Kategoriler
Gezmelisin

KOSOVA’DA GEZİLECEK YERLER LİSTESİ

Balkan coğrafyasında yer alan Kosova 2008 yılında bağımsız şekilde varlığını sürdürmeye devam etmiş ve Karadağ, Makedonya gibi ülkelere sınır komşusu olmuştur.

Gezginler yeni yerler keşfetmek için valizlerini doldurmaya başladıklarında öncelikle vizesiz tur kapsamında nereye gidebileceklerini araştırmaktadırlar. Kosova turları vizesiz tur içerisinde tüm gezginlere mükemmel bir tatil, tadına doyulmaz doğal manzara ve tarihi güzellikler sunacak bir coğrafyadır.

Az nüfusuyla kendini günden güne daha da geliştiren ülke Avrupa ülkeleri arasında kozmopolit yapıda olma konusunda gayet başarılı bir profil çizmektedir. Birçok turistik merkezi olduğu içinde her yıl ziyaretçilerini samimi şekilde ağırlayan ülke için yola çıkmadan önce eksiksiz bir gezi rehberi oluşturmalısınız. Sizlere bu konuda yardımcı olmak için hazırladığımız rehberde gezmek istediğiniz yerler hakkında detaylı bilgiye sahip olup ona göre listenize eklemeler yapabileceksiniz.

  • Visoki Decani

Deçan bölgesinde bulunan Ortodoks Hristiyan Manastırı olan Visoki Decani oldukça görkemli bir mimari yapıya sahiptir. Yıllardır Sırbistan hakimiyeti altında olan ve korunan manastır 2004 yılı itibariyle UNESCO Kültür Mirasi Listesi tarafından korunmaktadır ve Kosova gezisi kapsamında mutlaka görmeniz gereken yapılar arasına Visoki Decani Manastırını eklemelisiniz.

  • Sinan Paşa Camii

1615 yılında tamamlanan cami Kosova Osmanlı hakimiyetindeyken yapılmıştır. Prizren şehrine inşa edilen cami tüm Avrupa’da en değerli eserler arasında yer almaktadır. Ülkede yaşayan Müslümanların da en değerli manevi ibadethane bölgelerinden olan Sinan Paşa Camii Kosova gezisi yapacak olanların ilk tercihleri arasında yer almaktadır.

  • Cuma Camii

Sinan Paşa Camii gibi Cuma Camii de Prizren şehrinde yer almakta olup oldukça ihtişamlı ibadethaneler arasında bilinmektedir. Yeni Mahalle bölgesinde bulunan cami de UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır. Kosova tarihi bölgeler dendiği zaman akla gelen ilk yerlerden biri olan Cuma Cami’yi geziniz sırasında mutlaka ziyaret etmelisiniz.

  • Pec Patrikhanesi

Tarihi Pec kasabası yakınlarında bulunan patrikhane, Rugova Kanyonu gibi doyulmaz güzellikteki bir konumda yer almaktadır. Serbo-Byzantine mimarisi hakkında da geniş bilgiler vermekte olan patrikhane tarih ve yapısal güzelliklere meraklı olanlar için mükemmel bir gezi noktası olarak listenizde yer almalıdır.

  • Gracanica Manastırı

Diğer adıyla Arnavut Manastırı, Priştine yakınlarında adını aldığı kasabada bulunmaktadır. UNESCO tarafından Tehlike Altında Dünya Mirasları listesinde yer alan görkemli yapı eski bir bazilika kalıntısı üzerine kurulmuş ve oldukça yıpranmış olmasına rağmen hala turistlerin ilgi odağı olarak ziyaretçilerine kapılarını açmaktadır.

  • Kosova Etnografya Müzesi

Emin Gjiku Kompleksi altında faaliyet gösteren müzede Osmanlı hâkimiyet dönemindeyken Kosova’nın yaşam tarzını anlatan bir takım eşyalar sergilenmektedir. Eski silahlar, kıyafetler, mobilyalar bulunan müze içinde ayrıca çömleklerin bulunduğu bir alanda yer almaktadır. Kosova geziniz sırasında geçmişimizin izlerini net bir şekilde görmek isterseniz mutlaka Kosova Etnografya Müzesi’ni ziyaret etmelisiniz.

  • Prizren Kalesi(Kalaja Fortress)

Ortaçağ döneminde savunma kalesi olarak kullanılan yapı, Prizren’in tepelerinden birine inşa edilmiştir. Tarihi açıdan derin bir önem taşıyan kale bugün turistlerin oldukça yoğun şekilde ziyaret ettiği bölgeler arasında yer almaktadır.

  • Miruşa Şelaleleri

Şelaleler topluğu olan Miruşa Şelaleleri, içerisinde pek çok kanyon ve mağara bulundurmaktadır. 12 kademeli şelalenin en yük kademesi 22 metre ve oldukça görkemli bir manzaraya sahiptir. Bölgeye vardığınızda tertemiz hava ruhunuzu okşarken gözünüz yeşilin her tonunu aynı anda görecektir.

  • Rugova Kanyonu

Pec sınırları içinde bulunan kanyon Avrupa’nın en derin kanyonları arasında bilinmektedir. Bölgede bulunan buzulların erimiş olmasıyla oluşan kanyon mükemmel bir doğa harikasını ortaya çıkarmış ve turistler tarafından bölge oldukça ilgi görmektedir.