Kategoriler
Gezmelisin

VİZESİZ GEZEBİLECEĞİNİZ BALKAN ÜLKELERİ VE ÖZELLİKLERİ

Balkan Yarımadası yada Balkanlar diye adlandırılan coğrafya İtalya’nın doğusunda ve Anadolu’nun Batısı ile kuzeybatısı arasında yer alan bir bölgedir. Balkanlar dağlık yer anlamına gelmekte ve çoğunlukla engebeli bir bölgede yer almaktadır.

Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan gibi ülkeler Balkan ülkelerini oluşturmaktadır. Balkan turları vize gerektirmediği için birçok kişi bu tür bir tatili tercih etmektedir. Doğal güzelliğinin yanı sıra kültürel olarak da konuklarını muazzam şekilde karşılayan Balkan ülkeleri için seyahatinizde önce liste yapıp gezmeniz gerekecektir. Sizler için derlediğimiz önemli yerler ve bölgeler inanıyoruz ki listenizi hazırlarken yardımcınız olacaktır…

  • Makedonya

Vizesiz Balkan ülkeleri dendiğinde akla ilk gelen isim olan Makedonya, Balkan coğrafyasının en sevimli ülkelerinden biridir. Her mevsim güzel ve mükemmel bir manzarayla konuklarını karşılayan şirin ülke, Kuzeyinde Sırbistan, Batısında Arnavutluk ve Yunanistan ile komşudur. Kendine has kültürel özelliklerini içinde barındıran Makedonya, mükemmel Balkan yemeklerinin merkezi sayılmaktadır. Bunun dışında uygun fiyatlı iyi oteller, Arnavut kaldırımlı sokaklarla sizi karşılayacak olan ülke içerisinde neredeyse her köşe başında fotoğraf çekip hatıra biriktirmek isteyeceksiniz. Üsküp, Ohrid, Struga ise ülke içerisinde görülmesi gereken şehirlerdendir. Bunlar dışında kültürel ve manevi değeri çok yüksek olan Bitola Manastırı Atatürk’ün okuduğu yer olarak bilinmektedir.

  • Sırbistan

Yeşil doğası, görkemli ormanlarıyla akla gelen Sırbistan, doğayı ve tarihi iç içe bulabileceğiniz bir Balkan ülkesidir. Avrupa’nın en eski yerleşim yerlerinden olan Sırbistan’ın başkenti Belgrad’dır ve burası da Sava ve Tuna nehrinin birleştiği yere kurulmuştur. Tamamen tipik Avrupa şehirlerinden olan Belgrad bölgedeki diğer şehirlerin kendisine imrenerek baktığı bir coğrafyada bulunmaktadır.
Oldukça farklı kültürleri içerisinde barındıran Sırbistan sizler için vizesiz Balkan turu kapsamında mükemmel bir coğrafya ve tarihi doku sunacaktır. Böyle güzel bir noktadan tur başlangıcı yapmak tüm gezginler için kusursuz bir tatilin habercisi olurken Avrupa’nın en iyi gece hayatının yaşandığı bir bölge olduğu da unutulmamalıdır. Herkese hitap eden ülke hem mükemmel bir eğlence noktası hem de muazzam tarihi kültürlerin birleştiği bir noktadır.
Sırbistan’da görülmesi gereken yerler ise Kosova sınırına yakın olan Novi Pazar şehri, tren yollarıyla bağlanan Niş şehri ve Belgrad’dan günlük gidip gelebileceğiniz Novi Sad şehridir. Bu şehirlerde Balkan halkının sıcaklığına yakından şahit olup kendinizi sonsuz gece hayatının ritmine kaptıracaksınız.

  • Bosna Hersek

Herkesin aklında üzücü bir hikaye ile kalan Bosna Herkes adeta bir Anka kuşu gibi yeniden küllerinden doğmuştur. Geçmişin hüzünlü izlerini silip kültürel ve tarihi eserleriyle ziyaretçilerinin karşısına çıkan ülke, Osmanlı’dan kalan eserlerle hala gözde ve popüler bir Balkan ülkesidir. Doğu ve batı medeniyetlerini kendi içinde oldukça profesyonel şekilde birleştiren ülke, Avrupa’nın Kudüs’ü olarak bilinen Saraybosna şehrini içinde barındırmaktadır. Dini ve etnik açıdan bu kadar çeşitli olmasının sebebiyse Hıristiyan, Musevi ve Müslümanlarla yüzyıllarca bir arada yaşamış olmalarıdır. Ülkede yaşayan halkın bu kadar nazik ve misafirperver oluşu da yüzyıllar süren bu çeşitlilikten ileri gelmektedir. Bosna Hersek üzerinde görülmesi gereken yerler ise herkesin bildiği ve merak ettiği Mostar Köprüsü, Travnik, Trebinje ve Stolac şehirleridir.

  • Karadağ

Budva ve Kotor şehrinin kıyılarının akılda canlanmasına sebep olan Karadağ, yeşille mavinin bir tabla gibi karşınıza çıkacağı bir coğrafyadır. Uygun fiyatlı bir tatilin kapısını aralayacağınız Karadağ’da oldukça eğlenceli ve güvenilir bir tatil geçireceksiniz. Gezilmesi gereken yerler ise başta Budva şehri olmak üzere, Sveti Stefan Adası, Kotor ve başkent Podgorica’dır. 180 gün süreyle vizesiz giriş çıkışa izin veren Karadağ, Balkan turu listenizde kesinlikle yer almalıdır.