ve Bahçeleri

Avrupa sınırları içerisinde en güzel saray unvanına sahip olan Schönbrunn Sarayı, imparatorluk için yazlık bir saray kullanımı adına yaptırılmıştır. Sürekli dikkat edilerek doğal yapısı korunan saray bugün Viyana içerisinde turistlere kapısını açarken içinde bulunan çeşmeler, sarayın görkemli ağaçları ve patikalar da görenleri oldukça büyülemektedir. Yüzyıllar boyu yaşayan bir sarayın zengin iç yapısını görmek isteyenler için mükemmel bir nokta olacak olan sarayda ayrıca birbirinden farklı yapıda birçok heykelde yer almaktadır. Labirent, Neptün Çeşmesi ve Gloriette adı verilen sütunlar da özellikle saray içinde görülmesi gereken yapılardır.

  • Aziz Stefan Katedrali(Stephansdom)

Viyana dendiği zaman sembol haline gelmiş olan Aziz Stefan Katedrali şehrin tam ortası yani kalbinde yer almaktadır. 12.yüzyılda yapılan yapı dönem içerisinde gotik tarzda sonraları ise Rönesans mimarisine göre düzenlenmiş olup son olarak bugünkü şeklini almış ve dev bir yapı olarak turistlerin karşısına çıkmaktadır. İçerisinde dolu dolu bir gün geçirecek olup Çinli Çatı, Devler Kapısı ve Singer Yapısı olarak adlandırılan bölgeleri gördüğünüzde hayran kalacağınıza emin olabilirsiniz.

  • Karl Kilisesi(Karlskirche)

İmparator Karl tarafından yaptırılan bu kilise iç mimari ve dışarıdan görülen ihtişamıyla mükemmel kelimesinin tam olarak hakkını vermektedir. Kilise içerisinde bulunan iki önemli sütun cesaret ve sadakati temsil ederken içeride bulunan heykellerde kilise içerisini daha da zengin bir hale getirmektedir.

  • Graben Caddesi Ve Veba Sütunu

Az önce bahsettiğimiz Aziz Stefan Katedraline oldukça yakın olan Graben Caddesi şehirde en işlek ve ünlü caddedir. Cadde üzerinde birçok hediyelik eşya dükkânı ve çeşitli mağazalar bulunurken caddenin en önemli kısmı Veba Sütunudur. Veba Salgını için Leopold tarafından adanmış olan sütun görüp görebileceğiniz mükemmel anıtlardan biri olma özelliğini taşımaktadır. Mükemmel bir anıt ve işlek caddenin yanı sıra bölge geceleri de oldukça hareketlidir. Çeşitli kafe ve restoranlar bölgede bulunduğu için mükemmel sesler eşliğinde akşam yürüyüşlerini cadde üzerinde gerçekleştirebilirsiniz.