Kategoriler
Gezmelisin

YUNANİSTAN’DA GEZİLECEK YERLER

Yunanistan antik izler taşıyan bir ülke dolayısıyla bu ülkede kültür ve sanat etkinliklerine bir hayli önem veriliyor. Bunun yanı sıra ülkedeki alışveriş imkanlarının çok olması bu ülkeye gelen turist sayısını da ciddi anlamda etkilemiş durumda. Özellikle Atina’yı İzmir ile kıyaslamak mümkündür.

Yunanistan bizim için önemi olan ülkelerden birisi çünkü Atamızın doğduğu ev burada yer alıyor. Ülkede Türk nüfusunun yoğun olduğu yerlerde var özellikle Kavala bu konuda örnek gösterilebilir. Yunanistan turları kapsamında Osmanlı’dan izler taşıyan bu ülkeyi gezmek sanıyorum ki size de iyi gelecek. Üstelik Yunanistan denildiği zaman akla gelen ilk şey Yunan adaları turları olmuştur. Çünkü bizim ülkemizden buraya gidişler oldukça basit ve konforlu. Yunanistan yalnızca gezmek amacıyla gideceğiniz ülkelerden birisi değil özellikle balayı seçeneği noktasında ideal olan ülkelerinde başında geliyor. Romantik balayı destinasyon alanları ve adalarıyla birlikte adeta kendinizi burada ülkemizdeymiş gibi hissedeceksiniz.

Aşağıda Yunanistan’da gezilecek yerler konusunda sizlere birkaç detay bilgi vermek istedik. Sitemizde bulunan Yunanistan turları bu konuda sizin için öncü bir tercih olabilir.

1.Yunanistan-Atina

Atina yaklaşık olarak 3000 yıllık bir tarihe sahip şehirlerden birisi. Antik Yunana başkentlik yapmış olması burayı daha kıymetli hale getirmiş durumda. Şehirde sanat yönünden oldukça büyük düşünce akımlarının da geçmiş olduğunu biliyoruz. Tiyatro, felsefe ve demokrasinin doğduğu bir yer desek sanıyorum ki yanlış bir tanımlama yapmış olmayız. Atina mitolojik tanrıları ve tanrıçaları ile de efsane olmuş bir şehir bugün müzeleriyle gezmek için ideal bir yer. Yalnız sanata olan desteği değil aynı zamanda sabaha kadar süren eğlenceleriyle de Atina dünyanın en hızlı şehirlerinden birisidir. Olimpiyat oyunları Atina’nın insanlığa kazandırmış olduğu bir armağan zira tapınak ve tiyatrolar bu anlamda göz önünde bulundurulabilir.

2.Yunanistan-Selanik

Selanik biz Türkler için önemli bir şehir. Atatürk burada dünyaya geldi bu nedenle bu şehirdeyken kendinizi adeta evinizdeymişsiniz gibi hissediyorsunuz. Selanik Yunanistan’ın ikinci büyük şehri olmasının yanı sıra aynı zamanda Osmanlı ve Bizans imparatorluklarına da altın bir dönem yaşatmıştır. Selanik bizim için önemli olduğu kadar Yunanlılar içinde önemlidir. çünkü ülkenin en büyük ikinci ekonomisine sahiptir. Selanik Yunanistan’a yılda milyonlarca turist çekiyor özellikle de Türkiye’den bu şehre gidenlerin sayısı bir hayli fazla.

3.Yunanistan-Girit

Girit adası hakkında çok şey duyduğunuzu biliyoruz çünkü burası Akdeniz’in en büyük beşinci adası. Dolayısıyla ada eski medeniyetlerden birine sahip. Giritte el değmemiş olan bir güzellik var bu nedenle de doğa harikası bir yer olarak bilinir.

4.Yunanistan-Mykonos Adası

Yunanistan’ın eski tarihinin yanı sıra bir hayli hızlı gece hayatının da olduğu biliniyor. Mykonos adası ise bu hızlılığa tanık olan bir ada. Burası için tanımlama yaparken eğlence adası denir. Ada da 89 kilometrelik bir sahip şeridi var dolayısıyla bu sahil şeridinde sabahın ilk saatlerine kadar eğlenen insanları görebiliyorsunuz. Mykonos gezilecek yerlerin başında geliyor çünkü ada Avrupa jet sosyetesinin de gündeminde. Adadan denize baktığınız da turkuaz bir renk gözlerinizi kamaştırıyor. Plajı temiz ve göz alıcı. Sahil kenarındaki beyaz badanalı evler, mavi pencereler ve sardunyalı balkonlar sayesinde hani ünlü dergilerin kapaklarında gördüğünüz tatil bölgelerini ayaklarınızın altına seriyor. Ada da turistlerin yanı sıra çok sayıda pelikanlara da rastlıyorsunuz. Türk mutfağının yaygın olduğu ada da yunan lezzetlerde es geçilmemiş.

5.Yunanistan-Santorini Adası

Santorini Yunanistan’ın en meşhur adalarından bir tanesi. Hiç gitmemiş olanlar bile televizyonlardan adını çok fazla duymuştur. Doğal güzellikleriyle başınızı döndürecek bir nitelikte. Ada volkanik patlamalar ve depremler sonrasında bugünkü halini almış durumda. Bu yüzden de farklı bir toprak ve kaya yapısına sahip.

6.Yunanistan-Dedeağaç

Dedeğaç’ı bizim için ünlü yapan özelliği İpsala sınır kapısından 40 kilometre uzakta bir mesafede olması. Liman kenti olması dolayısıyla İstanbul’ dan hareketiniz ile birlikte 4,5 saat sonra adaya inebiliyorsunuz. Adada masmavi bir deniz sizi bekliyor ve mükemmel bir kumsala sahip.

7.Yunanistan-Kavala

Yunanistan’a gittiğiniz de vaktiniz kısıtlı değilse mutlaka burayı da görmenizi öneriyorum. Şehirde yoğun bir Türk nüfusu var. Özellikle de Osmanlı döneminde balkanların en önemli merkezlerinden birisi olarak biliniyordu. Şehirde geniş meydanlar ve modern alışveriş merkezleri bulunuyor ancak doğuya doğru ilerlediğiniz de eski evleri de görmeniz mümkün.