Kategoriler
Gezmelisin Uncategorized

Çamlıca Tepesi

Muhteşem manzarası ile İstanbul’u seyretmek isteyenler için harika bir yerdir Çamlıca tepesi.İstanbul’da yaşayanlar ve İstanbul’a misafir olarak gelmeyi düşünenler Büyük Çamlıca ve Küçük Çamlıca tepelerinde şehrin harika manzarasının tadını çıkarabilirler.

Yazı Başlıkları
Çamlıca Tepesi Hakkında BilgilerKüçük Çamlıca Tepesi
Büyük Çamlıca Tepesi

Çamlıca Tepesi Resimleri
Çamlıca Tepesi Kahvaltı Yeri ve Fiyatları
Çamlıca Tepesi Nerede ve Nasıl Gidilir?Haritası ve Konumu
Bölgede Gezilecek Yerler
İletişim ve Adres Bilgileri

Çamlıca Tepesi Hakkında Bilgiler

İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarasına ve panoramik bir Marmara Denizi ve İstanbul resmine hakim olan tepeler, temiz havası ve doğal güzellikleri ile birçok İstanbullu’nun özellikle hafta sonu uğrak yerlerinden birisi. Eşsiz günbatımı manzarasını seyretmek için bir seyir terası görevi de gören tepeler de sosyal imkanların da oluşu, burayı betondan biraz daha izole bir kaçış noktası haline getirmiş durumda.

İstanbul manzarası eşliğinde bir kahvaltı veya akşam yemeği veya da iftar için harika bir mekan olan park aynı zamanda düğün fotoğrafları için harika bir çekim yeridir.Özel günler için tercih edebileceğiniz şehrin en iyi manzarasına sahip yerlerin başında geliyor.

Küçük Çamlıca Tepesi

Deniz’den yaklaşık 229 metre yükseklikteki tepede, Küçük Çamlıca Korusu, Sofa, Cihannüma ve Topkapı Köşkleri buraya gelen ziyaretçilerin uğrak yerlerindendir. Burada ayrıca Beltur’un işlettiği restoranda Osmanlı-Türk Mutfağı’dan lezzetler de tadılabilmektedir.

Büyük Çamlıca Tepesi

Denizden yaklaşık 262 metre yüksekliktedir. TV vericileri, Nurbaba Tekkesi, restoranlar, kafeler ve sosyal tesisleri ile dikkat çeken tepe, Çamlıca Tepeleri arasında daha popüler olanıdır.

Çamlıca Tepesi Resimleri

Büyük ve Küçük Çamlıca tepelerine ait parkın fotoğrafları, sosyal tesisler ve manzara görüntüleri;

Çamlıca Tepesi ÇiçeklerÇamlıca Tepesi Çiçekler
Çamlıca Tepesi ManzarasıÇamlıca Tepesi Manzarası
Büyük Çamlıca TepesiBüyük Çamlıca Tepesi
Çamlıca Tepesinden İstanbul ManzarasıÇamlıca Tepesinden İstanbul Manzarası
Çamlıca Tepesi Boğaz ManzarasıÇamlıca Tepesi Boğaz Manzarası
Çamlıca Tepesi GörselleriÇamlıca Tepesi Görselleri
Çamlıca Tepesi ParkıÇamlıca Tepesi Parkı
Çamlıca Tepesi Sosyal TesislerÇamlıca Tepesi Sosyal Tesisler
Çamlıca Tepesi KahvaltıÇamlıca Tepesi Kahvaltı
Çamlıca Tepesi ResimleriÇamlıca Tepesi Resimleri
Çamlıca Tepesi İBB Sosyal TesisleriÇamlıca Tepesi İBB Sosyal Tesisleri
Çamlıca Tepesi Parkı ResimleriÇamlıca Tepesi Parkı Resimleri
Çamlıca Tepesi Kahvaltı Yeri ve Fiyatları

Boğaz’dan yaklaşık 262 metre gibi bir yüksekliğe sahip Büyük Çamlıca Tepesi, Küçük Çamlıca’ya nispeten daha popüler ve imkanları daha geniş. Bu sebeple güzel bir kahvaltı için Büyük Çamlıca Tepesi’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çamlıca Sosyal Tesisleri, kafeleri ve restoranları gibi birçok imkan mevcut. Eşsiz boğaz manzarası eşliğinde güzel bir kahvaltı için yüzlerce insanın akın ettiği tepeye, özellikle erken saatlerde gitmezseniz yer sorunu yaşayabilirsiniz.

Hizmet ve ürün kalitesi ile manzarayı da hesaba katacak olursanız oldukça makul bir fiyata kahvaltı yapabileceğinizi söyleyebiliriz. İki kişi keyfe keder güzel bir kahvaltı yapıp 40-50 TL gibi bir hesapla masadan kalkabilirsiniz.Akşam veya öğle yemeği için Köfteli Patlıcan Söğürtme ve Sebze ile Doldurulmuş Bonfile tesiste yer alan özel yemeklerden.Fiyat olarak ise 20 TL ile 30 TL arasında değişiyor.

Çamlıca sosyal tesisleri içerisinde yer alan Osmanlı Kahvehanesi ve Bahçe Kafeterya ziyaretçilere hizmet vermekte.Osmanlı motiflerinden izler yer alan Osmanlı Kahvehanesin de kahvenizi yudumlarken aynı zamanda tatlı ve kurabiyelerin tadına bakabilirsiniz.Bahçe kafeteryada ise panoramik manzara eşliğinde aperatif yiyecekler yiyebilir ve manzaraya karşı çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Aynı zamanda burası Ramazan aylarında iftar içinde tercih edebileceğiniz bir mekan.İftar sonrası tepenin gece manzarası eşliğinde kahvelerinizi yudumlayabilirsiniz.

Parkı gezmek isteyen ziyaretçiler için herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor.Parkın içerisinde yer alan restaurant, cafe ve tesisler dışında parkı ücretsiz gezebilirsiniz.

Çamlıca Tepesi Nerede ve Nasıl Gidilir?

Anadolu Yakası’nın eşsiz güzelliklerinden birisi olan Çamlıca Tepeleri, Üsküdar sınırları içerisinde olsa da Ümraniye ile Üsküdar’ın arasında kalan bir bölgede.

Tepeye toplu ulaşımı kullanarak ulaşmak için en kolay yol; Üsküdar’a kadar gelip buradan İETT ile 11A, 11D, 11E, 11F, 11G, 11K, 11L, 11P, 11ST, 11V, 11Y, 11ÜS, 320, 9A, 9Ç, 9ÜD ya da 9Ş otobüs hatlarından herhangi birisi ile Turistik Çamlıca Tesisleri Durağı’na kadar gitmek.

Taksim’den gitmek içinse Taksim’den direk tepeye kadar giden 129T nolu hat kullanılabilir.

Yıldız Parkı KorusuYıldız Parkı Korusu
Yıldız Parkı Korusu

Mihrabat Korusu ve Tabiat ParkıMihrabat Korusu ve Tabiat Parkı
Mihrabat Korusu ve Tabiat Parkı

Beykoz KorusuBeykoz Korusu
Beykoz Korusu

Şahsi aracı ile gitmek isteyenlerse Altunizade’ye kadar gelip, buradan NATO yoluna girmeden devam ederlerse, tabelalar kendilerine yol gösterecektir.

Haritası ve Konumu

Çamlıca için harita ve ulaşım alternatiflerine konum bilgisi kısmından ulaşabilirsiniz.

Bölgede Gezilecek Yerler

Yakınında yer alan ve 4-5 KM uzaklıkta bulunan gezilecek yerler arasında Beylerbeyi Sarayı ve Fethi Paşa Korusu yazılarımıza da göz atabilirsiniz.Ayrıca İstanbul’un en güzel gezilecek yerlerinin listelendiği İstanbul’da gezilecek yerler yazımıza da göz atabilirsiniz.

İletişim ve Adres Bilgileri

Adres : Turistik Çamlıca Cad. Büyük Çamlıca, İstanbul. Telefon : 444 10 34

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz.