Kategoriler
Gezmelisin

İSKANDİNAVYA’NIN EN GÜZEL ÜLKELERİNDEN NORVEÇ’İ BİRAZ TANIYORUZ

Kuzey ışıklarının masalsı görüntüsüne hayranlık duyacağınız, sokaklarını bisikletle keşfedebileceğiniz ve muhteşem doğal güzelliklerini seyre doyamayacağınız Norveç gezilmesi gereken yerler arasında il sıralardadır.

Türkiye’den İskandinavya turları konusundaki ilgiyi görmemek mümkün değil çünkü bu bölgeyi kapsayan birbirinden güzel ülkeleri görebilmek mümkün. Norveç turları bu anlamda en çok tercih edilen turlar arasında gösterilebilir. Bu nedenle de Avrupa turları denildiğinde aklımıza ilk olarak gelen Norveç ile ilgili gezebileceğiniz birbirinden güzel şehirleri sizinle paylaşmak istedik. Norveç’te harika bir doğal güzellik söz konusu bu nedenle de ülkeye giderken yanınızda ya çok iyi bir kamera ya da fotoğraf makinası götürmeniz gerekiyor.

Norveç’i kendine has bir hale dönüştüren özelliklerinden birisinin araba ya da bir bisikletle keşfe çıkabiliyor olmanızdır dolayısıyla bu doğa mucizesi olan bölgeyi daha yakından tanımış olacaksınız. Kuzey ışıkları gördüğünüzde sizi büyüleyecek güzelliğe sahip.

Norveç’in çok zengin bir kültürü ve köklü bir tarihi var bu yüzden de gelen misafirler yaşam tarzından oldukça etkileniyor. Binalar ve köyleriyle Norveç sizi etkileyecek. Şunu iddia ediyorum ki bir gün yolunuz düşerse aşağıda belirteceğimiz yerleri gezin hayran kalacaksınız.

ALESUND

Alesund Norveç’in batısında yer alıyor. Ve Alp dağlarına açılan bir kapı konumunda. Burası 1904 yılındaki yangın sonrasında yok olmuş daha sonrasında da yeniden Norveç usulü mimariyle inşa edilmiştir. Alesund ziyaretinizde Fjellstua dağına mutlaka yürüyerek çıkmalısınız çünkü çıkarken ki göreceğiniz manzara sizi büyüleyecek.

TROMSO

Tromso belki de siz bu şehri Türk takımlarından birisiyle yapmış olduğu maçtan dolayı bilirsiniz ancak burası Norveç’in kuzeyinde bulunan en büyük şehridir. Tromso’da 18. YY’dan kalma ahşap evler var. Evlerin etrafını çevreleyen doğa ise başka bir güzel. Şehrin büyük bir bölümü Tromsova adası üzerinde konumlandırılmış ve bu nedenle de buraya gelen misafirlerin müzeleri ve huş ağacı ormanlarını gezdiklerini görüyoruz. Tromsonun özelliği dünya üzerinde Kuzey ışıklarının en güzel şekilde izlendiği tek yer.

TRONDHEİM

Trondheim’ de herkes için ilgi çekecek olan özel yerlerin olduğunu söyleyebiliriz. Burası Norveç’in 3. Büyük şehridir. Şehir 997 yılında kurulmuş ve bir zamanlar Vikinglere de başkentli yapmıştır. Norveç’in tarihini merak edenler öğrenmek için öncelikli olarak Trondheim hakkında bilgi sahibi olmaları gerekiyor. Hatta buraya geldiğiniz de Nidaros katedrali’ni mutlaka görmelisiniz mükemmel bir kültür mirası olarak biliniyor.

JOTUNHEİMEN MİLLİ PARKI

Norveç’ te en büyük milli parklardan birisi ve ülkedeki güney merkezi bölgesinde yer alan bir park olma özelliğine sahip. Norveç’in en büyük akarsuyu Vettisfossen’ de milli park içerisinde yer alıyor. Buraya geldiğiniz de dağın içerisindeki konaklama merkezlerinde kalabilirsiniz. Trekking için mükemmel bir yer diyebiliriz.

SVALBARD

Svalbard bir takımadasıdır. Ve burası 1920 yılından beri Norveç’in yönetiminde bulunuyor. Nüfusu yaklaşık olarak 3000 civarında ve dünyanın en kuzeyinde bulunan yerleşim yeri olarak tanımlanır. Svalbard’da bugün insan eli değmemiş olan buzullar vardır. Filmlerde gördüğünüz kutup ayıları ve kutup tilkilerinin yer aldığı vahşi bir doğaya sahiptir.

OSLO

Oslo için söyleyebileceğimiz ilk şey Norveç’in başkenti olmasıdır. Burası modern ve kendine özgüveni olan bir şehir. Oslo birbirinden güzel parklardan ve yeşil alanlardan oluşuyor. Oslo soğuk bir memleket bu nedenle de buraya gitmek için yazın en bunaltıcı zamanını tercih etmeniz sizin içinde farklılık yaratacaktır. Oslo’ da 50 tane müze bulunuyor ve bunları istediğiniz gibi gezebiliyorsunuz. Ayrıca şehirde 150’ye yakın tarihi bina var.

STAVANGER

Stavanger Güneybatı’ da yer alıyor ve plajlarıyla ünlü bir şehirdir. Yazın gittiğiniz de kendinizi eğlenmiş hissedeceksiniz. Şehir limanında ise yazın cruise gemilerinin demirlemiş olduğunu görebiliyorsunuz.