Kategoriler
Gezmelisin

İSKANDİNAVYA’DA GEZİLECEK YERLER LİSTESİ

Unutulmayacak bir tatil düşünüyorsanız birbirinden muhteşem ülkeleri bu yazımızda sizler için derledim.

Yurtdışı turları yapmayı seven insanlar arasındaysanız o zaman size tatil için alternatif olarak İskandinavya turundan bahsedebilirim. Eğer ki amacınız Avrupa turları arasında İsveç, Norveç ve Danimarka’nın da bulunduğu ülkelerden birine gitmek varsa o zaman bu tur sizin için doğru tercih olabilir. Yazımızın devamında sizlere öneri olarak Stockholm’den tutunda Oslo’ya kadar kısa tanımlamalarda bulunmak istedik.

Stockholm

Stockholm bilindiği üzere İsveç’in başkentidir. Konum olarak ise Malaren gölünün Baltık Denizine dökülmüş olduğu noktada yer almaktadır. Stockholm bir anlamda Kuzey bölgesinin Venedik’i olarak bilinir. Şehrin doğa harikası olan bir yapıya sahip olması burayı eşsiz bir başkent haline dönüştürmüştür. Şehirde parklar ve yeşil alanların çok olması sakinlik isteyen tatilciler için ideal bir tercihtir. Şehirde adacıklar, kayalar ve takım adaları güzellikleri ön plana çıkaran ayrıntılar arasındadır. Stockholm’ e geldiğiniz zaman Belediye Sarayından tutun da Kraliyet tiyatrosuna varıncaya kadar pek çok noktayı gezebilirsiniz. Şehrin içerisinde ünlü bir halk parkı olarak bilinen Sergel’s bulunuyor ve meydanı ise kentin önemli noktasındadır. Şehri farklı kılan başka bir ayrıntı ise zengin olan lezzetleridir. Eğer ki yemek yemeyi seviyorsanız farklı kültürlere ait mutfakları burada bulabilirsiniz.
Bergen

Bergen ise Norveç’in güneybatı kıyısında yer alıyor. Bergen’de gezerken kendinizi çok özgür ve mutlu hissedeceksiniz. Rengarenk ahşap evler sizi çok fazla büyüleyecek. Şehrin dağ manzarası ise görülmeye değer. Kiliseler, müzeler ve kendine has ayrı bir güzelliği bulunuyor. Bergen’ e geldiğiniz de ilk görmeniz gereken yer olarak sizlere Akvaryumu önermek istiyorum. Bunun yanı sıra limanda kurulmuş olan çiçek ve balık pazarı mutlaka görülmeye değer.  Bergen’ e geldiğiniz zaman görmeniz gereken bazı bölgeler var ve Gudvangen ise bunlardan bir tanesi. 2 saatlik bir feribot turunun ardından Flam’ı ziyaret edebilirsiniz. Flam’da muhteşem bir manzara var ve gezerken adeta büyüleneceksiniz. Hatta geziniz sırasında güzel bir kare ile ölümsüz hale getirebilirsiniz. Norveç’ e geldiğiniz zaman mutlaka balık yemenizi tavsiye ediyorum. Çünkü burada yediğiniz balıktan sonra dünyanın neresinde yerseniz yiyin aynı tadı alamazsınız. Norveç’te yemek kültürü içerisinde geyik eti’ de önemli bir rol oynar.

Oslo

Norveç’in başkentidir ve ülkenin en büyük şehri olma özelliğine sahiptir. Dünyada en pahalı şehirler sıralamasında yukarılarda olan Oslo geniş ormanları ve de adaları sayesinde dünyanın önde gelen şehirleri arasında gösterilmiştir.  Oslo’da doğ başka türlü hareket eder. Panoramik bir körfez manzarasını da burada bulabilirsiniz. Şehir yalnızca doğaseverlerin değil aynı zamanda kültür ve sanat severlerinde ilgisini çekmiştir. Şehirde çok sayıda müze bulunuyor.  Oslo’ya geldiğiniz zaman görmeniz gereken yerler arasında Vigeland Park, parlemento binası ve belediye sarayı vardır.  Eğlencenin bitmesini istiyorsanız önemli merkezlerden birisi olan luna parkı da ziyaret edebilirsiniz. Parkın içinde 33 eğlence makinası ve 74 oyun alanı bulunuyor. Bunun yanı sıra çocuklarınızla gitmek isterseniz restoranlar ve spor alanları bulunuyor.
Kopenhag

Danimarka bilindiği üzere İskandinav ülkeleri arasında en küçük olanıdır. Danimarka krallığı toplamda 406 adadan oluşuyor. Ancak bu adalardan yaklaşık olarak 78 tanesinde yaşam sürdürülüyor.  Kopenhag limanları ve parklarıyla bilinir bunun yanı sıra kanal turları da ilgi çeken özellikleri arasındadır. Kopenhag’ a geldiğiniz de nereleri görmem gerekiyor derseniz Tivoli bahçelerini görebilirsiniz. Bunun dışında ise Parlemento binası ve belediye sarayını gezebilirsiniz. Kopenhag’da yemek anlamında da damak tadınıza göre lezzetler bulabilmeniz mümkün. Ülkenin kendine özgü olan çok sayıda yemeği var.