Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Kıyıköy Sahil Kasabası Kırklareli

Kıyıköy, bir sahil kasabasıdır. Bu sahil kasabasında yerli halk geçimini genellikle balıkçılıktan sağlamaktadır. Kasaba, doğal güzellikleriyle ön plana çıkmıştır ve medyatik anlamda da oldukça fazla ilgi görmüştür.

Yazı Başlıkları
Kıyıköy Hakkında Bilgiler
Kıyıköy Resimleri
Kıyıköy Ne Yapılır?
Kıyıköy Ne Yenir?
Kıyıköy Nerede ve Nasıl Gidilir?Kıyıköy Haritası

Kıyıköy Hakkında Bilgiler

Kasabanın nüfusu 2000 senesinde yapılan sayımda 2443 kişi olarak belirlenmiştir. Kasabanın tüm çevresi orman ve yeşilliklerle doludur. Aynı zamanda Pabuçdere ile Kazandere dereleri de Karadeniz’e bu kasaba üzerinden dökülmektedir. Bölge halkı balıkçılık ve zaman zamanda odunculuktan geçimlerini sağlamaktadır. Burayı turistik açıdan önemli yapan bir diğer özelliği ise Dünya üzerinde yer alan en eski taş oyma manastırlarından bir tanesinin burada olmasıdır. Bu manastırın adı Aya Nikola Manastırıdır. Kasabanın yanında Bahçeköy adında ufak bir bölge daha bulunmaktadır. Bu kasaba günübirlik turlar için oldukça fazla tercih edilmektedir.

Şehre son derece yakın olan bölge yeşilliklerle kaplanmış bir cennettir ziyaretçilerin gözünde. Şehre yakınlığı ile de oldukça dikkat çeken bölge aslında şehirden hiç bir iz taşımıyor ve sizlere ruhunuzu dinlendirmek için bir alan sunuyor. Bölgede Trakya’nın ender karaçam ağaçları bulunur. Burası sakinliği ile olduğu kadar bitki örtüsü ile de dikkat çekmeyi başarmıştır.

Kıyıköy Resimleri

 

Kıyıköy Ne Yapılır?

Bölgeye bir antik kapıdan geçerek giriliyor. Bu kapıyı iyice inceleyebilir ve çeşitli resimler çekebilirsiniz. Kapı, bölgeye oldukça ender bir hava katıyor. Kapıdan sonra bir yere sapmadan ileriye giderseniz deniz kenarına ulaşırsınız. Burada ufak bir liman kurulmuş. Bu limanda da ufak çeşitli tahta iskeleler var. Burada martıları biraz besleyebilir ve manzaranın tadını çıkartabilirsiniz. Arkadaki balıkçı teknelerini biraz seyredebilir ve yerli halk ile sohbet edebilirsiniz. Bölge, oldukça sakin bir yer olduğundan dolayı çok fazla yapacak bir şey olduğu söylenemez. Burada balık yiyip manzarayı seyrettikten sonra zaten daha da bir şey yapmak istemeyecek ve bu manzaraya biraz daha bakabilmeyi deneyeceksiniz. Burada konaklamak isterseniz de çeşitli pansiyonlar hizmetinizde olacaktır. Bölgede yaklaşık olarak yirminin üzerinde pansiyon bulunmaktadır. Deniz ve doğa manzarasının bir araya geldiği odanızda sakin bir tatilin keyfini çıkartabilirsiniz.

İğneada Gezi Rehberiİğneada Gezi Rehberi
İğneada Gezi Rehberi

Dupnisa MağarasıDupnisa Mağarası
Dupnisa Mağarası

Dünyanın En Güzel Kasabaları ile Muhteşem ve Masalsı YerlerDünyanın En Güzel Kasabaları ile Muhteşem ve Masalsı Yerler
Dünyanın En Güzel Kasabaları ile Muhteşem ve Masalsı Yerler

Kıyıköy Ne Yenir?

Kıyıköy, bahsettiğimiz gibi bir balıkçı kasabasıdır. Bu kasabaya gelip de bir balık yemeden dönmek olmaz. Köşk Lokantası adlı restoranda bir balık ziyafeti çekebilirsiniz. Bu işletme ağaçların içerisinde yer alan ve bu kasabanın manzarasını boydan boya izleyebileceğiniz biz işletmedir. Bölgeye gelen tüm ziyaretçiler burada bir yemek yer ve sonrasında dönerler.

Kıyıköy Nerede ve Nasıl Gidilir?

Kıyıköy, Kırklareli ili, Vize ilçesinde yer almaktadır.Dilerseniz İstanbul Esenler otogarından buraya çeşitli firmaların düzenledikleri otobüs seferleriyle gelebilirsiniz. Dilerseniz de kendi aracınızla bölgeye ulaşabilirsiniz.Bölge, İstanbul’a yaklaşık olarak 170 kilometrelik bir uzaklıktadır. Aracınız ile bölgeye gelecek iseniz Edirne yolundan Çerezköy sapağına sapmalı ve daha sonra Kıyıköy istikametinde devam etmelisiniz.

Kıyıköy Haritası

Yakınında yer alan ve denize girebileceğiniz bir nokta olan Kastro Plajı yazımıza göz atabiliriniz.

Sizlerde gezilerinizi yazımızın altına yorum yaparak bizimle ve ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.