Kategoriler
Gezmelisin

KIBRIS GEZİ REHBERİ 2021

Muhteşem denizinin yanı sıra tarihi güzellikleriyle de sizi büyüleyecek Kıbrıs’ta gezilecek neresi var diye düşünüyorsanız gelin bu yazımızı birlikte inceleyelim.

Gece hayatı ile ünlenen Kıbrıs, uçaklı vizesiz turlar içerisinde en doğru tercih olmaktadır. Sizler için hazırladığımız uçaklı Kıbrıs turu içerisinde transfer, konaklama ve uçak bileti hizmetleriyle hiçbir şey düşünmenize gerek kalmadan sadece tatilinize odaklanacaksınız. Mükemmel denizi ve gece hayatı ile sizleri bekleyen Kıbrıs daha sayılamayan birçok güzelliği ile sizlere kucak açacak. Her ne kadar sadece gece hayatı ile ünlenmiş bir coğrafya olsa da tarihi güzellikleri de görülmesi gereken diğer noktaları arasındadır. Kıbrıs’ın eşsiz güzelliklerine doğru konforlu ve rahat bir yolculuğa çıkmadan önce hazırlayacağınız gezi listesi oldukça işinizi kolaylaştıracağı için sizlere rehber niteliğinde olacak Kıbrıs listesine gelin sizlerle birlikte göz atalım!

  • Surlariçi/Lefkoşa

Dünya üzerinde bölünmüş son başkent unvanını taşıyan Lefkoşa’nın ilk yeri çember içerisinde olan surlar içidir. Surlar içi birçok tarihi yapıyı barındırdığı ve otantik daracık sokakları bünyesinde bulundurduğu için her dönem turist ve gezgin akınına uğramaktadır. Şehrin canlı havasını merak ediyorsanız mutlaka bu bölgeyi ziyaret etmelisiniz.

  • Büyükhan/Lefkoşa

Surlariçi’nde bulunan bölge hediyelik eşya ve cafeleri ile ünlenmiş durumdadır. Tarihi havasında kendinizi kaybedeceğiniz Büyükhan içerisinde her yıl yapılan festivale denk gelirseniz daha da keyifli zamanlar geçirmiş olacaksınız!

  • Selimiye Cami/Lefkoşa

Diğer adı St.Sophia Katedrali olan Selimiye Cami, coğrafya üzerinde uzun zaman etkisini sürdüren Luzinyalılar tarafından yapılmıştır. Surlariçi’nde bulunan tarihi yapı ihtişamlı duruşuyla görmeniz gerekenler listesinde yerini mutlaka almalıdır.

  • Barbarlık Müzesi/Lefkoşa

1960’lı yıllar Kıbrıs için zor günler başlamıştı ve kanlı Noel diye isimlendirilen bir gecede Rumlar daha çok saldırmaya başlamış ve sonucunda Binbaşı Nihat İlhan evde yokken tüm ailesi katledilmiştir. Bu olaydan sonra ev içerisinde hiçbir kan izine dokunulmamış ve kurşun izlerine de dokunulmadan ev müze haline getirilmiştir. O günlerin hüznünü hissetmek ve zamanda yolculuk yapmak isteyen herkes müzeyi mutlaka notları arasına eklemelidir.

  • St. Hilerion Kalesi/Girne

Lüzinyalılar Kıbrıs topraklarında uzun yıllar hakimiyet sürdüğü için St.Hilerion Kalesi de onlardan biridir. Kıbrıs’ta bulunan 3 kaleden en güzel olan St.Hilerion, listeye mutlaka eklenmesi ve asla atlanmaması gereken bir noktadır. Bölgeye vardığınızda kaleyle ilgili diğer rivayetleri de çevre halk veya rehberinizden öğrenebilirsiniz.

  • Pella Pais Manastırı/Girne

Girne’nin doğusunda yer alan manastır, Beşparmak dağlarının eteklerinde bulunmaktadır. İngiliz mahallesini andıran görüntüsüyle sevimli fotoğrafların odağı olan bölgede dönemsel olarak klasik müzik konserleri de gerçekleşmektedir.

  • Girne Kalesi/Girne

Ticaret merkezi olan bir ada konumuna sahip olduğu için bölge yıllarca korsanlar ve savaşlardan kurtulamamış. Sonrasında Girne Kalesi inşa edilerek koruma kalkanı oluşturulmuştur. Tabi kaleye süreli ekleme ve güçlendirmeler yapıldığı için bugün devasa görünümüyle ziyaretçilerini karşılamaktadır. Sizde gördüğünüzde denize kıyı olan bu manzaradan oldukça etkileneceksiniz.

  • Girne Yat Limanı/Girne

Kıbrıs’ın en güzel manzaralarından birine sahip olan yat limanı, çevresinde birçok restoran ve kafe bulundurmaktadır. Gece hayatının dinamikliğinden hoşlanmayan gezginler burada içeceklerini yudumlayabilir ve ay ışığı altında keyifli sohbetler edebilirsiniz.

  • Mavi Köşk/Girne

Paulo Paolides İtalyan asıllı bir Rum avukattır. Paolides tarafından yaptırılan bu köşk zamanın en mükemmel yapılarından biri olduğu için bugün mavi tahta panjurları ve tüm orijinalliği ile müze olarak sergilenmektedir. Gezip görmenizde oldukça yarar olacak diyebiliriz.

  • Aziz Mamas Kilisesi/ Güzelyurt

Bizans döneminde yapılmış olan kiliseye mağarada yaşayan Aziz Mamas’ın ismi verilmiştir. Hala kullanıma açık olan Aziz Mamas Kilisesi Kıbrıs’ta kullanıma açık az sayıda kiliselerden birisidir. Görkemli kulesi ve o dönemin mimarisini başarılı şekilde yansıtan yapıyı görmeden dönmemelisiniz.