Kategoriler
Gezmelisin

ROMANYA’DA GEZİLECEK YERLER LİSTESİ

Tarihi güzelliklerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de binlerce turisti cezbeden Romanya, günden güne hızla büyüyen turistik destinasyonlardan biridir.

Avrupa turları kapsamında gidebileceğiniz sayısız ülke var. Ancak bu aslında birazda sizin gitmek istediğiniz yerle alakalı bir durumdur. Yani bazı insanlar vizesiz turları tercih ederken bazılarının vakti çok olduğundan dolayı neredeyse dünyanın ta öbür ucuna gitmeyi bile göze almıştır. Ancak ülkemizden yurt dışı gidişlere baktığımız zaman belli bir odaklanmanın olduğunu da görebiliyoruz. İnsanlar çok uzaklara gitmektense daha yakınlarda olmayı ve zamanı yolculukla değil de gittiği ülkede geçirmeyi tercih ediyor. Evet, bura da aslında söylenecek söz zevklerin kişilere göre değişebileceğidir. Bizde burada hareketle yola çıktık ve sizlere Romanya turları hakkında bilgi vermek istedik. Ülkeye ilk kez gidenlerdenseniz mutlaka görmeniz gereken birbirinden güzel, ilginç ve renkli yerler olduğunu söyleyebiliriz.

Bizler Romanya denildiği zaman ilk aklımıza gelen şey karanlık kaleler ve vampir filmleri oluyor çünkü bu konuda Romanya’da çekilmiş birbirinden şahane filmler var. Örneğin Transilvanya, kont Drakula gibi filmler. Romanya’yı ilgi odağı haline getiren de dağları. Çünkü ülkede sayısız dağ manzarası bulunuyor. İsterseniz sözü daha fazla uzatmadan Romanya’da gezilecek yerler listesine bir göz atalım.

WOODEN CHURCHES OF MARAMURES
Romanya halkı bir dönem kiliselerin taştan yapılmasına itiraz etmişti bu nedenle de yöneticiler kiliselerin ahşap olarak yapılmasına başladılar. Yaklaşık olarak 200 yıl boyunca kiliseler ahşap olacak şekilde inşa edilmişti.  Bu süre içerisinde 300 ahşap kilise inşa edilmiş ancak bugün geldiğimiz noktada bu kiliselerden yaklaşık olarak 100 tanesi ayakta kalmayı başarmıştır. Bu zarif kiliseleri gezebilmeniz için mükemmel bir yer.

VASER VALLEY FORESTRY RAİLWAY
Sanıyorum pek çoğunuz buharlı trenlerle karla kaplı dağlar arasından geçmeyi hayal ettiniz en azından filmlerde gördünüz. İşte Karpat dağları sizi bu amacınıza ulaştırabiliyor. Trende romantizmi sevenler için güzel bir alternatif olabilir. Eskiden bu yol ormanlardan ağaçları getirmek için kullanılıyormuş.  Şu an ise turistlerin ilgisini çeken bir güzergâh olarak kullanılıyor.

TUNA DELTASI
Romanya dediğiniz zaman doğa güzelliklerini gözünüzün önünde canlandırmanız gerekiyor. Eğer ki sizde bir doğa aşığı iseniz o zaman Tuna Deltasını mutlaka görmeniz gerekiyor. Size tavsiyemiz buraya gelirken yanınızda dürbün bulundurmanız çünkü aynı zamanda vahşi doğayı da burada görebilme ihtimaliniz var.

POİANA BRASOV
Romanya denildiği zaman karları da es geçmemek gerekiyor. Karlarla kaplı dağlar ve kayak merkezler. Buraya dünyanın pek çok noktasından kayakçılar geliyor. Karpat dağlarında bulunan kayak merkezi 25 km uzunlukta

CORVİN CASTLE
Romanya yukarıda da belirttiğimiz gibi kaleleriyle ünlü. Corcin Castle kalesi de Romanya’nın ortaçağdan bu yana yapılmış ola en heybetli kalelerinden bir tanesidir. Kale için 15. Yüzyıldan kalma tanımlaması yapılabilir.

SUCEVİTA MONASTERY
Mimari güzelliklerle dolu Romanya’dan görmeniz gereken yerlerden bir tanesi de Sucevita Manastırı. Manastır gotik ve Bizans tarzının bir karışımı manastırın içine girdiğiniz de 1600’lü yıllardan kalma boyalı resimleri bulabiliyorsunuz.

SALİNA TURDA
Dünyanın çok az bölgesinde tuz madeni vardır. Salina Turda bir tuz madeni ancak 1932 yılında durdurulmuş. Bugün bilim kurgu filmleri de burada çekiliyor.

BİERTAN FORTİFİED CHURCH
Biertan Fortified kilisesi ilk başlarda Macar halkı için inşa edilmişti. Çünkü o dönem bölge Macaristan’a aitti. O dönemde Osmanlıların akınlarına karşı koyulmak için yeni bir kale inşa edilmesi gerekiyordu ancak halk kale yapmak yerine kiliseyi daha güçlü bir hale getirmeyi tercih etti bu nedenle de günümüzde Romanya’daki en büyük kiliselerden bir tanesi olarak bilinir.